Bitwa o przełęcz czaszki
Moderator: Kołata
Bitwa o przełęcz czaszki
witam niedawno zakupiłem na spółe z kumplem skull pasa ja biore wszystko a on tylko karasie czy taka armia wystarczy do przeciętnej bitwy czy tylko do tych scenariuszy co dokupić o kodekszie wiem czekam na odpowiedzi
Cenowo opłaca się wziąć batallion.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A ja się zastanawiam czy warto do skullpasa dokupić stary batalion. Można go kupić na cytadeli. Tu jest link:
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=8910&sid=045c2562
http://cytadela.pl/cgibin/shop?info=8910&sid=045c2562
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Cóż skull pass to troche za mało.
Zacząłem od niego+stara podstawka z 6ed(orki) , dokupiłem nowy batalion i miałem giganta i dwóch fanatyków jeszcze starego i w obecnej konfiguracji mam solidny trzon armii właściwie ale i tak brakuje specjalnych jednostek by dobrze na 1500 złożyć armię. Dlatego w kolejce czekają zakupy spear chukk, kiulku fanatyków, może jakaś rock lobba i dzikusy na dzikach. Na razie jednak zadowolić sie trzeba proxami.
A arrer boys nie są przeraźliwie źli. Ot ledwie 60 pnkt za dychę a mogą coś tam ustrzelić od czasu do czasu.
Zacząłem od niego+stara podstawka z 6ed(orki) , dokupiłem nowy batalion i miałem giganta i dwóch fanatyków jeszcze starego i w obecnej konfiguracji mam solidny trzon armii właściwie ale i tak brakuje specjalnych jednostek by dobrze na 1500 złożyć armię. Dlatego w kolejce czekają zakupy spear chukk, kiulku fanatyków, może jakaś rock lobba i dzikusy na dzikach. Na razie jednak zadowolić sie trzeba proxami.
A arrer boys nie są przeraźliwie źli. Ot ledwie 60 pnkt za dychę a mogą coś tam ustrzelić od czasu do czasu.
Myślę, że po SkullPassie najlepiej kupić boxa Orc Boyzów + boxa z bohaterem orkowym.
Dobrze by też było jakbyś miał fanatyków, bo oni się w nocnych goblinach dobrze sprawdzają (moim zdaniem przynajmniej).
Napewno też się przydadzą 2x Spear Chukki, ale je można samemu zrobić łatwo z ramek i jako obsługę dasz Night Goblin Archersów bo ich itak nie warto używać (przynajmniej na małe pkty).
A z tych goblinów ze skullpassa to można 700 pkt złożyć, ale będzie to niegrywalne mocno.
Dobrze by też było jakbyś miał fanatyków, bo oni się w nocnych goblinach dobrze sprawdzają (moim zdaniem przynajmniej).
Napewno też się przydadzą 2x Spear Chukki, ale je można samemu zrobić łatwo z ramek i jako obsługę dasz Night Goblin Archersów bo ich itak nie warto używać (przynajmniej na małe pkty).
A z tych goblinów ze skullpassa to można 700 pkt złożyć, ale będzie to niegrywalne mocno.
Witam.
Powoli zaczynam moją przygodę z Warhammerem i poważnie zastanawiam się nad zestawem na początek. Jako armię wybrałem właśnie orki. Jestem już trochę zorientowany co i jak, zarówno w zasadach jak i w samej armii. Pytanie jest proste: na początek Skull Pass czy Battalion?
Niby SP jest oczywistym wyborem, bo tani i masa różnych bajerów typu podręcznik i uroczy kucyk, ale i jakość figurek słabsza(z tego co słyszałem) i to co w zasadzie jest przydatne w tym zestawie to 40 NG, Spider Riders, Shaman i Boss.
Battalion jest droższy(na Cytadeli obecnie o bodajże 80zł) ale dostajemy tam już orków i rydwan.
Pytanie do bardziej doświadczonych graczy, co radzicie kupić na początek?
pozdrawiam
Powoli zaczynam moją przygodę z Warhammerem i poważnie zastanawiam się nad zestawem na początek. Jako armię wybrałem właśnie orki. Jestem już trochę zorientowany co i jak, zarówno w zasadach jak i w samej armii. Pytanie jest proste: na początek Skull Pass czy Battalion?
Niby SP jest oczywistym wyborem, bo tani i masa różnych bajerów typu podręcznik i uroczy kucyk, ale i jakość figurek słabsza(z tego co słyszałem) i to co w zasadzie jest przydatne w tym zestawie to 40 NG, Spider Riders, Shaman i Boss.
Battalion jest droższy(na Cytadeli obecnie o bodajże 80zł) ale dostajemy tam już orków i rydwan.
Pytanie do bardziej doświadczonych graczy, co radzicie kupić na początek?
pozdrawiam
Skull Pass zdecydowanie. Masz tam podstawe armii za śmieszne pieniądze... Wiadomo, że ng są tam atakami klonów ale za takie pieniądze aż żal nie kupić... A potem można batalion choć już lepiej poszukać na allegro i forum samych figsów i kupować pojedyńczo... Ja tak robie i przez jakieś 5-6 miesiecy powoli uzbierałem już jakąś armie...
Ale zamiast batalionu (250zł), można by lepiej kupić:
-boxa Orc Boyzów (100zł)
-2x 20 skullpassowych nocnych goblinów na allegro (40zł)
-boxa z fanatykami (40zł)
-boxa z boheterami orkowymi (70zł)
-na allegro 2xskullpassowych szamanów (10zł)
Wychodzi w cenie jak batalion około a jest już trzon armii
Jeszcze jacyś Ssquig Hopperzy, spear chukki, doom diver (lub gigant) i można grać nieźle
-boxa Orc Boyzów (100zł)
-2x 20 skullpassowych nocnych goblinów na allegro (40zł)
-boxa z fanatykami (40zł)
-boxa z boheterami orkowymi (70zł)
-na allegro 2xskullpassowych szamanów (10zł)
Wychodzi w cenie jak batalion około a jest już trzon armii
Jeszcze jacyś Ssquig Hopperzy, spear chukki, doom diver (lub gigant) i można grać nieźle
oferta Piotr3k wydaje mi sie optymalna.
Jakbym mial wybierac batalion czy skullpas, wybralbym.. hmm..
jako osoba w 100% zielona - masz tam rulebook (to wazne). Dodatkowo figurki krasnali za ok 100pln na allegro Ci sie uda sprzedac; w efekcie bedzie kasa na kolejne rzeczy
Jakbym mial wybierac batalion czy skullpas, wybralbym.. hmm..
jako osoba w 100% zielona - masz tam rulebook (to wazne). Dodatkowo figurki krasnali za ok 100pln na allegro Ci sie uda sprzedac; w efekcie bedzie kasa na kolejne rzeczy