Muthare pisze:Swojego spamu nie usuniesz, prosiaczku?
Sędziowski Rynsztok
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Sędziowski Rynsztok
Czyli z tego co napisaliście wynika między innymi, że Dark Pegasus w szarży stompuje z Siłą 5.
Sorry, że tak pytam, ale nigdy nie byłem tego pewien, więc wolę się jeszcze raz upewnić.
Sorry, że tak pytam, ale nigdy nie byłem tego pewien, więc wolę się jeszcze raz upewnić.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Zależy od wordingu jeśli pisze, że w turze szarżowania model dostaje +1 do siło to tak. Jesli pisze, że aatki są wykonywane z bonusem +1 do siły to nie.
"Przebijanie: Podczas szarży Mroczny Pegaz atakuje
z premią +1 do Siły."
z premią +1 do Siły."
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Co innego jest jeżeli jest "premia do ataków" a co innego jeżeli w czasie szarzy stata ma wysokośc +1. w przypadku pumby imo jak Klops said
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Imo chodzi tu o zdolności takie jak killing blow, armour piercing itp. Nie jest napisane, że stompa wypłaca się zawsze na niemodyfikowanej S.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Myślę, że szeszej ma rację. Specjalna zdolność to specjalna zdolność, niezależnie od tego, czy gwarantuje inne specjalne zdolności, czy zwykły bonus.
- White Lion
- Kretozord
obojętnie kto ma rację to warto żeby zostało to jednoznacznie uściślone.
stompy i efekty na nie wpływające nie są rzadkością na stołach
stompy i efekty na nie wpływające nie są rzadkością na stołach
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
Nie.Goglem pisze:Czy poisony wykupywane warlordowi skavenskiemu na bonebreakerze działają ma lorda i ogra?
bo jest napisane w RB?
że zasady specjalne się nie przenoszą, a to jest wykupowane herosowi jednak
analogia do Mark of Khorne i +1A koniowi? jakoś mi śmierdzi +1A jest tylko dlatego, że nie jest określone kto ma Frenzy góra czy dół, w FAQ do VC wpisali, że konie Blood K jednak nie mają +1A mimo, że unit ma zasadę Frenzy
że zasady specjalne się nie przenoszą, a to jest wykupowane herosowi jednak
analogia do Mark of Khorne i +1A koniowi? jakoś mi śmierdzi +1A jest tylko dlatego, że nie jest określone kto ma Frenzy góra czy dół, w FAQ do VC wpisali, że konie Blood K jednak nie mają +1A mimo, że unit ma zasadę Frenzy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Jakbyś doczytał zasadę Frenzy to byś wiedział, że +1At dostaje tylko ta część modelu, która tę zasadę posiada. Koń u VC nie posiada zasady Frenzy, ale jeździec tak. Dlatego cały model jest Frenzy, ale bonusowy atak przysługuje tylko jeźdźcowi.misha pisze:analogia do Mark of Khorne i +1A koniowi? jakoś mi śmierdzi +1A jest tylko dlatego, że nie jest określone kto ma Frenzy góra czy dół, w FAQ do VC wpisali, że konie Blood K jednak nie mają +1A mimo, że unit ma zasadę Frenzy