Problemy początkującego
Moderator: KrzysiekW
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
no i dupa
bo myślałem że to sniperka a tu MM
no cóż teraz myślę że maszyny bo w RB jest napisane że MM lecące w maszynę są rozpatrywane na T maszyny
Lidder ?
ps.: magia jest dla słabych
banner of sundering + spellbreaker na BiTim i jazda
bo myślałem że to sniperka a tu MM
no cóż teraz myślę że maszyny bo w RB jest napisane że MM lecące w maszynę są rozpatrywane na T maszyny
Lidder ?
ps.: magia jest dla słabych
banner of sundering + spellbreaker na BiTim i jazda
Bijesz na T maszyny, ale test, wdług opisu czaru, jest (zazwyczaj) na na T załogi.Khuman pisze:Lidder?
Nie stwarzaj.
Najniższy t w oddziale, od kiedy pamiętam zawsze tak się grało. Fajnie wchodziło np. na elfie smoki. Do tego banner przerzutu zranienia i profit (inna spraw, ze to combo rzadko kiedy wchodzilo tak jak powinno ).
Najniższy t w oddziale, od kiedy pamiętam zawsze tak się grało. Fajnie wchodziło np. na elfie smoki. Do tego banner przerzutu zranienia i profit (inna spraw, ze to combo rzadko kiedy wchodzilo tak jak powinno ).
Mag siedział w oddziale z tym banerem, czyli oznacza to że nieudane woundownie czaru Rancid Visitation mogłem przerzucić ?????KrzysiekW pisze:Nie stwarzaj.
Oczywiście. Nie jest wyszczególnione że przerzut dotyczy tylko ran w HtH.
Gdyby nie gupi FAQ to możnaby przerzucać np. rany z zionięcia. (kiedyś tak się dało)
Z ciekawostek (bo raczej trudno o to opierać taktykę):
wolałbym to sprawdzić (piszę z roboty, z przerwy śniadaniowej) ale chyba realne jest dołączenie do tego oddziału Blue Scribes i przerzut ran z jego czarów. Pamiętam z faq zapisek (też gupi, ale przynajmniej z korzyścią dla nas) że bohaterowie imienni w stylu Skulltakera mogą dołączać do oddziałów innych bogów...
Gdyby nie gupi FAQ to możnaby przerzucać np. rany z zionięcia. (kiedyś tak się dało)
Z ciekawostek (bo raczej trudno o to opierać taktykę):
wolałbym to sprawdzić (piszę z roboty, z przerwy śniadaniowej) ale chyba realne jest dołączenie do tego oddziału Blue Scribes i przerzut ran z jego czarów. Pamiętam z faq zapisek (też gupi, ale przynajmniej z korzyścią dla nas) że bohaterowie imienni w stylu Skulltakera mogą dołączać do oddziałów innych bogów...
Prawda to.KrzysiekW pisze:Z ciekawostek (bo raczej trudno o to opierać taktykę):
Przemieszałem materię (być jak Tzeentch ).
W pierwszym przypadku miałem na myśli FAQ ogólny (str. 8, dział "special rules", drugie pytanie):
Chociaż tak teraz myślę (Lidder koryguj jak coś ) że RAW-owo to przerzutów nie daje model który zionie, tylko sztandar modelu chorążego oddziału...
W pierwszym przypadku miałem na myśli FAQ ogólny (str. 8, dział "special rules", drugie pytanie):
A w drugim już nasz, armijny.Q: Do Breath Weapon hits benefit from any other special rules,
equipment or magic items of the model that inflicts the hits? (p67)
A: No.
Chociaż tak teraz myślę (Lidder koryguj jak coś ) że RAW-owo to przerzutów nie daje model który zionie, tylko sztandar modelu chorążego oddziału...
Sprytne, ale (po prostu) nieKrzysiekW pisze:Chociaż tak teraz myślę (Lidder koryguj jak coś ) że RAW-owo to przerzutów nie daje model który zionie, tylko sztandar modelu chorążego oddziału...
1. Plaugebearers x 20
2. Screamers x 9
3. Flamers x 6
4. Horrors x 10
5. Deamon prince
Hej na ile to armia?
2. Screamers x 9
3. Flamers x 6
4. Horrors x 10
5. Deamon prince
Hej na ile to armia?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
odpal army buildera i dodaj sobie
pytanie czy to grywalne zlozenie Prince to Lord jest 300ptk z bazy + upgrejdy
Flamerzy i Screamery nie są zbyt wykorzystywane jakoś
pytanie czy to grywalne zlozenie Prince to Lord jest 300ptk z bazy + upgrejdy
Flamerzy i Screamery nie są zbyt wykorzystywane jakoś
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A