05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Re: 05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała

Post autor: Szaitis »

Golonka pisze:chłopaki nie róbcie mi tego. dopiszcie mnie.
Miejsce dla nowego zwycięzcy ligi zawsze się znajdzie! :wink:

Co do ograniczeń dla HE i TK - szczerze to nie widzę powodów dla których trzeba coś zmieniać - HE z książką mają normalny dostęp do scrollów, mogą sobie wziąć cascet jako kontyngent i mają dodatkowe kostki - a książka to naprawdę mega mocna rzecz.

Co do TK - nie przesadzajmy, że ten limit 2PD jest aż taki straszny - masz uwolnionego swojego power scrolla, hierotytan nie zajmuje PD więc możesz grać jak na euro z tytanem :wink:

PS. Może to nie ten temat, ale GRATULACJE Łukasz i Dominik! :D

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Szaitis pisze: PS. Może to nie ten temat, ale GRATULACJE Łukasz i Dominik! :D
a co pobrali się? :mrgreen:

tak mi się jakoś skojarzyło :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Ja nie grałem na euro z tytanem, do tej rozpy i tak się nie mieści :P. Nie bądźcie świnie, dodajcie mi kostkę. Proszę :D.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Wygrywasz mastery i potrzebujesz dodatkowej kostki? [-X
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Święta idą więc dam Ci jedną moją żółtą :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ja ci mogę dać taką co zawsze Misfire rzuca :)...

Ja mam deseczkę od Silesiana -więc dziękują - ale pomysł zacny...!

19 stycznia zrobimy u nas PreBazyliszka - niedługo wyślemy Wam zaproszenia :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Tą żółtą też przygarnę :D. A tej kostki magii więcej faktycznie potrzebuję. Biorąc pod uwagę, że połowa ludzi i tak sobie powycina caskety z kartonu, to od ciula armii będzie miało niemal pewne 2 dodatkowe kostki mocy. Przewaga magii tk nad innymi przez to znika, dodatkowa kość spowodowałaby, że niewiele co prawda, ale mam jednak nieco lepszą tę magię od innych. Serio się nad tym zastanówcie.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Domino pisze:Biorąc pod uwagę, że połowa ludzi i tak sobie powycina caskety z kartonu
Chyba nie znasz „lajtowego” podejścia Jasifa do hobbystyki.
Grolshek dla ortów jest bardzo pobłażliwy w porównaniu do Jasifa i proxów…
Granice są bardzo konkretnie opisane w regulaminie – proszę o tym pamiętać!!!

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Spytaj młodego Koconia, któremu na turnieju w Gnomie wtubiłem 21 karniaków :D
Tym razem będę mniej pobłażliwy - regulamin jest jasny.

Jeszcze jedno :
SZYKUJEMY PREZENTY DLA WSZYSTKICH GRACZY TURNIEJU, ORAZ OCZYWIŚCIE PUCHARY I NAGRODY DLA TOPU I WYLOSOWANYCH UCZESTNIKÓW. Z TEGO POWODU MUSIMY PODNIEŚĆ WEJŚCIÓWKĘ NA 15 ZŁ.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

W takim razie będę na pewno. Ma ktoś jakiś pomysł na kontygnent? Bo jak na razie to najmocniejszy który mieszczę to kontygnent ... Lizaków :D
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Pomysły są, nawet aż za dużo.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Golonka pisze:W takim razie będę na pewno. Ma ktoś jakiś pomysł na kontygnent? Bo jak na razie to najmocniejszy który mieszczę to kontygnent ... Lizaków :D
Kontyngent nie może być tej samej armii - albo 2088+300 kontyngentu albo 2388 czystych lizaków.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Co do ograniczeń VC o które pytał Szaitis: proponowałbym 0-2 krzyki, Jedne Quickblood & Red Furry i możliwość Overruna po Undeadach (skoro zmienialiście zasady chalice'a to to też można. Miej już te swoje krzyki do kombatu Szaitisku :wink: Tak wiem pobłażliwy jestem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Laik - wiem.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Bretonnian pisze:Co do ograniczeń VC o które pytał Szaitis: proponowałbym 0-2 krzyki, Jedne Quickblood & Red Furry i możliwość Overruna po Undeadach (skoro zmienialiście zasady chalice'a to to też można. Miej już te swoje krzyki do kombatu Szaitisku :wink: Tak wiem pobłażliwy jestem :mrgreen:
Co do zmiany chalice - ja byłem przeciwny - uważam że zmienianie zasad to zła droga...

A co do ograniczeń dla VC - kompletnie bez sensu jest coś takiego zapisywać, bo dla większości uniwersalnych złożeń wampirów te cięcia niczego tak naprawdę nie ograniczają. Nie wpiszemy tego do ograniczeń, bo naprawdę nie warto - ja ze swojej strony mogę zapewnić, że składając swoją rozpiskę będę się trzymał tych ograniczeń - i możecie śmiało po mnie overrunować - odkąd wyszedł ten faq ani razu nie użyłem tej zasady :wink:

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Bylibyśmy w stanie załatwi jedzenie na miejscu. Czy byliby chętni? Możemy załatwić garnek bigosu po około 5 zł za porcję.
Zamiast brnąć w mrozie do ch*jowego KFC, będzie można ciepłą herbatę i kawę wypić za darmo, a do tego właśnie miskę bigosu i chleb. Musimy jednak mieć w miarę pojęcie, ile osób by się pisało, bo nie chcemy zostać z garem bigosu po wszystkim :mrgreen:
Co wy na to w takim razie?
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Jestem za, zapisz mnie na bigos :)

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Re Szaitis -> przecież napisałem że pobłażliwe ograniczenia :wink: . Imo chociaż tą ilość krzyków ograniczcie, bo tak 3 basie + mortis z Magią death robią miazgę! :wink: No nie powiesz że ci to po głowie nie chodziło łobuziaku? :P :wink:

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

Bigos -> Za! :))

Benek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Benek »

bigos +1 :D

ODPOWIEDZ