VC Lajona

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Re: VC Lajona (początkujący)

Post autor: Grolshek »

misha pisze:na abomki i hydry to moze lepiej daj flammingi :)
pograj na BK i ciesz się grą a nie tam marudzić, wampira na konia może posadzisz
I stracą eteryczny ruch... Tylko wight na szkielecie może w nich siedzieć bez strat...
Lajon zrób rozpę taką jak ci się podoba. Jak zagrasz tę ligę będziesz o wiele mądrzejszy a następna będzie na 1600 bez lordów więc niewiele będziesz musiał zmodyfikować rozpę jeśli się sprawdzi. Na tym forum jest tylu mądrych że nie ogarniesz. Co z tego że będziesz miał dobrą rozpę jeśli nie dostosowaną do własnego stylu gry ? Ja w ten sposób przez kilka lat męczyłem się ofensywnymi mortalami kiedy okazało się że lubię defens z kontrą i wyniki same przyszły. Dlatego zieloni tak mnie totalnie bawią. Baw się ta grą a nie stresuj ligowymi ciśnieniowcami :lol2:

Może coś takiego z flamingami lepiej zrobi grze ?

Necromancer @ 145.0 Pts
General; Lore of Vampires; Magic Level 2
Book of Arkhan [25.0]
Opal Amulet [15.0]
Ironcurse Icon [5.0]

Wight King @ 180.0 Pts
Battle Standard Bearer; Barding; Lance; Heavy Armour
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
Skeletal steed @ [0.0] Pts

4+1 Dire Wolves @ 50.0 Pts

25 Zombies @ 85.0 Pts
Standard; Musician

29+1 Crypt Ghouls @ 310.0 Pts

11 Black Knights @ 316.0 Pts
Barding; Lance; Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]

5 Hexwraiths @ 150.0 Pts
Great Weapon

2 Fell Bats @ 32.0 Pts

2 Fell Bats @ 32.0 Pts

Nie znam się na VC-tach ale ten klocek BK przynajmniej hydrę i abomkę może zabija że już o mortisie nie wspomnę... Minus jest taki że kowboj z dragonhelmem to zatrzyma...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

LajoN31
Mudżahedin

Post autor: LajoN31 »

Dalej rozwazam 2x necro zamist necro+vamp bsb ale chyba zostane przy drugiej opcji bo dzisiaj dzieki niej wklepalem 2 masakry ( z imperium na konnicy, demisiach i 2 cannonach oraz lesnym elfom gobbosa na 3xluki, WD, 2x driady, orly i WW) :-D ogolnie fart w kosciach bo obaj mieli slaba magie (empie tylko priest, elfy mag 1 lvl) a ja mocna, 2 wskrzeszenia i 2 popychaczki :-D

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

LajoN31 pisze:Dalej rozwazam 2x necro zamist necro+vamp bsb ale chyba zostane przy drugiej opcji bo dzisiaj dzieki niej wklepalem 2 masakry ( z imperium na konnicy, demisiach i 2 cannonach oraz lesnym elfom gobbosa na 3xluki, WD, 2x driady, orly i WW) :-D ogolnie fart w kosciach bo obaj mieli slaba magie (empie tylko priest, elfy mag 1 lvl) a ja mocna, 2 wskrzeszenia i 2 popychaczki :-D
Chyba będę musiał zweryfikować tę rozpę :lol2:

LajoN31
Mudżahedin

Haha :-D w poniedzialek gram z soliderem pewnie km? 11 to moze jeszcze Ty chcesz dostac lomot :-D

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

LajoN31 pisze:Haha :-D w poniedzialek gram z soliderem pewnie km? 11 to moze jeszcze Ty chcesz dostac lomot :-D
Pewnie że chcę ale po nocy jestem nie da rady :evil:

LajoN31
Mudżahedin

Solider podobno tez i nie narzeka :-D a o 14 np dalbys rade?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

LajoN31 pisze:Solider podobno tez i nie narzeka :-D a o 14 np dalbys rade?
O 14 to ja dziecko ze szkoły odbieram :twisted:

