rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
taaa a wiesz ze sie wlasnie zastanawialem czy nie zglosic sie, ale te male pkt mnie irytuja garsc figsow i brak smoczka... czelendz przyjme, bo jakze by nie, ale na duze punkty! 2600 euro
Na duże punkty ta armia ma taką siłę ognia że ostatnio nawet z deploya nie wyszedłem a już sam się pozabijałem a większośc armii uciekła za stół Są boscySemi pisze:taaa a wiesz ze sie wlasnie zastanawialem czy nie zglosic sie, ale te male pkt mnie irytuja garsc figsow i brak smoczka... czelendz przyjme, bo jakze by nie, ale na duze punkty! 2600 euro
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Rozpiska na Bilaticon.
Sot. zagrałem na heavenie i całkiem miło się sprawił, ale chciałbym jeszcze wypróbować Death.
Sot. zagrałem na heavenie i całkiem miło się sprawił, ale chciałbym jeszcze wypróbować Death.
Kontyngent:High Elves Army 2088 Pts
1 Archmage @ 320.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Death
Loremasters Cloak [40.0]
Dispel Scroll [20.0]
1 Noble @ 174.0 Pts
Battle Standard
Banner of Sorcery [50.0]
23 First Archers @ 278.0 Pts
Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
22 Archers @ 247.0 Pts
Musician
24 White Lions @ 408.0 Pts
Musician
1 Guardian @ [27.0] Pts
Amulet of Light [15.0]
25 White Lions @ 381.0 Pts
Musician
6 Dragon Princes @ 180.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 102
Total Army Cost: 2088.0
I pytanko, czy cloak działa na 6 czar z Death'a jak przejdzie po moim oddziale?300 Pts - Lizardmen Army
10 Skink Skirmishers @ 80.0 Pts
Javelin; Shield
10 Skink Skirmishers @ 70.0 Pts
Blowpipe
2 Salamander Hunting Packs @ 150.0 Pts
Models in Army: 28
Total Army Cost: 300.0
Słonko jest "with no saves of any kind allowed"@Cichy pisze: I pytanko, czy cloak działa na 6 czar z Death'a jak przejdzie po moim oddziale?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
zagrałem dzisiaj na wspomniany wyżej format:
Generał - mag 1lvl + scroll, high magic - 120
BSB na koniu, HoF, GP, DA, GW - 168
18x archers z muzykiem i sztandarem - 213
10x archers z musykiem - 115
19x WL z FCG i dyscypliną - 330
9xDP z muzykiem i BoEF - 304
GE - 50
Grałem przeciwko VC (co czwarty gracz w lidze gra VC...), zagraliśmy scenariusz z punktami za oddziały na połowie przeciwnika. Stół wyczyściłem, a na połowie przeciwnika zostawiłem ponad 700pkt, także chyba nie jest źle. Co myślicie?
poniższą, eksperymentalną rozpiską:Havelock pisze: turniej na 1300pkt, bez lordów, max 200pkt na herosa, max 350pkt na unit, max 35 modeli strzelających na 20+, bez triplowania core'ów ani specjali, bez dublowania rare'ów, magia jak w euro. Będą cztery scenariusze - battleline, meeting engagement, sztandary i autorski, gdzie trzeba się znaleźć jak największą liczbą oddziałów po stronie przeciwnika.
Generał - mag 1lvl + scroll, high magic - 120
BSB na koniu, HoF, GP, DA, GW - 168
18x archers z muzykiem i sztandarem - 213
10x archers z musykiem - 115
19x WL z FCG i dyscypliną - 330
9xDP z muzykiem i BoEF - 304
GE - 50
Grałem przeciwko VC (co czwarty gracz w lidze gra VC...), zagraliśmy scenariusz z punktami za oddziały na połowie przeciwnika. Stół wyczyściłem, a na połowie przeciwnika zostawiłem ponad 700pkt, także chyba nie jest źle. Co myślicie?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Champion to może rzeczywiście przesada jeśli nie dawać mu magicznych przedmiotów, ale dyscyplinę uważam za jeden z najlepszych sztandarów (stosunek cena/jakość), a WL korzystają na niej szczególnie, zwłaszcza jeśli BSB nie ma w pobliżu.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Działanie ma świetne, to fakt.
Jednak jego koszt to ok. 4 White Liony (45+12 za sztandar).
4 rany na oddziale to sporo.
