Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba? Krasnoludzki GOLEM!

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba? Gotowe 3 wzory!

Post autor: Rasti »

Jutro robię formy i śmigam pierwsze odlewy ;)
Co do nie-profesjonalisty to się nie obrażam :mrgreen:
A co do Chadecji - są takie plany. Zobaczymy, jak uda mi wejść z tym na rynek, ale takie luźne plany to command group do tych chłopaków, kusznicy, potem treekiny(jeszcze muszę wybadać rynek) i coś do chadecji... Hobosy? Nie wiem do końca jakie są teraz jednostki w ChD, ogarniałem indy booka. Jakiejś elitarnej piechoty nie ma? No i nad np: dwurakami mogę pomyśleć. Wszystko w swoim czasie :P
Sam mam infernal guardów z FW, są na prawdę niesamowici ;) No ale cena jest okropna...

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Może wysokie progi - Bull Centaury.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Też w planach mam(i ambicje) - ale na razie zostańmy przy dobrej części pokurczy.
Zdjęcia wiele nie pokazują, ale jak się prezentują na pierwszy rzut oka?

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Naprawdę fajnie. Jedyne co mi się (trochę) nie podoba to nogi rozszerzające się przy kostkach. Jako że póki co mam Hamków z Mantica, muszę dokonać wyboru - albo GameZone albo Twoje modele.
GameZone ma w sumie więcej wzorów, i jest to metal, z drugiej strony jest dużo droższy. Decyzja nie będzie łatwa.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

panterq pisze:Może wysokie progi - Bull Centaury.
Bardzo dobry pomysł =D>

Modele z WF sa obłędne, ale ich cena jest zabójcza (ok. 90zł za jeden model). W zasadzie są w każdej rozpisce w liczbie od 3 do 6 i bardzo często Tau'ruk (bohater do BC) do tego.
Podczas gdy stare bighatowe bulle są za małe do podstawek 50x50 ( czy najprawdopodbniej za jakiś czas, patrząć na foty z WF) do podstawek 50x75.
Rasti pisze: Jakiejś elitarnej piechoty nie ma? No i nad np: dwurakami mogę pomyśleć
Jest - iron sworni w elitach, ale z racji ceny i konkurencji innych rzeczy nikt ich nie wystawia :|

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Projekt umarł? Bo był bym zainteresowany 30 takich krasnali z młotami.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Nie umarł;) mam 20 sztuk świetna robota, ale nie mam czasu pomalować. Rasti teraz kombinuje z próżniowym odlewaniem, aby nie było żądnych bąbelków i ubytków.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Sam bym paru kupil :{
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Kap
Mudżahedin

Post autor: Kap »

Na początku przyszłego roku pewnie bym wziął ze 30tu młotkowców. Rasti odezwij się żebyśmy wiedzieli, że to czytasz ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Czytam, dzięki za cynk Pingu. :)
Tak jak napisał Pingu, projekt żyje. Jednak odlewy nie są wystarczająco niedziurawe, abym był z nich zadowolony. Wszystko straasznie odkłada się w czasie, gdyż po prostu nie mam czasu :( Od września mam krytycznie mało czasu na cokolwiek. Dopiero ostatnio zebrałem się i zakupiłem pompę próżniową. Zmajstrowałem w tym tygodniu pojemnik. Teraz jestem w fazie testowania i uczenia się odlewania próżniowego. Jest dobrze.

Przepraszam wszystkich, ale sam bym chciał ale życie mi nie pozwala ;<

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

teraz jest okres przeswiateczny to bedzie ci to wybaczone ;)
jednak od nowego roku nie bedzie miejsca na wymowki i przebaczenie ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Na pewno złożę zamówienie na sporą gromadkę młotkowców. A tu masz motywujący wzór jak krasie nie powinny wyglądać
Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

GrimgorIronhide pisze:Na pewno złożę zamówienie na sporą gromadkę młotkowców. A tu masz motywujący wzór jak krasie nie powinny wyglądać
na tym zdjęciu, jest prawdziwy jeden prawdziwy krasnolud... i leży nawalony za krzakiem po prawej... :P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Nie kumam tego hejta na hobbitowe krasnoludy - jest oczywiste że tak nie powinny wyglądać, bo mimo że osoby twórców i wiele innych rzeczy pozostało takie samo, Hobbit to nie LoTR i kieruje się inną estetyką. Tak samo jak krasnoludki z disneyowskiej Królewny Śnieżki.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Havelock pisze:Tak samo jak krasnoludki z disneyowskiej Królewny Śnieżki.
Juz lepiej wyglądały niż te na zdjęciu wyżej #-o .
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Havelock pisze:Nie kumam tego hejta na hobbitowe krasnoludy - jest oczywiste że tak nie powinny wyglądać,
sam sobie odpowiedziales dlaczego sie hejtuje.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Przestańcie je hejtować, przynajmniej nie mamy 13 klonów tak jak w starterze :P
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Ja sie boje o to co nam GW zafunduje na "ree edycje " kraskow jezeli kiedys bedzie :twisted:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Jedyne co pamiętam o odlewaniu próżniowym to to że odgazowywana żywica zwiększa objętość 3krotnie na chwilę.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Muthare - właśnie tego doświadczyłem :)

No i dobre wieści. Już jeden wzór ogarnąłem do odlewania. Ilość bombli na prawdę znikoma. Sam zanotowałem 3, a to mój pierwszy odlew. W odlewie występują kanaliki odpowietrzające, ale starałem się je robić jak najdelikatniejsze, przez co usuwanie ich to po prostu sekundka. Część z nich sama się oderwała przy wyjęciu z formy.
Foki pierwszego odlewu ;)
Obrazek

Obrazek

Taka jakość byłaby ok? Mi obrobienie tego modelu zajęło minutę.

ODPOWIEDZ