Bob's Miniatures update 2018

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Muthare
Mudżahedin

Re: BoB Miniatures up 10.12 Bull Centaur update - głowa i dł

Post autor: Muthare »

bo na siłce wzruszeń nie robił- pedał.

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: BoB miniatures »

Muthare pisze:bo na siłce wzruszeń nie robił- pedał.
Co ty masz z tym pedałem? :o

Poprawię kaptury jak będę robił szyję, już wcześniej o tym pisałem... W tym przypdadku chodziło mi głównie o opinie o dłoniach o głowie...

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Głowa to zbyt wczesny WIP wystarczy, że będzie źle broda i cała robota idzie na marne :) Lewa dłoń jest nienaturalnie wygięta, fajnie jakbyś dał do góry prawą i obniżył troszkę lewą aby nabrała naturalności tak to faktycznie moim zdaniem kontuzja nadgarstka, przypominają mi się hammerersi od zwykłych kraśków gdzie jakoś tak dziwnie tą rękę mają wykrzywioną :)

Muthare
Mudżahedin

Taki żart, że jak się chodzi na siłownie dla wyglądu to ludzie omijają niektóre partie , a ci którzy chodzą na siłke po siłe a nie rzeźbę nazywają pierwszych pedałami.

Awatar użytkownika
Rejmol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rejmol »

Muthare pisze:bo na siłce wzruszeń nie robił- pedał.
Sorki że odbiegam od tematu ale nie mogę sie nadziwić co to są wzruszenia :mrgreen:
Chyba szrugsów nie robił.

Od wzruszania się nad ciężarem chyba nić nie rośnie, no chyba że jakaś emocjonalność :D

Muthare
Mudżahedin

Poprawna nazwa shrugsów to są wzruszenia ramion!! <tu efekt dźwiękowy grzmotu>

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Nie podobają i się proporcje tułowia centaura w porównaniu do części byczej. Generalnie w tej chwili to dobrze wyrzeźbiony facet przyczepiony do świetnie wyrzeźbionego jamnika...

Pozycja rąk i skręt tułowia rzeczywiście mało naturalna w realnej walce, ale w realnej walce to nie ma szans, żeby nawet taki steryd podniósł topór tej wielkości, na realia fantasy OK.

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Jak napisałem na blogu muszę spiłować trochę lewą stronę głowy i przesunąć rogi żeby były nieco szerzej. Po tych 2 operacjach i dorobieniu uszu myślę że będzie ok... Mam nadzieję że z brodą i pancerzem podoba Wam się bardziej. A jeśli nie to zawsze będzie też wersja z hełmem :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Jak zawsze na blogu więcej fotek i obszerniejszy opis :)

EDIT: Zapomniałem napisać że prawdopodobnie będę zwiększał byczą część ciała, bo im więcej uzbrojenia tym mniejsza się wydaje :p
I jak widać centaur poświęcił chwilkę na parę 'wzruszeń' :D Mam nadzieję że nikt go już nie nazwie pedałem :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 15 gru 2012, o 19:52 przez BoB miniatures, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

jest sporo lepiej nic tylko czekac jak bedzie je mozna juz kupic :)

Znasz moze juz cene za taki model ??
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Niestety nie... Ale pewnie jeszcze trochę poczekacie bo koledzy z działu CHD chcieli 3 wzory i dla każdego dwie wersje uzbrojenia :p

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Napewno poczekamy ale już sie doczekać niemoge bo cena 100zł za FW mnie póki co niszczy

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

kup Mantica - 66 zł za 10 centaurów...ale ,żeby nie było of -topa to powiem ,że ten mi się naprawdę podoba... początkowo głowa wyglądała żałośnie - teraz jest znacznie lepiej...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Śmiesznie na tych nóżkach wygląda :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Muthare
Mudżahedin

Jest naprawde fajnie, ale brodę dopracuj, bo obecnie jest naprawde biedna, ta metoda na robienie kreconych włosów jest troszke prostawa-- zobacz 5to edycyjne brody

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Mam całą armie z GW i FW i Mantica mam kupować ??

Po prostu autentycznie szkoda mi ponad 1k zł na same centaury, tyle

Czekam na wszystkie 3 bo ten mi sie mega podoba jak dojdzie zbroja obstawiam że mnie zniszczy :)

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wygląda super i broda taż fajna. Ale najbardziej podobają mi się te rzemienie na ręku. One są świetne dopiero!

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Jedyne co mi się nie podoba w twoim ulepku, to dysproporcje pomiędzy masywnym krasnoludzkim tułowiem, a mizernym korpusem z krótkimi nóżkami (swoją drogą nogi ma krasnoludzkie ;) ).

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Kolejny update, tym razem pancerz, uszy i pasek. Postanowiłem też że rogi będą sporo większe i w innym kształcie (bardziej do tyłu), pancerz będzie lustrzanie z drugiej strony + duża ilość pasków spinających to "do kupy". Obszar samego korpusu wydaje się teraz trochę pusty, mam nadzieję że trochę się to poprawi po dodaniu pasków. Różnica proporcji na moje oko trochę zmalała dzięki temu pancerzowi. To tyle z rzeczy które sam widzę, chętnie posłucham co wy byście dodali / zmienili :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Więcej fotek i opis na blogu.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Różnica może i zmalała, ale on ma nadal i tak stanowczo za krótkie nogi... Oprócz tego wygląda coraz lepiej. :)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Mi model się podoba. Ja to nawet takiego kopytka nie ulepiłbym :D
Co do nóżek, to może jakoś możesz je wydłużyć ??
Obrazek

ODPOWIEDZ