05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: 05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała

Post autor: Laik »

PiotrB pisze:
Durin pisze:To znaczy, że doprowadziłeś do tego, że to przeciwnik nie Ty miał fazę magii przed kluczowym combatem:)) Wystarczyło do tego nie dopuścić:)
akurat nie - bo dostałem syrenę na twarz... i to mnie właśnie dziwi! ChDeki przycięte gorzej niż na euro a demony w zasadzie bez zmian. Demony to jest znacznie lepsza armia od Chdków więc WTF? Zbiorowa histeria?

Czyli tak naprawdę gra ustawiła syrena (przed którą ludzie przez lata się bronili, tylko nowe euro ją całkowicie ścięło - a szkoda) a nie brzytwa :wink:

@Butan

no właśnie - a i tak już był przycięty :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

A na dodatek istnieje od 7 edycji i przycięcie kostek casta w niego nie uderza :wink:

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

PiotrB pisze:
Durin pisze:To znaczy, że doprowadziłeś do tego, że to przeciwnik nie Ty miał fazę magii przed kluczowym combatem:)) Wystarczyło do tego nie dopuścić:)
akurat nie - bo dostałem syrenę na twarz... i to mnie właśnie dziwi! ChDeki przycięte gorzej niż na euro a demony w zasadzie bez zmian. Demony to jest znacznie lepsza armia od Chdków więc WTF? Zbiorowa histeria?
Wystarczyło zrobić 3 rzeczy:

1. Zastawić swój główny klocek hoblińskim khanem.
2. Wypuścić kadaja a nie stać sobie nim aż go zastawie juggerkiem.
3. Zamiast strzelać do 5 bloodletterów, walnąć z trzech rakiet do demonetek i już by ich było z 10. I brzytwa i syrena by nie pomogły.

Nie przycinaj armii przez swoje nieogranie inną armią. Jak chcesz banować brzytwę i syrenę to zbanujmy kadaja to będzie sprawiedliwie, Ok?

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

Miały ktoś pożyczyć jedną salamandrę na turniej?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Spawn pisze:Jak chcesz banować brzytwę i syrenę to zbanujmy kadaja to będzie sprawiedliwie, Ok?
Całkiem prawdopodobne, że nowe Euro go zbanuje

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja nie mówię o banowaniu czegokolwiek tylko o tym żeby przyciąć kostki magii do 5 na Shadow (4 to jest przegięcie)... ogranicza to prostacką grę :) tylko tyle :). Skoro na Euro ktoś to wymyślił i cieszy się powszechną akceptacją to chyba warto to przemyśleć nie? Są dwa lory które znacznie odstają od innych... więc może warto je trochę ograniczyć...Zrobicie jak uważacie...wiele to dla mnie nie zmienia :)..Zdrówko!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Jak czytałem propozycje kolesi na wybory do AR COM, to raczej shadow podniosą do 5 kości, ale wielu chce ograniczyć spam lighta.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Głupotą jest zbanowanie K'daiia którego w sumie już każdy może skontrować jak chce :p
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

:lol2: :lol2: :lol2: - good one =D> - może jakieś boosty jeszcze powinien dostać :mrgreen:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Denis ty nie widzisz luki w swoim rozumowaniu? :roll:
Skoro jest taki słaby i każdy robi z nim co chce to dlaczego wszyscy go wystawiają ? :lol2:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Nie będzie mnie na turnieju :( .. będę w Krynicy .. Sorry
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Bo zanim wszyscy zrobią z nim co chcą to już nie ma czasu dobrać się do punktów, kadai jest zajebisty ale tylko z nieogarniętym przeciwnikiem robi punkty z ogarniĘtym daje przewagę taktyczną tylko w większości przypadków:)

pożyczki, pożyczki, pożyczki:)

czy ktoś ma:
festusa,
2-3 juggerki,
tylko pomalowane mnie interesują:)) Jak mi Jasif nie zdejmie to mogą być juggerki z doch zdejme lettery wsadzę rycki:)

