Turniej w Będzinie 15.12.2012 ''Bitwa o Samotną Górę''

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Turniej w Będzinie 15.12.2012 ''Bitwa o Samotną Górę''

Post autor: zaf »

15 grudnia, 2500p turniej EURO
Wstęp 10zł od osoby,

Sponsorzy:

http://www.lekkiepioro.com.pl/sklep/
Obrazek
sklep z grami planszowymi - Klub gracza

mapka jak dotrzeć z Będzin-stadion jednego z bardziej charakterystycznych miejsc w Będzinie gdzie krzyzują sie linie autobusowe (m.in. 27, 61, 40, 800, i wiele innych)
Obrazek
tel zaufania jak ktos sie zgubi:
509 834 368

Miejsce - Będzin Gwardii Ludowej 16 (wysiadamy na przystanku Będzin Stadion)

Turniej zgłoszony do polskiego rankingu WFB
Na turnieju nie obowiązuje wymóg pomalowanych armii, proxowanie w ramach przyzwoitości modelami tego samego typu.

Zasady turnieju
W czasie turnieju obowiązują zasady 8ed WFB zapisane w:
- rulebooku 8ed i armybookach ze strony GW
- aktualnych erratach i faq'ach publikowanych na stronach Games Workshop
- aktualnych uściśleniach sędziowskich
W czasie turnieju uczestnicy rozegrają 3 bitwy battle line na stołach 72"x48".

Specyficzne zasady obowiązujące na turnieju:

Zakaz Specjalnych bohaterów i imiennych
- VLOS
- Maksymalnie 12 pd do użycia na turę magii (armia generuje max dodatkowe 2 kostki na turę)
- Progi punktowe co 200p,
- Dopuszczone Forge World CHD (pod warunkiem posiadania książki na miejscu)

Ocena modelarska(1 armii)
- można zdobyć:
1) cała armia pomalowana wszystkie akcesoria 3p,
2) brak akcesoriów ale armia pomalowana 2p
3) armia pomalowana w 50% i akcesoria 1p
5) brak pomalowania i akcesoriów 0p

Sobota 15.12
9:15 zbiórka i zapisy
09:30-12:00 I bitwa
12:15-14:45 - II bitwa
15:00-17:45 - III bitwa
maksymalnie o 18:00 Ogłoszenie wyników!

Nagrody będą losowane więc zyskają nie tylko wymiatacze ;)
przewidujemy mały poczęstunek

Serdecznie zapraszamy

Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, o 20:04 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post przygotowany do zgłoszeń
Zgłoszeni R- jak Rozpiska wysłana

Ja jezeli będzie nieparzyście DE+ coś

Zgłoszeni:
1)miszcze parówek : Kocitz + Jasif!
2)Paweł i Grzesiek z królewskiego miasta
3)Durin
4)
5)

Awatar użytkownika
Słowian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Słowian »

Rozpiski przesłane.

Łukasz Nogul Noga 3986 Imperium
Michał Słowian Krzysztoń 3985 Orki i Gobliny

Bardzo się cieszę że w tak bliskiej odległości od mojego siedliszcza odbywa się turniej! Dodatkowo zasady turnieju pozwalają zagrać każdemu z kumplem, bez względu na to jakie mają armie. Bardzo dobry pomysł! Mam nadzieję że to nie jednorazowa akcja, planujemy wciągnąć kolejnych znajomków kótrzy boją się jechać daleko i zbierać oklep od niemiłych panów (musimy nad nimi popracować).

