Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Re: Fuxiorr Galeria - skaven, dwarf .

Post autor: The WariaX »

Huh, ale to ma zoom.
Zanim zaczniesz ogarniać regulacje światła etc popracuj nad ostrością, -> tryb makro (taka ikonka kwiatuszka), bez zoomu, jakiś stojak czy coś, małe iso (u ciebie najniższe to widzę 100, czym większe iso dasz, tym większe szumy) i ogarniasz. Niestety obiektyw tego aparatu nie jest zbyt jasny, tzn potrzebujesz dobre światło do fotek. Musiałbyś ogarnąć jakąś dobrą lampę i światło rozproszyć kartką białą. Najlepiej zbuduj sobie lightboxa.

Nie jestem jakimś wymiataczem fotografii więc więcej Ci nie pomogę. Sam dopiero co sobie kupiłem aparat.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Hej, chyba lepsze fotki:
1)Podstawka pod filer: WIP
Obrazek
Obrazek

2)Lepsze fotki : WIP
Obrazek
Obrazek
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Pomału lepsze foty Ci wychodzą - teraz jeszcze lepiej je wykadruj, żeby całą fotkę zajęła ta jasna część. Figsy wtedy będą większe i lepiej widoczne. To nic, że wtedy lepiej widoczne tez będą wszelkie niedociągnięcia - komentują najczęściej ludzie znający malowanie, więc spoko. A niedociągnięcia w malowaniu na fotkach zawsze motywują malującego do ich zmniejszania/usuwania przy malowaniu kolejnych figsów. Coraz Ci to wszystko lepiej idzie =D> Jedna rzecz mi się rzuca przy górnikach bardzo - jak rozjaśniasz kolczugi, to nie naciskaj tak mocno pędzlem,żeby rozjaśniane też były wnętrza oczek. Rozjaśnione powinny być tylko zewnętrzne oczka kolczugi, a nie środek. W ten sposób jak malujesz powstaje jasna plama i to wygląda kiepsko. Przy rozjaśnianiu kolczug stosuj delikatny drybrush (taki jak na skałce do fillera, tylko delikatny), żeby tylko same oczka były rozjaśniane. Efekt powinien być dużo lepszy...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Mam czas do malowania wiec jedymy :D
1) Filer:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

2)Filer:
Obrazek
Obrazek

3)CG juz zrobione :D [ no moze poza podstawkami i butkami oraz potem bedzie mial sztandarowy flage dolepiona :D ] :
Obrazek
Obrazek
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fillery ok. Pomnik przyjaciela piwa :lol2: :lol2: :lol2: ... Ciągle poruszasz fotki, nie wiem czemu aż tak Ci to wychodzi. Jak cykasz, to rób po kilka fotek tego samego ujęcia - któraś wyjdzie dobrze. Jak nie masz pewnej ręki, to kup jakiś statyw - nie kosztuje to dużo, a na pewno Ci pomoże...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Fillery ok. Pomnik przyjaciela piwa :lol2: :lol2: :lol2: ... Ciągle poruszasz fotki, nie wiem czemu aż tak Ci to wychodzi. Jak cykasz, to rób po kilka fotek tego samego ujęcia - któraś wyjdzie dobrze. Jak nie masz pewnej ręki, to kup jakiś statyw - nie kosztuje to dużo, a na pewno Ci pomoże...
Mysle nad kupnem statywu. Pomnik przyjaciela piwa musi byc u kraskow :D .

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Maly upik :
Pierwszy misiek ma do zrobienia tarcze, a u sztandarowego sie jeszcze flaga pojawila :D
Obrazek
Obrazek

PS: jak zmienic nazwe postu ?:P

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Fajne kraśki. Musisz wyedytować pierwszy post, żeby zmienić nazwę topiku.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Poprawa metaliku :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Świetne te kraśki :) Tarcza przypomina trochę poke ball ;P
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Silvestro pisze:Świetne te kraśki :) Tarcza przypomina trochę poke ball ;P
Mysle ze moce cos innego walne na srodek.. :]

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Drugie foto !! wyraźne !! amazing !! :mrgreen:
Jest postęp, to na pewno, ale na szacie z białym toś chyba z kontrastem przesadził.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

The WariaX pisze: Jest postęp, to na pewno, ale na szacie z białym toś chyba z kontrastem przesadził.
Czemu? :P 3 warstwy sa -ciemny szary, jasny szary bialy :P I te srebrnre kreski miedzy ostrzem a trzonkiem poprawione :D

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Fuxiorr pisze:
The WariaX pisze: Jest postęp, to na pewno, ale na szacie z białym toś chyba z kontrastem przesadził.
Czemu? :P 3 warstwy sa -ciemny szary, jasny szary bialy :P I te srebrnre kreski miedzy ostrzem a trzonkiem poprawione :D

Nie wiem, może to kwestia gustu. Mi się taki kontrast przy białym nie podoba (chociaż ogólnie sam staram się malować z dużym kontrastem). Ja białe elementy maluje tak: fortress grey -> biały. Tyle. ;-)
Ostatnio zmieniony 5 gru 2012, o 20:46 przez The WariaX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

The WariaX pisze:
Fuxiorr pisze:

Nie wiem, może to kwestia gustu. Mi się taki kontrast przy białym nie podoba (chociaż ogólnie sam staram się malować, z dużym kontrastem). Ja białe elementy maluje tak: fortress grey -> biały. Tyle. ;-)
Ja juz slyszalem ze zamalo robie kreske :P wiec stwierdzilem ze 3 mi starcza:]

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Proba czegos nowego, czyli zielona stal Dark Angels
Obrazek
Obrazek

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

A może pomalować figurkę na boltgun metal i pokryć 2-3 solidnymi warstwami zielonego glaze/wash i na kantach i krawędziach rozjaśnić lekko metalowym kolorem.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Hymm nie wpadlem na to :P ale jeszcze zobaczymy jak bedzie wygladal caly pomalowany figs;p [ Co ja robie.. maluje 40k zamiast kraskow...]

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dobrze, żeś to skonstatował :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Jakis pomysl jak zrobic smocze jajka?:P

ODPOWIEDZ