LS na sezon 2013 - kandydaci

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

LS na sezon 2013 - kandydaci

Post autor: Furion »

Witam,

Jako, że kończy się sezon ligowy to niedługo też powinno ruszyć głosowanie na nową listę sędziowską, a żeby to zrobić trzeba zebrać kandydatury. Z tego powodu pozwoliłem sobie otworzyć ten temat :) Termin zgłaszania kandydatur (co by wszystko poszło łatwo i sprawnie) powinien trwać do końca ligi, tj. do 31.12.2012. Pewnie jakiś moderator czy inna szyszka z LL zaraz to potwierdzi.

===================

Chciałbym ponownie zgłosić swoją kandydaturę jako członek LS. W tym sezonie udało mi się regularnie wypuszczać uściślenia, zostały one zredagowane do (moim zdaniem) czytelniejszej i bardziej user-friendly formy. Byłem inicjatorem wielu głosowań i dyskusji, w moim odczuciu dołożyłem cegiełkę do polskiego battla :)

Mój program wyborczy obejmuje:
1. Klaryfikację zasad z uwzględnieniem wyższości słowa nad interpretacją.
2. Utrzymanie, na ile tylko to możliwe, spójności ETC FAQ, podręcznika, uściśleń sędziowskich.
3. Aktywną pomoc na podforum kwestia zasad.
4. Redagowanie uściśleń, stawianie głosowań.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Też się zgłaszam, z programem takim jak zawsze - zasady muszą być proste, intuicyjne i grywalne. No i ktoś musi hamować zapędy Furiona ;)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

To ja też dołożę swoją kandydaturę.

Rak naprawdę jedyna poważna różnica między nami na LS to podejście do interpretacji zasad. Ja znacznie częściej idę drogą mitycznej intencji autora, aczkolwiek nie aż tak bardzo jak Jankiel, co nie zmienia faktu że bliżej mi w tym do niego niż do Furiona czy Liddera (czyni to ze mnie i Jankiela tzw. zwycięzców moralnych). Nie zmienia to faktu, że również uważam że warto zsynchronizować uściślenia z tymi ETC o ile nie powstanie tam jakiś chamski babol, aczkolwiek mam nadzieję, że przedstawiciel naszego kraju w tym gremium, którego mam nadzieję uda nam się tam wepchnąć przypilnuje by tak nie było. Ze swojej strony podtrzymuje deklarację sędziowania co najmniej jednego mastera w sezonie, nie obiecuję, że będę sędziował tyle co lidder bo jednak granie mnie zdecydowanie bardziej interesuje.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Zgłaszam się aby zrobić Tutaj porządek.

Domyślam się że aby być dobrym członkiem LS zależy głównie ilość czasu jaką trza włożyć, oraz mieć trochę oleju w głowie aby znać równowagę między RAW-em a bardziej logicznym podejściem do sprawy.

Jako sędzia czuję się bardzo dobrze może nie sędziowałem dużo aczkolwiek wiem że robiłem to dobrze, nie popełniłem żadnych błędów. Wiem też że na pewno też na to znajdę czas, podobnie jak Lidder nie mam takiej presji aby grać każdego mastera.

Pozdrawiam Tutajec
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Podbijam temat, rok się kończy a kandydatów brakuje ;)

Nikt nie czuje się na siłach? Misha? Morsereg?
Ze starej gwardii: Shino, Lidder? Może Barbarossa wyjdzie z zimowego snu?

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Wiec ja sie zglaszam.

Zdanie mam caly czas takie samo. Uwazam, ze w wypadku gdy nie wiadomo o co chodzi trzeba sie kiedorac rawem. W wypadku gdy intencja jest oczywista mozna zaczac dyskutowac i uscislic w druga strone. Czyli wszystko po staremu u mnie :)

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Moje zgłoszenie

Na scenie turniejowej działam kawał życia, teraz nastąpił czas by spróbować sił na LS Podobała mi sie działalność LS w tym sezonie, chciałbym kontynuować współprace ze wszystkimi jej członkami którzy naprawde odwalili kawał dobrej roboty. Zespojenie faqu ETC i naszych jak najbardziej ale nie bezkompromisowo, totalnych bzdur tolerować nie można w najlepszej lidze świata : )

pzdr Duke
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

skoro wywołany zostałem do tablicy, to owszem zgłoszę się :)
tak w ogóle to miło mi, że tu pojawiło się moje imię

