Santa Fe czyli zły Mikołaj w Mielcu 2.12.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Re: Santa Fe czyli zły Mikołaj w Mielcu 2.12.2012

Post autor: Czopek »

Aktywuję BoEF:
Po pierwsze primo wał podstawą polskiego battla! :^o Lektura obowiązkowa
Obrazek
Po drugie primo wybuchające kowadło to mało istotny szczegół :twisted: ( aczkolwiek dużo zmieniający jeślibym robił takie głupoty jak robiłem a kowadło by było )
Po trzecie primo dożywotni respect dla Oposa za wystawienie magiczki z 2 i 5 z beasta jak najdalej się tylko da od bohaterów :mrgreen:
Po czwarte sekundo Maślanka Żeglarska - nie polecam, mówię to jako właściciel białej czekolady :D
A i nagana dla Qby za niepoliczenie mi przysłanej rozpiski :cry: Za mało czasu na przysyłanie rozp, człowiek pomaluje smoka no to grzech nie wystawić... :mrgreen:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Czyli widzę, że tym razem flame na Qbę. Dobrze mam już współflamera :D :D :D

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

kubencjusz pisze: A i bym zapomniał. Flejmuję wszystkich was, tych, którzy nie zrobili klimatycznych rozp, a top3 nie zajęli...
Zakony rycerskie wsparte artylerią z Altdorfu oraz Kolegium Magii to hiperklimat :lol2:

Dziekuję przeniwnikom za trudne bitwy (Bojek ,Teclis ,Valdi) :wink:
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

[-X uuu Panowie - skąd te personalne wyjazdy? To nie ja decydowałem czy dajemy pkt czy nie a Organizator. Wspomniany Organizator nie jest osobą samą w sobie. To skomplikowany Twór kształtujący swe poglądy w drodze wymiany informacji i uwag za pomocą różnorakich narzędzi komunikacyjnych. Stąd też nie można się personalnie denerwować na Organizatora - trzeba go raczej potraktować jak internet - ot swoista platforma wymiany poglądów i informacji, która czasem podejmuje różnorakie decyzje.
Jako, że znam troszkę proces twórczy Organizatora w kwestii przyznania/odebrania punktów Czopkowi (a także Dudiemu) za (nie) przesłanie rozpiski, wspomnę że korekta pomiędzy dokumentem, który otrzymałem, a który chłopaki przywieźli ze sobą była.. hmm delikatnie to ujmując dość istotna. Na tyle istotna, że w zasadzie były to zupełnie inne rozpiski (oczywiście miały punkty wspólne - np. w każdych było co najmniej 25% core'ów, ale poza tym różniły się jednak diametralnie ;) )
Tak więc bym mógł spać spokojnie, proszę jednak flamować Organizatora a nie mnie
Merci i ukłony Panowie

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Qba - dałeś się sprowokować na flame, tak trzymać :D
Osoba prawna ale jednak ktoś tą wirtualną osobę tworzy, nie da się ukryć :mrgreen:

A tak już poza tematem ale o tym samym. Zastanawia mnie po co właściwie jest przysyłanie rozpisek z kilkudniowym wyprzedzeniem ?
Bo jasne jest jeżeli publikujemy rozpiski, ot każdy sobie sprawdzi z czym może zagrać, (ewentualnie zapoznać się z bohaterami/specami coby nie tracić czasu na turnieju ) co fajnie wyszło ostatnio w Kielcach.
Jeżeli nie publikujemy rozpisek to rozumiem że są one potrzebne do sprawdzenia, czy nie ma tam jakichś niekontrolowanych zazwyczaj wałków.

No mi niestety zmieniła się rozpiska bo w piątek skończyłem smoka na którego liczyłem, ale mając deadline na rozpiskę do środy ( jeśli dobrze pamiętam ) wysłałem bez, bo nie miałem pewności czy bym nie musiał pojechać nie zrobionym.
Ale to samo tyczy się też tego że testujemy sobie rozpiski zazwyczaj przed samym turniejem. Zagram 2 bitwy dzień przed turniejem i już rozpy nie poprawię bo wysłałem.. :wink:

Ciekawa kwestia, co Wy na to ?

Nie trzeba traktować poważnie tego posta jak i wszystkich innych ognistych, jednak powaga dobrze zrobi flame'owi :wink:

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

robicie problem :D

1.proponuje nie dawać punktów za przesłanie rozpy, a wprowadzić OBOWIĄZEK wysłania takowej. Nie wysłanie rozpy=nie wpisanie na listę graczy, lub olać w ogóle przesyłanie rozp.

