Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: Khuman »

z tym hatem na 6LD :P co prawda co turę, no i 3WS też kluczy, jedyny minus to że nie mamy dzwona i żaden z naszych rarów po za kosztem pkt. nie zbilża się choć trochę do abdominacji ;)

pamiętam że dawno temu, widziałem jak koleś grał bestiami jak skavenami, dzwon to herdstone, slavy = ungory, miał klocek gorów 206 i harpie na maszyny, dość zachowawcza rozpiska ale pkt. ugrywał więc może warto z takim wariantem na mastera jechać :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

kuszące, aż to sobie złoże z ciekawości - poza tym slavy bez generała mają ld5 wiec jeszcze gorzej ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

tylko u nich zrobisz i to grywalnie LD 10 na 18" a u nas nie, max 10 i to jeszcze bez mobilności bo w klocku bestigorów

ten ziomeczek grał na dwóch dużych death/beast i do tego dwóch małych shadow, ten z deathem był na dywanie i wardem oraz AHW, dość ciekawe bo sam może łamać maszyny + słonko od boku czy mobilne sniperki, a reszta przy herdstonie, dość fajna taktyka jeśli lubicie akcje podpierdółkowe, przedmioty to: DS / niszczenie arcanów, chalis / mr3 / ward na 6 od maszyn, herdstone

powodzenia :)

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

na turnieju pre babice 40 ungorow przepchalo 5 marufangow w 4 tury kombatu wiec mysle ze to raczej troche lepsze slavy

ungory sa dobre bo jest ich duzo i na steadfascie sa wstanie duzo wytrzymac ale raczej nie zagralbym taka zgraja ungorow na wieksze pkt:P
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

bywa, ale farty sę nie liczą ;)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Khuman pisze:tylko u nich zrobisz i to grywalnie LD 10 na 18" a u nas nie, max 10 i to jeszcze bez mobilności bo w klocku bestigorów

ten ziomeczek grał na dwóch dużych death/beast i do tego dwóch małych shadow, ten z deathem był na dywanie i wardem oraz AHW, dość ciekawe bo sam może łamać maszyny + słonko od boku czy mobilne sniperki, a reszta przy herdstonie, dość fajna taktyka jeśli lubicie akcje podpierdółkowe, przedmioty to: DS / niszczenie arcanów, chalis / mr3 / ward na 6 od maszyn, herdstone

powodzenia :)
ten death na dywanie też kminiłem, ale to trzeba sporo punktów na niego tak 2800 optymalne
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

2800 jak to policzyłeś?

tylko na takie pkt. się spłaci? :P

można mu dać shadow skin i harpie latające koło niego by dawały mu jeszcze więcej covera = będą strzelać do harpii, a one po za 6" od pniki i wyjebane

ehh.. wystawił bym minotaury kilka 8)

bo ostatnio gram Dochem

Caledor19
Oszukista

no nie fart tylko, 5 ungorow w szeregu no i to murufangi zostaly zaszarzowane:P

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

To nie fart, tylko pure skill :)
Wisła Kraków.

Caledor19
Oszukista

no dokladnie:D

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Caledor19 pisze:w 4 tury kombatu
do 5ungorów styka się 3murny, to jest równe 12A z 5S i 15A z 4S... nie licząc stompów, średnio ginie 5/6 ungorów, żeby przegrać CC musiało dużooo.. nie ranić :P

QQrydza
Prawie jak Ziemko

no bo policz ile trzeba punktów w lordach żeby szamna z beastem standardowy i szaman na dywanie sie zmieścił ; p

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

400 szamani 70 levele 50 dywan 45 talizman 30 mr2 5 ironcurse icon = 600

tyle na 2400 bez prolblemu a na orio masz 650 więc można dać mr3 za mr2 i DS, plus AHW'ponki :)

booka nie masz lub/i nie pamiętasz kosztów :P

Caledor19
Oszukista

tak 5-6 ale dostali na 3 i 4 ture 0 z beasta i juz troszke latwiej zabijali i troszke slabiej gineli i juz poszlo lepiej bo wygralem Cr i gosciu bez ld generala poplynal dzieki moim szeregom