- RB i inne zasadowe rzeczy ogarniam, nawet znam link do errat na stronie GW 8)
- czytanie ze zrozumieniem wykorzystuję codziennie, zachowuję zdrowy rozsądek oraz staram się logicznie argumentować w dyskusji
- aktywnie udzielam się na forum i nie planuję tego zmieniać
- nie mam parcia na ligę, gram regularnie aczkolwiek rzadko, ze względu na sytuację rodzinną, turniejowo-masterowo sporadycznie z powodów już wspomnianych
- w kwestiach zasad mam umiarkowane podejście bez dewiacji w żadną stronę: tylko RAW albo domniemanej fantazji autora, jednak zasady powinny być przyjazne użytkownikowi bez dodatkowych komplikacji w uściśleniach, twórcami zasad są panowie z GW mimo wszystko
- da się ze mną dogadać i nie zależy mi by moje było na wierzchu za wszelką cenę, akceptuję odmienne opinie poparte argumentami (żona może twierdzić inaczej :D )
- uznaję pewną rozdzielność funkcji sędziego na turnieje i turnieje wysokiej rangi od zadań LS, imo nie jest to konieczność by dobrze sprawdzić się w zadaniach Listy Sędziowskiej, sędziowanie to kwestia dogadania się z organizatorem, a nie wymóg czy w ogóle warunek

trochę słów o mnie dla tych co mogą mnie nie kojarzyć
ur. 1983 (29l) na stanie żona, córka (9mcy) i akwarium z pielęgnicami. Jak obmyślę jak na balkon cichaczem wstawić choppera to może też będzie na stanie 8)
Mogę uchodzić za odpowiedzialnego mężczyznę, chociaż żona i rodzina mogą mieć inne zdanie ze względu na swoisty zakupoholizm figurkowy i pociąg do pędzla oraz podejrzenia o wąchanie washa devlan mud.

Oficjalnie w lidze jestem zamiejscowym oddziałem Frontu Wschodniego w Warszawie.
Ze swoich armii najczęściej gram VC, ale posiadam jeszcze BRE, OnG, DE oraz Necronów do 40K. Wszystkie figurki sam maluję i na palcach 1 ręki mogę policzyć walki, w których zagrałem nie pomalowanymi figurkami albo proxami.

dzięki
misha
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

To jedno pytanie do nowych kandydatów - czy będzie Wam się chciało regularnie pracować i uściślenia będą wychodzić terminowo, czy zgłaszacie się tylko dla jaj (tudzież dlatego, że Gamblersi mają więcej ludzi na LS niż Wawa) i po pierwszym głosowaniu już się znudzicie?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

grzebię się po tym forum regularnie, może aż za dużo tu czasu spędzam nawet, jeśli jest coś do uzgodnienia to powinno to nastąpić możliwie szybko
swoją cegłę dorzucę w odpowiednim czasie, jeśli taka będzie wola

nie ma dla mnie znaczenia kto jest na LS i z jakiego klubu / miasta, nie wnikam w kwestie polityczne i potencjalnie urażone uczucia :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Jankiel pisze:To jedno pytanie do nowych kandydatów - czy będzie Wam się chciało regularnie pracować i uściślenia będą wychodzić terminowo, czy zgłaszacie się tylko dla jaj (tudzież dlatego, że Gamblersi mają więcej ludzi na LS niż Wawa) i po pierwszym głosowaniu już się znudzicie?

Słaba prowokacja, jako student bez pracy zaręczam Ci że mam więcej wolnego czasu od Ciebie :wink: , zapału nie zabraknie. Jak wcześniej napisałem podobała mi sie dotychczasowa praca i skład LS.
Obrazek

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Też się zgłoszę, kiedyś byłem krótko na LS i miałbym apetyt na więcej :wink:

Preferuję podejście zdroworozsądkowe (gdy to możliwe) i przy interpretacji niejasności skłaniam się raczej ku RAI a nie RAW.
Z góry jednak uczciwie mówię - nie będę mógł sędziować turniejów, gdyż na dniach urodzi mi się drugi dzidziuś. Jednak czasu i zapału do pracy poprzez internet mi nie zabraknie :)

Choć zdaję sobie sprawę że jestem kolejnym graczem ze śląskiej mafii, więc jeśli LS ma mieć rozkład geograficzny to ustępuję pola Jankielowi i/lub Lidderowi.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Też się zgłoszę

Jeżeli chodzi o czas, to poza sesją mam go sporo, wystarczy żeby być na bieżąco ze wszystkim, najczęściej. Jeżeli chodzi o podejście do zasad to kluczowe jest to, żeby uściślenia wychodziły szybko i wszędzie grało się tak samo, czyli kluczowe jest jak najszybsze ustalanie jednolitych i obowiązujących interpretacji. Poza tym moim zdaniem najlepiej iść w kierunku intuicyjnych i prostych rozwiązań niż 100% trzymanie się tekstu zasad, a oczywiste sprzeczności (jak np kwestia tego że errata i FAQ do ogrów w sprawie GF są sprzeczne) powinny zostać szybko rozwiązywane przez LS
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Słaba prowokacja,
To nie jest prowokacja. Do LS generalnie od zawsze zgłaszali się przypadkowi ludzie "z zasługami" lub z "poparciem środowiska", którym się nudziło pisanie po pierwszym głosowaniu, a czasami trzeba ich było przez kilka tygodni prosić, by łaskawie w ogóle oddali głos. Kompetencje merytoryczne do LS ma co najmniej 1/4 turniejowych graczy, bo to nie jest jakaś chemia jądrowa, ale chęć do pracy to dużo rzadsza cecha.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Może to nie prowokacja, ale na pewno było to słabe, Jankiel.
Daj ludziom zgłosić swoje kandydatury.

