Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Pare noobowskich pytań.
Tylko jako ochrona.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Pitka zostaje odbita z rune maw znaczy, że czrujący ten czar musi znaleźć inny cel dla tego czaru na normalnych wymaganiach ( zasięg od rzucającego, line of sight itp) jeśli jakiś oddział takowe spełnia to zostaje wybrany jako cel. Jeśli spełnia więcej niż jeden, rzucający ma prawo wyboru, który oddział zostanie nowym celem. W wypadku braku nowych celów czar przepada.
Mam nadzieję, że zrozumiale, bo prościej nie umiem
Ale w pitce nie jest napisane że musze kłaść na oddział, czyli jak zostanie odbita, to mogę położyć 1" obok i liczyć że zejdzie?kubencjusz pisze:Pitka zostaje odbita z rune maw znaczy, że czrujący ten czar musi znaleźć inny cel dla tego czaru na normalnych wymaganiach ( zasięg od rzucającego, line of sight itp) jeśli jakiś oddział takowe spełnia to zostaje wybrany jako cel. Jeśli spełnia więcej niż jeden, rzucający ma prawo wyboru, który oddział zostanie nowym celem. W wypadku braku nowych celów czar przepada.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Musisz w doborze nowego celu spełniać wszystkie warunki czyli fakt, że zostanie położona na oddział też. Możesz położyć na oddział, który jest blisko licząc, że zeskateruje.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Czytaj waść uściślenia bo licho będzie z Twym pograniem
Opis czaru podaje, gdziekolwiek, więc teoretycznie możesz powiedzieć że kładziesz pitkę na ziemię pod oddziałem z Rune Maw'em i tyle. Jednak stosowna Errata uściśliła że czary Direct Damage muszą być kierowane w jednostki.Lucyfer pisze:Czemu musze wybierać inny unit? Jast napisane anywhere, czyli moge położyć obok i liczyć że spadnie bez rzutu na 2+, czy nie? Kurde ale to wszystko mylące, jakby w opisie czru nie można by napisać jak to działa
Witam wiem ze to pytanie juz bylo zadane przez kogos innego:
Jeżeli Thundertusk strzela "katapulta" na slepo w oddzial ktorego nie widzi np za górą, a przed nim w odleglosci 15 cali jest inny oddzial to jezdzcy juz nie moga w ten oddzial przed nimi strzelic z harpuna i łańcucha innymi słowy odpuszczaja calkowicie atak?
Ale mam drobne dopelnienie pytania.Mamy sobie Thundertusk'a, który ma swój śmieszny niby stone thrower, a do tego na pleckach siedzą dwa ogry, każdy z inną pukawką. Moje pytanie jest następujące:
-czy w jednej turze mogę strzelić ze wszystkich trzech zabaweczek na raz?
-czy każdy z w/w ataków musi targetować ten sam cel?
-jaki rozmiar podstawki ma bestia?
Jeżeli Thundertusk strzela "katapulta" na slepo w oddzial ktorego nie widzi np za górą, a przed nim w odleglosci 15 cali jest inny oddzial to jezdzcy juz nie moga w ten oddzial przed nimi strzelic z harpuna i łańcucha innymi słowy odpuszczaja calkowicie atak?
- Stormtrooper
- "Nie jestem powergamerem"
Czy harpun na Stonehornie działa jak balista? Mogę targetować dowolny cel nim?
podpis był nieregulaminowy
W opisie broni jest informacja, że jest to olbrzymia kusza. To, że ma statystyki podobne do balisty to jedno, ale strzela się normalnie na BS Ogra. Generalnie do strzelania w działa i potwory, chyba, że jakaś postać wypuści się na samotny rekonensans i nie jest w regimencie.
Robię właśnie walizkę magnetyczną pod armie, byłby jakiś posiadacz mamuta miły zmierzyć mi wysokości x,y,z podane na rysunku?
x-> od podstawki do grzbietu
y->od podstawki do czubka głowy ogra
z->od podstawki do czubka figurki
x-> od podstawki do grzbietu
y->od podstawki do czubka głowy ogra
z->od podstawki do czubka figurki
Ostatnio zmieniony 13 gru 2012, o 19:54 przez Matysz, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
@up: ok, zaczekam. Zmierzylem niby zdjecie linijka i proporcjami* wyszlo mi x=9,2 y=13,3 z=17,8 ale to raczej niedokladne wyniki
*Proporcje:
13/15 (dluzsza krawedz podstawki na zdjeciu/w realu)=wysokosc na zdjeciu/zmienna, zdjecie pod katem jest wiec wyniki ssa.
*Proporcje:
13/15 (dluzsza krawedz podstawki na zdjeciu/w realu)=wysokosc na zdjeciu/zmienna, zdjecie pod katem jest wiec wyniki ssa.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Pamiętaj, że zdjęcie modelu jest pod kontem więc dodaj minimum te 10% marginesu błędu