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

LajoN31 pisze:Haha :-D w poniedzialek gram z soliderem pewnie km? 11 to moze jeszcze Ty chcesz dostac lomot :-D
No i się nam Maluszek rozbrykał. ;) Poniedziałek wszystko zweryfikuje. :)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Solider pisze:
No i się nam Maluszek rozbrykał. ;) Poniedziałek wszystko zweryfikuje. :)

klimaciarzy MÓJ Lajon! pojedz ich ;) wiem co to ból oryginalności(plewy) ;)

LajoN31
Mudżahedin

No i po serii 2 świetnych wygranych przyszedł czas na takież same porażki (2 gry, obie 0-20).
1. DE na gwardii, korsarzach, 2 razy kusze, magiczka, bsb, gwardia - w 1 turze hexy zjadły hydrę, potem nie było już tak kolorowo. ghule przemieliły korsarzy i oddział kusz ale gwardia przerżnęła się przez hexy, potem zombie a na koniec przez BK i ghule :D normalnie gamebreaker :( nie było co zbierać
2. Orki na klocku BO, czuki, klopa, doom diver, 2x5 goblinow na wilkach, 2x 20 NG z lłukami, pump wagon, szaman i bsb. W 1 turze generał nie zdał lookouta od kreski (0 orcza) a potem mój dispel na 5 kościach zakończył się przegraną o 1 oczko i generał spadł ze snajperki... BK posypali się o 2..(gdyby nie bsb to o 3) potem szarża na NG ale fanol po drodze zabił 5, 1 zabił się na terenie a potem na stand and schoot na 3 kostki rzuciłem 2 gały i BK wyparowali :D hexy zjadły pump wagon i overrun w NG ale potem sypnęli się od combat resolution zaszarżowani przez BO. Jedynie zombie się spisały, przeszły przez rydwan, spear chukke, katapulte ale w liczbie 3 na koniec i daleeeko od wskrzeszenia :D uznaliśmy, że 10 ghuli i bsb nie nie dadzą rady BO i NG więc poddałem partię.

Chyba powinienem wrzucić do rozpy mortisa ale nie mam pojęcia z czego zabrać punkty. Hexy przynamniej załatwiają sprawę abomki, hydry itp.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

No tę szarżę to gobliny w legendach będą wspominać... :mrgreen: Grrreen powerrr !

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Kto szarżuje na NG z fanolami ???? :shock: :lol2: Masz Hexy i nie wyciągnąłeś nimi fanoli wcześniej ??? =D> =D>

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

LajoN31
Mudżahedin

wyciągnąłem :p ale tak, że i tak 1 stał na drodze szarży...nie przypuszczałem, że sypnie mi 5 BK :D

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

LajoN31 pisze:wyciągnąłem :p ale tak, że i tak 1 stał na drodze szarży...nie przypuszczałem, że sypnie mi 5 BK :D
Właśnie w takich momentach, gdy się tego nie spodziewasz, lub jest to mało prawdopodobne, takie rzeczy się zdarzają. :P

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

LajoN31 pisze:wyciągnąłem :p ale tak, że i tak 1 stał na drodze szarży...nie przypuszczałem, że sypnie mi 5 BK :D
Wdepnij kiedyś na manglera. Będziesz miał niespodziankę :lol2:
Statystycznie 10 BK schodzi...

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

5 to rzeczywiście trochę ponad statystykę, niemniej trzeba liczyć, albo iść tak, żeby nie wejść w fanola :) jest 1 wheel
no mangler z S6 bije i armour piercing i chyba 3D6
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

4d6.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

uj sprawdź w AB :)
opis Force of Total Destruction: 2D6 za wejście w Manglera i następne D6 za jego śmierć, ale to i tak dużo , kawaleria spływa zazwyczaj

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

misha pisze:uj sprawdź w AB :)
opis Force of Total Destruction: 2D6 za wejście w Manglera i następne D6 za jego śmierć, ale to i tak dużo , kawaleria spływa zazwyczaj
No właśnie mam dodatkowe 2d6. Ale mam polski więc może być błąd :cry:

misha
Wielki Nieczysty Spamer

ech no cóż, tu nawet nie ma co zwalać na błąd w tłumaczeniu, że nie zrozumiał ktoś języka to zwykłe niechlujstwo.
w każdym razie w wersji ang jest 2D6 +D6 za śmierć

ODPOWIEDZ