Od kiedy to jesteś wieszczem i wiesz kto jak się zaangażuje?

Zamiast się cieszyć, że są chętni, bezsensownie mieszasz , ech ...[-X
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Czy można prosić o jakieś dokładniejsze deklaracje co do możliwości sędziowania wyjazdowych masterów.
Fajnie jakby na LS była przynajmniej jeszcze jedna osoba, poza Lidderem, mogąca posędziować mastera kilkaset km od domu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Szaitis pisze:Lidder!! Ratuj LS!!! :mrgreen:
Wyłaniam się z mroku internetów, aby jako jeden z ostatnich zgłosić swoją kandydaturę na członka LS! Sporo osób mnie zna, wielu podziwia, jeszcze więcej nienawidzi. Nie dam się, bez walki, oderwać od żłoba! To miejsce dla elity, która jest podziwiana przez prosty lud przesuwający żołnierzyki. Pora więc na jedyny i unikalny program wyborczy, który sprawi, że kobiety rozłożą nogi, a dzieci zapłaczą:

1) Deklaruję jawną przekupność. Tak, wielu o tym nie mówi, ale taka jest prawda - LS za swoje uściślenia od lat pobiera grube pieniądze. Możecie więc na mnie liczyć w tej kwestii., Jestem jednym z tańszych.
2) Wykorzystam w pełni pozycję w LS. Dzięki LS wygryzę masę sędziów, która chciałaby poprowadzić jakiś master. Ja będę stać jako pierwszy w szeregu i reszta będzie mogła tylko i wyłącznie zaciskać ze złości pięści.
3) Obiecuję się obijać ile tylko można. Kolejny sezon na LS, kolejny okres czasu, aby popierdzieć w stołek. Żadnych dodatkowych dokumentów, żadnych inicjatyw, aby polepszyć środowisko. Oczywiście jeśli jednak coś wyjdzie to ukradnę i sprzedam jak swoje.
4) Uściślam pod siebie. Wszystkie uściślenia, które wyjdą będą na korzyść mojej armii. Nie jestem taki bezstronny jak Shino czy Jankiel, zamierzam coś z tego mieć.
5) Ze mną nie zginiesz. Kolesiostwo zawsze miałem we krwi. Ci, którzy mnie wesprą mogą liczyć na bonus, zniżki i wykorzystanie znajomości. Wezmę Was do sędziowania na masterze, uściślę coś dla Was, będziecie mieli rabat na usługi LS.
Poza tym...
Mam poparcie ludu:
Duke pisze:podobała mi sie dotychczasowa praca i skład LS
Widać jak na dłoni, że reszta chce się dostać do żłoba:
Jankiel pisze:To jedno pytanie do nowych kandydatów - (...) czy zgłaszacie się tylko dla jaj i po pierwszym głosowaniu już się znudzicie?
ale to nowicjusze, nie wiedzą jak kraść.
Otworzymy oddział na Wiejskiej, więc Warszawa jest ze mną. Zadzierasz ze mną - zadzierasz z Warszawą. Kwestie polityczno-geograficzne mamy za sobą, pamiętajcie też, że potrzebuję równie dobrego zespołu: prawiczka, schizofrenika i dwóch upośledzonych. W końcu nie da się rządzić bez zgranej ekipy!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a tak już na prawie poważnie: Nie uważacie, że członkowie LS powinni być też praktykami? Mam na myśli aktywne sędziowanie masterów, lub chociaż ewentualną do tego gotowość :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Trudno coś obiecać kiedy nie zna się terminów masterów. Ja np gdybym mógł chętnie po sędziowałbym parówki i drużynówki poza DMP i z połowę singli, poza tymi na format EURO. No a po DMP przeważnie tez chętnie. Ale wszystko zależy od tego kiedy i jaki master będzie, nie da się na zicher teraz wszystko obiecać. No i pytanie jak ułoży się pieniężnie to sędziowanie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Od kiedy to jesteś wieszczem i wiesz kto jak się zaangażuje? Zamiast się cieszyć, że są chętni, bezsensownie mieszasz , ech ...
Gdybym wiedział, to bym się nie pytał.
Ty się możesz cieszyć, że się zgłasza ktokolwiek. Mnie przeszkadza, jak na LS trafiają osoby w stylu Rince'a, JJ, Maca, Buszmena

Organizatorów masterów też się nie wolno pytać, czy podołają?
Może to nie prowokacja, ale na pewno było to słabe, Jankiel.
Ja wiem, że jakiekolwiek żarty ze stolicy są z definicji słabe.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 7#p1007987

ODPOWIEDZ