2.co do weryfikacji rozpisek...trudno nikt nie ma obowiązku nikomu sprawdzać, a szczególnie organizator :) To przeciwnik powinien wiedzieć że coś jest nie halo, a osoba grająca powinna mieć na tyle kultury by nie wałować na rozpie.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Druga opcja zdecydowanie, w mojej sprawie leży żebym obadał rozpiskę przeciwnika, jak nawet sam nie wybadam błędu to na pewno taki błąd się nie ukryje w trakcie całego turnieju, a to już będzie jak sami wiemy mocno piętnowane. Więc nikomu nie będzie zależało na przemycaniu "niespodzianek" . :wink:
Natomiast pierwsza opcja - Nie wysłanie rozpy = nie wpisanie na listę graczy - nie zdążysz z jakiegokolwiek powodu/ nie masz możliwośći i nie pograsz sobie wogle? to tak sobie :wink:

Qba
Chuck Norris

Post autor: Qba »

Nie dałem się - spokojnie 8)
Problem z rozpiskami jest prosty. Wyszła swego czasu w pewnym mieście ostra jazda z pewnym graczem. Sądzę, że dałoby się zapobiec temu sprawdzając rozpiski. Kto ma to zrobić? Podjęliśmy decyzję, że Organizator poświęci swój czas i jak się okazało (jeśli dobrze pamiętam) 5 albo 6 rozpisek zostało odesłanych do właścicieli z prośbą o korekty(!). I gdyby deadline był później Organizator nie zdążyłby z śledzeniem "przestępstwa rozpiskowego". Zwłaszcza, że wierzę głęboko (a z tego co wiem Organizator takowoż), że większość błędów wynika z gapiostwa bądź niewiedzy.
PS Oczywiście 1sza opcja w grę nie wchodzi - Organizator bardzo dba o frekwencję i obok jakości tostów jest dla niego priorytetowa.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Dzięki przeciwnikom za bitwy bezspięciowe i cholernie trudne.
Nigdy bym nie pomysłał, że trafię dwarfy i 2x Emp. Cesarstwo Karla Franza długo będzie mi się śniło po nocach :P

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Ot mnie się np źle policzyło i mój tyrant kosztował o 5 pkt za dużo. Dzięki zacnym organizatorom(a dokładniej Ninie) udało mi się tego przekrętu uniknąć, także wysyłanie rozpisek uważam za pożyteczne. ;)
Ale, że ponieważ flame must go on, to jeszcze flejmuje brak desek klozetowych w ubikacji.( nie żeby to było zależne od organizatorów), ale nie mogłem sobie przycupnąć i dokonać rozkminy na temat egzystencjalnych problemów. :mrgreen:

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

kubencjusz pisze: Ale, że ponieważ flame must go on, to jeszcze flejmuje brak desek klozetowych w ubikacji.( nie żeby to było zależne od organizatorów), ale nie mogłem sobie przycupnąć i dokonać rozkminy na temat egzystencjalnych problemów. :mrgreen:
Deski były, musiałeś przez przypadek usiąść na pisuarze ;)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Holy shit. A mówiła mama, że po jabłkach nie dmuchaj w alkomat :D

Spięty
Wałkarz

Post autor: Spięty »

Dzięki za to że tak licznie przybyliście do Nas. No i że smakowały wam nasze tosty i kawa. Reszta jest historią lub histerią jak kto woli :)

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

kubencjusz pisze: to jeszcze flejmuje brak desek klozetowych w ubikacji.( nie żeby to było zależne od organizatorów), ale nie mogłem sobie przycupnąć i dokonać rozkminy na temat egzystencjalnych problemów. :mrgreen:
jaki żal! szczy na siedziąco jak baba :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Wiesz, ja tam nie lubie srać na małysza :roll:

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

w końcu mamy sezon zimowy... :wink:

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Kordelas pisze:
kubencjusz pisze:

Dziekuję przeniwnikom za trudne bitwy (Bojek ,Teclis ,Valdi)
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

8) taki klasyczny epitet
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

co do rozp to też jestem za przesyłaniem za extra punkty do sprawdzenia organizatorom.

chodzi o to że zawsze jest szansa na pomyłki w liczeniu, sumowaniu, dodawaniu kosztu przedmiotów.

Ja też miałem błąd w rozpie bo 2 jednostki policzyłem sobie o 5pkt za mało.
Niestety jak się nie ma czasu w domu na rozpiskę tylko na szybko się ją pisze i wysyła z pracy to opcja tego że ktoś ją sprawdzi trochę uspokaja.

Jestem pewien że gdyby na każdym z tegorocznych turniejów 4CT zebrać i sprawdzić rozpiski to sporo błędów by było.
A nie ma szans żebym sprawdził dokładnie wszystkie punkty u przeciwnika bo nie ma na to czasu na turnieju.

Tak więc takie przesyłanie i sprawdzanie rozpisek pozwala uniknąć tego że po turnieju albo w trakcie są znajdywane jakieś błędy i jest problem.
A opcja z dodatkowymi punktami za przesłanie rozpy mi się bardziej podoba niż opcja z takim warunkiem dopuszczenia do turnieju.

p.s. moja rozpa była klimatyczna. obie Basie miałem malowane przez żonę i dla mnie to klimat :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

szeszej pisze:
Kordelas pisze:
kubencjusz pisze:

Dziekuję przeniwnikom za trudne bitwy (Bojek ,Teclis ,Valdi)
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

szeszej ty trollu ;) niektórzy się szkolą w WFB, a nie tak jak Ty nabijają do 4rano levele ;)

zamiast szukać wymówek jak baba...wyjdź na turniej do ludzi

ODPOWIEDZ