Teraz pozostają mi modły do Gorka i Morka o dobry humor mojej Lepszej Połowy i możliwość wyrwania sie z domku, jeżeli się nie uda uczestniczyć w całości turnieju to będe chociaż pokibicować . Nogul nie ma tego problemu i w razie mojej niemocy będzie walczył za nas obu.
"When you're a goblin, you don't have to step forward to be a hero-everyone else just has to step back!" - Biggum Flodrot, goblin veteran

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Ja jeszcze się zastanawiam, to zależy, czy znajdę zastępstwo za Kocitza.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

brak chętnych na Parówkę, przyczynił sie do zmiany regulaminu

2500 Euro
Ostatnio zmieniony 13 gru 2012, o 14:37 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Słowian

Skoro to "przyczyny zależne od frekwencji" ( to zdanie ma sens??) to straty jednego chętnego na parówke gracza nikt nie odczuję. Szkoda, bo już miało być miło.

Trzeba by zmienić poprzedni post bo z kumplem sie nie zagra a i zasady będą jak wszędzie. Smutne, ale tak to jest w życiu :|
"When you're a goblin, you don't have to step forward to be a hero-everyone else just has to step back!" - Biggum Flodrot, goblin veteran

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Słowian pisze:Skoro to "przyczyny zależne od frekwencji" ( to zdanie ma sens??) to straty jednego chętnego na parówke gracza nikt nie odczuję. Szkoda, bo już miało być miło.

Trzeba by zmienić poprzedni post bo z kumplem sie nie zagra a i zasady będą jak wszędzie. Smutne, ale tak to jest w życiu :|
pisałem na szybko
powinno być:
brak chętnych na Parówkę, przyczynił sie do zmiany regulaminu

Cóz musze sie przynać ze po tym jak mi sie ludzie zapisani wykruszali, a byli chętni na grę EURO, postanowiłem zmienić format
lepiej zrobić turniej dla min. 10-12 os singla niz Parówkę dla 7 graczy :(

Awatar użytkownika
Słowian

Dokładnie tak jak piszesz. Będę oczekiwał na kolejną okazję do zagrania, oby była taka mozliwość.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Słowian a co jest złego w euro oprócz tego ze nie zagrasz z kumplem ?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Słowian

Nie wiem co może być złego. Bardzo się cieszę że są ludzie którym "się chce" wyrównywać szanse poszczególnych armii, przycinać przegięcia. Osobiście nie mam na tyle rozległej wiedzy o wszystkich armiach żeby się wypowiedzieć czy to dobre czy złe. Na pewno pozwala na jakieś zmiany w rozpisce/strategii.

Chwaliłem zasady turnieju właśnie za względu na mozliwości miłej gry parowej gdzie zasady nieodpowiednich ( dobro i zło w jednym sojuszu) sojuszy nie będzie problemem. Zasady rozdzielania kości czy możliwości rzucania czarów na sojusznice oddziały wydały mi sie bardzo dobre. Jak również ciekawą opcją zwiększenia frekwencji była możliwość grani jednej osoby dwoma armiami ( i robiło się 2700). Właśnie ostatnia wspomniana opcja pozwalała mi zagrać pierwszą i trzecią bitwę na turnieju gdzie w drugiej mógł mnie zastapić kolega.

Grając singla chcę być na wszystkich bitwach. Klimat parówek to spokojna bezspinowa gra z mnóstwem komentarzy i kminienia. Nastawienie się na turniej i potem niemożliwość uczastnictwa w nim spowodowało....rozczarowanie.

Dobra koniec melancholii i marzenia za odległymi lądami Arkadii. Teraz życzę wam powodzenia, a postaram się zajrzeć i zobaczyć jak bitwy przebiegają bo to miejscówka rzut kamieniam odemnie.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Wyniknął następujący problem
A właściwie seria nieszczęśliwych wypadków
Zaczęło się od tego ze Qc dostał szlaban i zostaliśmy bez auta Solo tez nie ma auta a stare dinozaury nie chcą jechać a Solo jest zbyt leniwy ze4by ruszyć dupę na pociąg Marcinowi we 2 tez się ruszać dupy na pociąg a mi samemu tym bardziej
Wiec teraz tak czy ktoś jedzie przez Tychy żeby ratować turniej? Rolling Eyes
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ODPOWIEDZ