Osobiście bardzo ceniłem sobie w nim fakt że mogłem zawsze postawić tam wszystkich bohaterów i nie bać się panik od strzelania.
Jak dla mnie - przynajmniej przy większych oddziałach WL - bardziej kluczowe są rzuty na LD na breaka/stubborna, które ostatnio zdarza mi się nader często oblewać na 2x12.
Przy mniejszych jak oddział wchodzi do CC to pewnie w większości przypadków dostaje taki cel gdzie nie musi się przejmować o Breaka, ale czy na pewno?
Jednak jego koszt to ok. 4 White Liony (45+12 za sztandar).
4 rany na oddziale to sporo.
Osobiście bardzo ceniłem sobie w nim fakt że mogłem zawsze postawić tam wszystkich bohaterów i nie bać się panik od strzelania.
Jak dla mnie - przynajmniej przy większych oddziałach WL - bardziej kluczowe są rzuty na LD na breaka/stubborna, które ostatnio zdarza mi się nader często oblewać na 2x12.
Przy mniejszych jak oddział wchodzi do CC to pewnie w większości przypadków dostaje taki cel gdzie nie musi się przejmować o Breaka, ale czy na pewno?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Chyba chodzi o inną dyscyplinę, a konkretnie o tę z RB, która kosztuje 15 pkt i daje +1 ld.diuk pisze: Jednak jego koszt to ok. 4 White Liony (45+12 za sztandar).
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
w tym wypadku to za niecałe 2 woundy
ja czesem uzywam na WL szmatkę jednekrotnego przerzutu LD, całkowity koszt 17 pkt, więc 1 WL.
W tej akurat rozpisce chyba takiej potrzeby nie ma, ale tak piszę.
Przydaje się jak czasem odbiegną gdzieś z bironą, wtedy są bezpieczni i jest czas na podprowadzenie BSB gdyby wyszedł z zasięgu.
W tej akurat rozpisce chyba takiej potrzeby nie ma, ale tak piszę.
Przydaje się jak czasem odbiegną gdzieś z bironą, wtedy są bezpieczni i jest czas na podprowadzenie BSB gdyby wyszedł z zasięgu.
Jest takdiuk pisze:a to nie jest tak, że musisz rzucać pierwszy nieudany LD z gleaming sztandaru nawet jak masz bsbka?
jasne, że wtedy się zmarnuje...diuk pisze:a to nie jest tak, że musisz rzucać pierwszy nieudany LD z gleaming sztandaru nawet jak masz bsbka?
tylko czasami mi się zdażało, że oblewali ten test bo bsbka nie było gdyż wybiegli z bironą... ot taka opcja i ciekawostka.
Przyszła mi do głowy taka rozpiska:
LORDS:
374pkt - prince on Griffon (shield, dragon armour, great weapon)
HERO:
375pkt - Dragon Mage on Sun Dragon (Guardian Phoenix->5+ward)
CORE:
110pkt - 10xArchers
110pkt - 10xArchers
110pkt - 10xArchers
SPECIAL:
220pkt - 5xDragon Princes (FCG,War Banner)
200pkt - 5xDragon Princes (FCG,)
TOTAL:1499pkt
Da radę tym się pobawić?
LORDS:
HERO:
CORE:
110pkt - 10xArchers
110pkt - 10xArchers
110pkt - 10xArchers
SPECIAL:
200pkt - 5xDragon Princes (FCG,)
Da radę tym się pobawić?
Po 1. chyba nie czytałeś podręcznika z zasadami, bo rozpiska jest nielegalna - musisz mieć 25% core
Po 2. pobawić się można wszystkim, na dobry wynik tym nie licz
FCG na kawalerii to strata punktów, Dragon Mage to najsłabsza jednostka w tej armii, gryf też obsysa, ale jak chcesz się tym pobawić, to czemu nie
Po 2. pobawić się można wszystkim, na dobry wynik tym nie licz
FCG na kawalerii to strata punktów, Dragon Mage to najsłabsza jednostka w tej armii, gryf też obsysa, ale jak chcesz się tym pobawić, to czemu nie
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, o 02:10 przez Bercik, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepraszam, rzeczywiście:
LORDS:
HERO:
CORE:
125pkt - 10xArchers (music, armour)
SPECIAL:
155pkt - 5xSilver Helms (FCG, shield)
Da radę tym się pobawić?
LORDS:
HERO:
CORE:
SPECIAL:
155pkt - 5xSilver Helms (FCG, shield)
Da radę tym się pobawić?