Galeria Imperium
Moderator: #helion#
Galeria Imperium
Inne armie już to w większości mają, a my nie?
Jezeli macie do zaprezentowania swoje pomalowane (albo i niekoniecznie) modele, to wrzucajcie je tutaj.
Jezeli macie do zaprezentowania swoje pomalowane (albo i niekoniecznie) modele, to wrzucajcie je tutaj.
- Waldek-Mat
- Pseudoklimaciarz
Poniżej pomalowana przeze mnie figurka Luthora Hussa. Zajęło mi to jakieś 7 godzin ale jestem słabym malarzem i ciężko mi się skupić na malowaniu. Proszę więc nie turlać się ze śmiechu po podłodze po ujrzeniu mojej twórczości
Waldek, sam kiepsko maluje, ale przed tobą też dużo pracy. Pierwsza rzecz: Suchy pędzel jest idealnym narzedziem na malowanie kolczug i podobnych elementów zbroi, mówię w tym przypadku o głowie konia. Spróbuj, sztula żadna a efekty fajne. Druga sprawa, im szybciej zaczniesz stosować rozjaśnienia, tym szybciej nauczysz się to robić. Trzy: podstawki - samo posypanie trawką nie daje super fajnych rezultatów. Posyp małe górki piaskiem, pomaluj je i pociągnij suchym pędzlem, trawkę rozsyp nieregularnie, od razu będzie fajniej wyglądało.
Do jego zbudowania użyłem sporo chematiku, poxiliny, balsy, płytek PCV, orginalnych bitzów, siatki metalowej, gwoździ, szpilek, nakretek od octu, a nawet słomki do napojów Ogólnie narobiłem sie od cholery ale po skończeniu pracy miałem dużą satysfakcję z osiagniętego rezultatu. Poniżej steam tank w trakcie wip...
- Waldek-Mat
- Pseudoklimaciarz
Świetnie zrobiony ST, widać że zajęło Ci to mnóstwo pracy i pewnie kosztowało sporo czasu. Ale wygląd jest naprawdę rewelacyjny.
Z braku laku=kasy i stare modele z Questa są dobre Jeśli chodzi o malowanie, to jak do grania i tak w zupełności wystarczy , a na stole prezentują się całkiem dobrze. Oczywiscie z 10-15 cm nie widać ostrych przejść, co poprawia ogólny wygląd modeli:P
-
- Kretozord
Mój kapitan
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Wałkarz
Kurka Świetny figs:)
Jeden z leprzych jakie widziałem przedstawiających "nację" imperium.
Hmm... a jakieś uwagi jak był malowany? Ogólnie od ogółu do szczegółu abym mógł się trochę wzorować?
Jeden z leprzych jakie widziałem przedstawiających "nację" imperium.
Hmm... a jakieś uwagi jak był malowany? Ogólnie od ogółu do szczegółu abym mógł się trochę wzorować?
-
- Kretozord
malowany był szybko
czerwony to red gore z czarnym do blood red, oczywiscie malowany po fortress gray
zbroja od tin bitz do chainmail
twarz od bestial brown do dwarf flesh z odrobina bialego
buty i czapka od scorched brown do snakebite leather
ogolnie schemat prosty a efekt zadowalający jak dla mnie
czerwony to red gore z czarnym do blood red, oczywiscie malowany po fortress gray
zbroja od tin bitz do chainmail
twarz od bestial brown do dwarf flesh z odrobina bialego
buty i czapka od scorched brown do snakebite leather
ogolnie schemat prosty a efekt zadowalający jak dla mnie
-
- Kretozord
Wcześniej był w galerii ogólnej ale dopiero teraz mam dobre zdjęcia i zamiesczam tutaj, ogolnie jestem zawiedzionym tym miniboxem z bohaterami, samo malowanie tez nie zalicza sie do udanych.
-
- Kretozord
jest przyklejony do podstawki, na kupke rzeczy zbędnych nadaje sie i pokemon i sam kapitan