galeria dextera - kingdom death

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Re: galeria dextera update 31.08 elf mage IoB skończony

Post autor: Karlito »

Świetny mag, ten płaszcz jest dopracowany perfekcyjnie, kamyczki też super.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dexterzg »

Obrazek

płaszczyk na żywo bardziej pocieniowany, tu jakoś te przejscia nie są widoczne.
mam nadzieje że coś pokomentujecie :wink:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Co tu dużo komentować - przyzwoicie pomalowane. Czysto i schludnie. Jednak kolorystyka mi nie leży.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Bez fajerwerków ale podoba mi się. =D>
Tylko niebieska szmata wyszła plastikowo.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Najfajniej wyszło złoto i freehand na czarnej stronie płaszcza. Tu jest klasa! =D>
Zwiększyłbym za to kontrasty na skórze, bo teraz wygląda zbytnio jak barbie. Płaszczyk niebieski też do przemalowania. Jak dla mnie za jasny i nie widać na zdjęciach prawie żadnego cieniowania.

(Za to makijaż super! :D )

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

A ja bym skóry nie ruszał, wg mnie skóra, twarz i złoto wyglądają ok. Staff również. Najsłabiej wygląda zewnętrzna strona płaszcza. Jeśli już musi być niebieski, to zacząłbym od baardzo ciemnego granatu, a obecny kolor tylko na najbardziej wystających częściach, można by nawet wtedy jeszcze bardziej rozjaśnić krawędzie... Pióra również jakoś mnie nie przekonują - wielka grzywa a nie widzę jakoś różnic w odcieniach...

Belisariusz
Pseudoklimaciarz

Post autor: Belisariusz »

Moim zdaniem jest świetna i niczego bym nie ruszał. Najbardziej podobają mi się oczy. Mógłbyś zdradzić przepis na skórkę?

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Skóra, włosy oraz złoto bardzo fajne, tylko ta szmatka troszke zbyt oczojebna - może ją troszkę jednak przyciemnić bo obecnie raczej do HE pasuje niż do DE :)

dexterzg

Wielkie dzięki za komentarze i ciesze że wam sie podoba:) więc podrasuje troche włosy choć to coś czego nie lubie malować ale rzeczywiście są troche zbyt jednolite, szmatka na żywo wygląda dużo lepiej ale podciągne najciemniejsze i najjaśniejsze barwy.
a skóra to najzwyczajniej elf flesh, elf flesh+biały, biały :wink:

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Fajna czarka.

Przepis na make up i oczy poproszę =D>

dexterzg

gdzieś widziałem taki tutorial jak malować oczy i w ten sposób właśnie maluje bo uważam go za świetny. oczy to pierwsza rzecz jaką maluje w całej twarzy. najpierw poprostu białe bloby bez zbytniego starania się gdzie mają się konczyć, następnie maluje źrenice, poprostu pionowe kreseczki pośrodku białych plam które później bedą oczami. tu trzeba już troche wycelować bo na końcu figurka nie miała zeza. następnie w zależności od figurki wybieram kolor "ajlajnera" tu był to granatowy z racji tego że mejkap w kolorze niebieskim. w zwykłych fisurkach to najczęściej brązowy. maluje oczy dookoła nadając im odpowiedni kształt nie martwiąc się o reszte twarzy. gdy to jest zrobione biore bazowy kolor skóry i powtarzam obrysowanie oczu pozostawiając widoczne kreski granatowego bądź brązowego którym wcześniej obrysowałęm oczy. przy tym kroku pokrywam całą twarz bazowym kolorem skóry, gdy rozjaśnianie twarzy jest skonczone bardzo rozwodnionym niebieskim zrobiłem cienie na powiekach i potem brwi :wink:

dexterzg

to nie wfb ale wstawie, może komuś się spodoba:)
http://www.coolminiornot.com/320828

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Świetna robota =D> =D> =D> . Nawet ten dziewczyński róż nie przeszkadza :mrgreen:

Awatar użytkownika
puszkin

Post autor: puszkin »

Make up genialny tak trzymaj.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Dobry pomysł i fajne wykonanie :) =D>

dexterzg

hej,
znowu nie warhammer ale chociaż fantasy;) zapraszam do oceniania i komentowania na cmon
http://www.coolminiornot.com/321286
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Jest gites:]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Good stuff. Na prawdę good stuff. Babka fajowa ;) Tylko ta beczka trochę tandetna :^o

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Bardzo dobre, ale brakuje efektu WOW i tego, żeby całość opowiadała jakąś historyjkę. Sportretowałeś postać, co wyszło Ci znakomicie, ale ten portret nic o niej nie mówi. Tylko tego brakuje, bo przy Twoim skillu nie jest to dla Ciebie nieosiągalne i z łatwością wspiąłbyś się do mistrzostwa.

Awatar użytkownika
puszkin

Post autor: puszkin »

No jak by w tej lampie był płomień oświetlający drogę i samą pannę to mogło by być WOW. :D

ODPOWIEDZ