W tym wątku chciałbym podzielić się moją radosną twórczością z użytkownikami forum.
Figurki maluję już od dawna, jednak przez kilka ostatnich lat nie miałem na to za wiele czasu. Maluję bardzo powoli, więc nie spodziewajcie się wysypu modeli. Dodatkowo nie zbieram teraz żadnej konkretnej armii do WFB, a więc w galerii będą pojawiać się pojedyńcze modele, które akurat wpadły mi w ręce.
Mam straszny sentyment do starych modeli krasnoludów, więc powrót do malowania postanowiłem rozpocząć właśnie od nich. Na razie planuję złożyć małą bandę do Warheim. Zacząłem od jednego z moich ulubionych modeli, czyli czempiona do rangerów Bugmana. A oto co mi wyszło :
![Obrazek](http://www.coolminiornot.com/pics/pics16/img50c4fc4f16dcb.jpg)
Mam nadzieję, że ten ludek się Wam spodoba. Na zdjęciu kiepsko wyszły niektóre rozjaśnienia. W realu wyglądają lepiej. Chodzi zwłaszcza o bełty i brodę (w rzeczywistości broda jest na skrajnych rozjaśnieniach sporo jaśniejsza, prawie biała). Podstawki na razie nie robiłem, bo jeszcze nia mam pomysłu jaka ma być.
Generalnie jestem zadowolony. Cieszy mnie zwłaszcza twarz (i w ogóle skóra), topór (metal, złoto, drewno) i niebieski napierśnik. Natomiast jestem średnio zadowolony z bełtów i buta (wyszedł zbyt różowy). But może jeszcze poprawię. Bełty już takie zostaną.
Wszelkie komentarze i konstruktywna krytyka będą mile widziane. Pamiętajcie tylko, że to mój pierwszy skończony figs od bodajże 3 lat.