Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Kordelas »

Chodzi mi o wymairy wymagane an turniejach :)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Jeszcze nie mają. O ile dobrze się orientuję to LS nie ustaliła jeszcze ścisłych wymiarów. Była kiedyś mowa o takiej podstawce aby obejmowała obrys całej maszyny, ale nie wiem czy w końcu to weszło. Jeśli tak to pod cannona jest 40x80mm, a pod helblastera ok. 40x75mm jeśli dobrze pamiętam.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Pod cannony potrzeba by było 80x40, pod pozostałe maszynki 60x40 a pod plastikowy mortar 40x50 albo nawet 40x40 - pomierzyłem. GW sprzedaje w paczce po 3 całkiem fajne podstawki "monsterowe" właśnie 60x40 i to byłoby najlepsze, nawet pod cannony. 80x40 trzeba by już kleić a to, co czasem widzę u ludzi - podstawka 40x40 pod armatką to ręce opadają. Ledwo się kółko mieści...

Maciek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

A czasem widuję okrągłe

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Mam pytanie: Czy ktoś z was konwertował/kupił maga konnego ? GW takowego nie wydało a wszystkie imperialne konne modele mają zbroję na sobie. Rozważałem też opcje konwersji damzelki bretońskiej ale biust ją dyskwalifikował :mrgreen:

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Jest mag konny ale staroedycyjny ;]

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Czemu bohaterowie imperialni nie mogą brać halabard? To jakiś błąd czy po prostu szlachcie nie wypada. :P

Pozdrawiam
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

To nie błąd. Już w starym AB generał nie mógł brać halabardy, a teraz kapitan też nie może. Najwidoczniej ktoś uznał, że halabarda to broń dla chłopów, a nie dla dowódców.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Tak jak to ,że Speciale są zbyt fajni ,by zasłaniać się tarczą :D

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Po prostu gdyby mieli tarcze to nie mogliby łatwo machać do wiwatujących tłumów :mrgreen:
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Macias, Twoje wypowiedzi sprawiły, że dostrzegłem jak bardzo GW kieruje się klimatem, pisząc podręczniki armii ;)
Dzięki :D
Vae victis!

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Nie ma sprawy :wink:
Imperialna moc!

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Mogę cisnąć rigrołfa (5tka life) na tanka? Bo jest napisane, że nie mogę hilować herosów i ich mołntów, a o tanku nie ma nic (chyba, że znów nie doczytałem erraty :()

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

buniek pisze:Mogę cisnąć rigrołfa (5tka life) na tanka? Bo jest napisane, że nie mogę hilować herosów i ich mołntów, a o tanku nie ma nic (chyba, że znów nie doczytałem erraty :()
Możesz leczyć Czołg za pomocą Life'a. Jakby nie było jest to 1 z 2 głównych celów pod Regrowtha w tej armii obecnie w standardowych rozpiskach ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Panowie mam pytanie, czy czołg za szarżowany z boku najeżdża? Oczywiście we własnej turze, po wygenerowaniu SP. Naszła mnie taka kmina, a nie mam gdzie sprawdzić.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Rozumiem, że mówiąc najeżdża, masz na myśli jego atak w fazie ruchu tak? Dlaczego miałby tego nie robić? Nie ma żadnego zapsiku jakoby robił to wyłącznie do przodu.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Tak, mam na myśli k3 impacty za każdy wydany SP w jego fazie. Tak jakoś mi się ubzdurało, ale w sumie to lepiej. Dzięki za odpowiedź.

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Solider pisze:Tak, mam na myśli k3 impacty za każdy wydany SP w jego fazie.
To są impacty tylko w turze w której tank szarżuje. W kazdej następnej te ataki są wykonywane w fazie ruchów.
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Macias pisze:
Solider pisze:Tak, mam na myśli k3 impacty za każdy wydany SP w jego fazie.
To są impacty tylko w turze w której tank szarżuje. W kazdej następnej te ataki są wykonywane w fazie ruchów.
To jest oczywiste (źle się wyraziłem), mi chodziło o to, czy może je robić w bok, gdy ktoś go szarżował od boku (chodzi o kolejne tury walki). Ale rozumiem, że poprzednia odpowiedź jest wiążąca.

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

ODPOWIEDZ