QQrydza
Prawie jak Ziemko

stary - ja bez maga z beastem w zestawie "fencersy+hagtree fetish + jakis ward" nei wychodze z domu ; p ale pójde w tym kierunku - na razie gram na szamim z deathem w klocku bestigorów jako generał a koles z fencersami jako nakurwiacz leci do przodu ^^

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

spoko luz pełen spontan :)

tak myślałem że poszło tam 0 shadowa albo beasta, bo inaczej jest dość ciężko wygrać nimi bez takiego wsparcia albo farta

myślę że to jest pewna alternatywa na rozpiskę dwie 40ungorów, 40 / 50 gorów z BSB206, hamyk i odginaczki, zależy ile pkt. wsparcie w bestigorach czy rydwanach, spokojnie taka taktyka powinna działać na eleganckie 15 / 5 :)

powodzenia :D

ps.: minotaury tego świata są dane muu... :twisted:
-Qc- pisze:stary - ja bez maga z beastem w zestawie "fencersy+hagtree fetish + jakis ward" nei wychodze z domu ; p ale pójde w tym kierunku - na razie gram na szamim z deathem w klocku bestigorów jako generał a koles z fencersami jako nakurwiacz leci do przodu ^^
na Casynie pokazałem Klopsowi co oznacza GW na bestigorach, był w hordzie, a ja BL miałem 7 w szeregu ( dziwna formacja ale musiałem się zwęzić by ungory ich nie odgieły ) w nich herald i Skulltaker, generalnie dość standardowo, zjechałem go wystarczając dużo by przegrać CR ( nawet nie kluczyły overkill na shamanie zrobiony przez skulltakera 8, wsadził mu 4 HKB :twisted: ), aa.. zapomniałem bestigory miały sygnaturkę z beasta, a BL bez żadnych ulepszeń, nie wierzę w modele z GW, chyba że to minotaur 8)

Caledor19
Oszukista

mysle ze taka rozpa moze miec bardzo pod gore z bretka imp na kawalerii i wsumie z wszystkim tym co ma wiecej niz 4plus armor
save

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Alternatyw mamy mase, dywaniarz mnie wciaga - true story ^^ aż sobie to złożyłem Khumek:
1 Great Bray-Shaman @ 315.0 Pts
General; Lore of Beasts; Magic Level 4; Braystaff
Obsidian Lodestone [45.0]
Hagtree Fetish [20.0]
Sword of Battle [15.0]

1 Great Bray-Shaman @ 334.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 4; 2ndWeapon; Braystaff
Arabyan Carpet [50.0]
Talisman of Preservation [45.0]

1 Wargor @ 206.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Gnarled Hide [15.0]
Beast Banner [75.0]

1 Bray Shaman @ 160.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 2; Braystaff
Staff of Darkoth [50.0]

1 Bray Shaman @ 135.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]

1 Bray Shaman @ 125.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]

48 Gor Herd @ 417.0 Pts
2ndWeapon; Standard; Musician
1 Foe-Render @ [10.0] Pts

39 Ungor Herd @ 215.0 Pts
Shield; Standard; Musician
1 Halfhorn @ [6.0] Pts

39 Ungor Herd @ 215.0 Pts
Shield; Standard; Musician
1 Halfhorn @ [6.0] Pts

5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts

1 Razorgors @ 55.0 Pts
1 Razorgors @ 55.0 Pts

12 Bestigor Herd @ 201.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gouge-horn @ [12.0] Pts

Models in Army: 165
Total Army Cost: 2598.0

Caledor19
Oszukista

bazujesz na sloneczku z detha?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Caledor19 pisze:mysle ze taka rozpa moze miec bardzo pod gore z bretka imp na kawalerii i wsumie z wszystkim tym co ma wiecej niz 4plus armor
save
jeśli ma coś więcej niż 4+ SV oznacza że jest ich mniej niż 20, co oznacza że przegrywa CC o CR i na tym to polega, tylko bretka stawi opór a imp, nie ma tyle szeregów na swojej kawaleri czy demisiach, do tego dochodzi bufy z magii

@Quc, może zamiast AHW na dywanie daj mu warrior bane i eteryki też może łapać ^^

no dokładnie, wygląda solidnie dużo wszystkiego, odginaczek, CR, i magii, klocek do kontry i czego chcieć więcej?

minotaurów :twisted:

fajna massówka :)

ODPOWIEDZ