Kupie to sobie potem w gnomie;p ale na ten turniej bym chciał:)

edit:
aaaa imienni zabronieni:) to tylko juggerki:))
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Panowie jak was słucham to się czuję jak w 4 klasie podstawówki. Proszę pani proszę coś zrobić bo Maciek strzelił nam gola!
Kurczę trochę powagi i wiedzy na temat gry, w którą gracie nie zaszkodzi. Po pierwsze to ze wszystkich dostępnych domen jestem w stanie pokazać parę, które dobijają do poziomu death-a i shadow-a, chociażby Light na różnych możliwych combach, ale i bez nich (via Imperium z demisiami z WS10 i I 10 plus -1 do hita) jeżeli narzekasz na brzytwę to ponarzekaj również na flesh to stone na klocku 30 saurusów z dwoma scar veteranami, old bloodem i slannem. Oddział przechodzi przez wszystko mając T 9 z przodu. O ja cie jakie to przegięte, life max 5 kostek od zaraz. Popatrz na skaveny i ich 13 z 6 kości itp. Obecnie metagame wygląda tak, że najbardziej działają spamy czarów i to czy koleś rzuci ci 3 czary z deatha czy 1 na 6 kościach jest owszem sporą różnicą, ale na korzyść 3 małych czarów. Dlaczego? Nie ma 1/4 szansy na miscasta, nie ma możliwości, że straci turę na jeden czar itp. Dodatkowo najczęściej grę ustawiają małe, a nie duże czary. Doom and darkness; miasma; curse of laniphas, speed of light; czary z heavena wchodzące w porywach na 12+, a prawie każdy mocno boostuje. Do tego metal ze swoim 8+ casting value na większości czarów. Come on Panowie. W każdej armii jest odpowiedź na właściwie każdą figurkę, czy zasadę w grze. Problemem jest właściwie wykorzystanie potencjału armii, a nie brzytwa z 6 kości. Kurcze kto dopuszcza do tego rodzaju combatów, gdzie owa brzytwa może wejść?
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

@Cichy pisze:Miały ktoś pożyczyć jedną salamandrę na turniej?
Święty Mikołaj za browara pożycza figurki :mrgreen:

Co do hobbystyki : Kawaleria bez jeźdźców to PROX. Monstrous Cavalry, Rydwany, Ridden Monstery bez załogi/jeźdźca, to brak WYSIWYGU.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

a juggery z doch + jeźdźcy z woch to prox brak wysiwygu czy max z malowania?;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Łukasz! Całkiem możliwe ,że za długo grałem Euro gdzie niektóre domeny są mocno przycięte i dlatego nie ogarniam możliwości open ,6 kości etc. Turniej jednak jest zbliżony zasadami do Euro - niektóre armie są bardziej przycięte a niektóre mniej - choć zupełnie nie wiem z czego to wynika i jaki jest w tym klucz :). Nie mniej jednak ograniczenie czarów do 5 kości nie jest jakimś wyjątkowo głupi i wyjątkowo nowym pomysłem więc nie mów do mnie jak do 4 to klasisty proszę :D
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Durin pisze:a juggery z doch + jeźdźcy z woch to prox brak wysiwygu czy max z malowania?;p
Zrób ładnie to max z malowania :)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

PiotrB pisze:Łukasz! Całkiem możliwe ,że za długo grałem Euro gdzie niektóre domeny są mocno przycięte i dlatego nie ogarniam możliwości open ,6 kości etc. Turniej jednak jest zbliżony zasadami do Euro - niektóre armie są bardziej przycięte a niektóre mniej - choć zupełnie nie wiem z czego to wynika i jaki jest w tym klucz :). Nie mniej jednak ograniczenie czarów do 5 kości nie jest jakimś wyjątkowo głupi i wyjątkowo nowym pomysłem więc nie mów do mnie jak do 4 to klasisty proszę :D
Piotr - od razu mówię - zapomnij o przycięciu kości. W kompozycji nie będzie już żadnych większych zmian, chyba, że wychwycimy babola.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Sędzią głównym (grającym) będzie Marek "Szaitis" Gmyrek.
Znalazłem jednego babola;p

oczywiście żartuję:))

a serio postarajcie się chociaż o liniowego niegrającego.... przy takiej frekwencji...

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Zdaje się Młynek ma być liniowym nie grającym.
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