figurki kupno/konwertować ?

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Re: figurki kupno/konwertować ?

Post autor: malfoj »

Ja natomiast myślę ,że powinien trzymać topór w górze gotowy aby sieknac w Dół

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: BoB miniatures »

Walczę z tą głową, mam nadzieję że jest lepiej :) Muszę jeszcze trochę spiłować lewą stronę i rozsunąć rogi + oczywiście uszy, i wtedy chyba będzie OK

Obrazek

Obrazek

Więcej fotek jak zawsze na blogu :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Znacie stronke/sklep ktora sprzedaje big chaty? [ nie wiem czy dobrze napisalem]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Ebay tylko

Bighaty są juz nieprodukowane od conajmniej 10 lat
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Denis chyba swoje sprzedaje ;)

@BoB miniatures

No i głowa wygląda już lepiej. Ogólnie bardzo mi się podobają. Czekam na ofertę odlewów ;)
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

mam takie pytanko:
Mam na zbyciu krasnoludzki flame cannon, w krasnoludach ogółem się go nie wystawia, natomiast w CHD z czego słyszałem to wstyd go nie mieć xD w rozpisce.

Ciekawe, czy po paru przeróbkach by mi go uznali na turnieju? Standartowy Magma Cannon kosztuje 38x5,20 = koło 169 zł, jeszcze nie tragicznie, ale po co skoro mam teoretycznie model.

A jak wy byście zrobili?
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

jak masz model to da sie go sensownie skonwertowac

Ja akurat miałęm szczescie ze magme za 130 zł nowa kupiłem więc juz nie potrzebowałem flame throwera ale jak masz juz model to pokminiłbym z konwersja :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Usunąć runy krasnolodzkie - ew. zastąpić Hashutową, smokowi na paszczy lufy zrobić jakies demoniczne "bajery - rogi, brodę etc, facet od pokręteł jest git - nie ruszaj go, resztę załogi przerobić. Imo wystarczy.....
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

@ BoB - bullcentaur co raz lepszy :mrgreen:
Wiedziałem ze głowa będzie ok, podoba mi się bardzo, do tego zrobiłes niesamowity postęp w rzeźbieniu (pamiętam Twoje pierwsze figsy :wink: )

Jesli chodzi o mnie, to wydaje mi się że efekt dzikości BC został juz osiągnięty, teraz by pasowało go solidnie (h.arm. bądź co bądź) opancerzyć - plus masa jakiś kólek sprzączek i innego żelastwa 8)

No i licze jeszcze na dodanie porzadnych byczych rogów, cos jak mają minosy lub oryginalne bc z FW :mrgreen:

z niecierpliwością czekam na więcej =D>

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Barth pisze:Wiedziałem ze głowa będzie ok, podoba mi się bardzo, do tego zrobiłes niesamowity postęp w rzeźbieniu (pamiętam Twoje pierwsze figsy :wink: )
Dzięki :) Chociaż ktoś nie jechał na głowę :p
Barth pisze:Jesli chodzi o mnie, to wydaje mi się że efekt dzikości BC został juz osiągnięty, teraz by pasowało go solidnie (h.arm. bądź co bądź) opancerzyć - plus masa jakiś kólek sprzączek i innego żelastwa 8)
Mam trochę inną wizję, nie chcę żeby był dokładnie taki sam jak Ten z FW, po pierwsze przez prawa autorskie, a po drugie nie wszystko w nich mi się podoba. Żelastwa, kółek i pasków jeszcze trochę będzie, ale poza tym to tyle jeśli chodzi o górny korpus. Odnośnie dolnego korpusu, na łączeniu każdej nogi z korpusem będzie płyta pancerza, i może gdzieniegdzie łuskowy.
Barth pisze:No i licze jeszcze na dodanie porzadnych byczych rogów, cos jak mają minosy lub oryginalne bc z FW :mrgreen:
Jak wyżej, rogi bull centaurów FW mi się nie podobają, są sporo za duże. U tego centaura jeszczę trochę je powiększę ale na pewno nie do takich rozmiarów.

Przy okazji mam dla was newsa z ostatniej chwili: ekipa z Titan Forge'a skontaktowała się ze mną i wyraziła chęć odlewania tych byków. Co to oznacza dla was? Na pewno wyższą jakość odlewów i szybkość ich wykonania + gwarancja że po tym jednym mi się nie odechce :p TF chciałby 3 różne wzory. Dla mnie natomiast jest to bardzo dobra okazja żeby się wybijać powoli poza rzeźbienie za grosze dla ludzi z forum, więc nie widzę zbyt opcji żeby to odrzucić. O cenę się nie martwcie, jeśli będzie wyższa niż ja bym za nie chciał, to postaram się dla Was (ludzi z BP) wyżulić jakiś rabat. Jest jeszcze jeden szczegół. Po skończeniu pierwszej sztuki wyślę ją do TF do zaakceptowania, po czym będę musiał wykonać dla nich jedno inne zlecenie, które ma dla nich wyższy priorytet, a zaraz potem zabieram się jak najszybciej za dwa kolejne wzory byków i różne wersje uzbrojenia dla nich. To zlecenie pomiędzy mam wykonać do końca stycznia więc nie jest to jakaś tragiczna przerwa w pracy. Mam nadzieję że wytrzymacie miesiąc dłużej :p

To tyle tytułem ogłoszeń parafialnych :)

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

No to są świetne informacje :D

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Pamiętaj żeby jasno i na piśmie(lub mailowo) ustalić prawo własności do każdej figurki, bo to jest polska. Nie wysyłaj udanego modelu do zaakceptowania- to jest bulshit, zdjęcia z kilku stron pokazują to samo a modelu możesz już nie odzyskać.

Awatar użytkownika
BoB miniatures
Chuck Norris
Kontakt:

Znam osobiście ich rzeźbiarza więc raczej nie będzie z tym problemu :wink:
A poza tym z doświadczenia wiem, że fotki strasznie przeinaczają, czasem na +, czasem na -, więc jak najbardziej rozumiem potrzebę zobaczenia go w rzeczywistości przed zdecydowaniem się na 2 kolejne.

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Pamiętaj że żyjesz w kraju gdzie cwaniactwo i złodziejstwo się ceni. Więc dbaj o IP.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Idealne. =D> Z tym że dla klimaciarzy... Całkowicie niegrywalny model w tej przegiętej armii.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

I jak tanio :D 5 euro sztuka.

edit. Spoko, w nowym roku nas zbanują i cała armia będzie dla klimaciarzy.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

cichy pisze:I jak tanio :D 5 euro sztuka.

edit. Spoko, w nowym roku nas zbanują i cała armia będzie dla klimaciarzy.
Wtedy kupię sobie TK i nikt mi armii nie ruszy. 8)

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Przecież masz WoCh, nie wychodzi na początku 2013 nowy AB?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

cichy pisze:Przecież masz WoCh, nie wychodzi na początku 2013 nowy AB?
Jak GW kosiła co mogła w aktualnym booku za pomocą FAQ to w nowym zrobią wszystko imba jak w VC ? Straciłem nadzieję...

ODPOWIEDZ