Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
ehhh fail, nie mam miarki w domu :/
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
McGyver was potepia. Kartką w kratkę długopisem rysujesz podziałkę i opierasz o coś sztywnego, żeby się nie gięła.
Nikt poza Afro nie ma mamuta?
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
sam mamut z siodłem około 11
z jeźdźcem między 12,5 a 13. (mój jeździec nie ma tej wielkiej dzidy do góry wzniesionej)
z tym wielkim czymś dyndającym ponad modelem jak fujara king konga około 17.
Pomiaru dokonywałem po zdjęciu modelu z podstawki, bo każdy ma inną i np moja ma około 0,5 cm wysokosci ze wzgledu na warstwę piasku.
z jeźdźcem między 12,5 a 13. (mój jeździec nie ma tej wielkiej dzidy do góry wzniesionej)
z tym wielkim czymś dyndającym ponad modelem jak fujara king konga około 17.
Pomiaru dokonywałem po zdjęciu modelu z podstawki, bo każdy ma inną i np moja ma około 0,5 cm wysokosci ze wzgledu na warstwę piasku.
Mam 2 pytania:
1.Czy Firebelly stojąc w drugim szeregu może rzucać fireballa ? Wydaje mi się, że może i bierze wówczas line of sight modelu przed nim, ale chciałbym się upewnić.
2.Czy Firebelly stojąc w drugim szeregu może zionąć do close combatu, w którym znajduje sie jego oddział, czy też musi być w pierwszym szeregu ?
1.Czy Firebelly stojąc w drugim szeregu może rzucać fireballa ? Wydaje mi się, że może i bierze wówczas line of sight modelu przed nim, ale chciałbym się upewnić.
2.Czy Firebelly stojąc w drugim szeregu może zionąć do close combatu, w którym znajduje sie jego oddział, czy też musi być w pierwszym szeregu ?
@Kubencujesz: dzięki wielkie 

A Firebelly jako bohater (character) nie MUSI czasem stac w pierwszym szeregu?
To taka moja mala dewiacja na temat powyzszych postow a tak ogolnie to mam pytanko odnoscie Ironblastera. Jak tutaj konkretnie działa kartacz?
Czy strzelajac do oddziału w odległości 6-12" nalezy wziac pod uwage modyfikator -1 za zasieg?
Czy posiada multiple wounds 1k6 tak jak zwykly strzał czy zadaje 1 rane?
Czy ma armor piercing tak jak zwykły kartacz tylko z siłą 10?
Jezeli ma armor piercing to to troche bezsensowne wydaje mi sie... przy sile 10 jest redukcja -7 a jeszcze dorzucajac armor piercing -8... Czy jest cos co ma armor save na '-1' zeby to bylo potrzebne?
To taka moja mala dewiacja na temat powyzszych postow a tak ogolnie to mam pytanko odnoscie Ironblastera. Jak tutaj konkretnie działa kartacz?
Czy strzelajac do oddziału w odległości 6-12" nalezy wziac pod uwage modyfikator -1 za zasieg?
Czy posiada multiple wounds 1k6 tak jak zwykly strzał czy zadaje 1 rane?
Czy ma armor piercing tak jak zwykły kartacz tylko z siłą 10?
Jezeli ma armor piercing to to troche bezsensowne wydaje mi sie... przy sile 10 jest redukcja -7 a jeszcze dorzucajac armor piercing -8... Czy jest cos co ma armor save na '-1' zeby to bylo potrzebne?

Wniosek jest taki, że poprawna forma to "w podręczniku jest napisane"...Afro pisze:FCG to grupa dowodzenia po polsku i polecam poczytać ten podręcznik
więc jaki z tego wniosek?W podreczniku nie pisze ile zadaje obrazen.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
FCG-Full Command Group. Czyli jak masz trzy kolumny w oddziale to w pierwszym szeregu stoją sobie muzyk, champion i sztandarowy a bohaterowie z tyłu.
Kartacz zadaje po jednej ranie za każde zranienie.
Na logike Armor Piercing nie traci skoro różni się tylko tym, że ma s10. Tylko powiedz mi jedno-jaką różnice ci robi AP skoro masz -7 do wrogiego pancerza za siłę?
Kartacz zadaje po jednej ranie za każde zranienie.
Na logike Armor Piercing nie traci skoro różni się tylko tym, że ma s10. Tylko powiedz mi jedno-jaką różnice ci robi AP skoro masz -7 do wrogiego pancerza za siłę?
jak walisz w dark elfickiego kowboja ze społowieniem siły to łądujesz mu wtedy savea na 4+ a nie 3+
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Na potrzeby ojro liczy się jako 1DD. Nie pochodzi z puli wygenerowanej z wiatrów. Tą k6 masz z itemka, żeby nie powiedzieć z dupy