Krasnoludy Grześka - up 2014.08.10 pierwsze norsy

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Krasnoludy Grześka - up 2012.12.22 Dwarf clansmen

Post autor: quidamcorvus »

Fajne modele, dobre malowanie. Podoba mi się dobór kolorów =D>

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

I kolejna piątka clansmenów:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Świetne malowanie i wielki klimat bije z tych krasi :)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Malowanie rewelka. Kurcze nie wyobrażam sobie jak dużo czasu musiałoby zająć zdobycie np hordy 40-tu takich modeli.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Coś pięknego....zarówno modele jak i to pyszne malowanie. Jak ty robisz ten świetny blond zarost?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jeszcze dla zobrazowania dwie foty dziesiątki clansmenów. To jest - póki co - połowa regimentu. Niestety, idzie mi to pomału, bo mam mało czasu na malowanie:

Obrazek
Obrazek

Skoro już mam pomalowanych 10 chłopków, nic nie stoi na przeszkodzie, aby zgłosić mój mini-oddziałek na obecną edycję PMOTM, bo jakoś cosik cicho na temat tej edycji. Ja przynajmniej nie mogę się nigdzie doszukać jakichś postów :( . Zatem trzeba przyczynić się do zrobienia tłumu i zgłosić się. Zdjęciem konkursowym będzie fotka nr 2 z tego posta...
Ostatnio zmieniony 29 gru 2012, o 10:50 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Są tak krasnoludzcy, że aż miło. Nie wiem czemu, ale jak próbowałem malować żywszymi barwami, to u mnie jakoś to mi nie pasowało a u Ciebie jest wszystko na miejscu. I gratsy za brody.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

O bardzo przyjemne te kraśki =D> , widzę, że też lubisz trochę jaskrawe kolorki :P :wink:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Vraith - nie wiem o który blond zarost Ci chodzi - jest ich kilka... Generalnie brody są malowane bez użycia washy, w niektórych przypadkach washuję raz, aby zaciemnić głębsze miejsca, ale generalnie są raczej malowane, niż washowane. Brody maluję na sam koniec i używam różnych kolorów, w zależności od kolorystyki modelu.
puszkin - dwarfy GW z 3-5 edycji mają taki charakter, że nie ma co na siłę robić z nich ciemnych mrocznych rezunów, bo w przypadkach niektórych figsów może to wyglądać dość zabawnie. Raczej mają troszkę baśniowy klimat i kolorowe malowanie chyba im nie szkodzi. Regiment clansmenów będzie barwną mieszanką, więc może będzie ciutkę jaskrawy, ale chcę zobaczyć, jaki będzie efekt końcowy przy takim malowaniu. Potem zdecyduję, jak malować inne regimenty.
Karlito - 10 już jest, więc jeszcze 3 razy tyle... Zatem 40-tka powinna zająć gdzieś tak ok. 65- 80 h malowania... Rzecz w tym, że modeli z tego akurat regimentu jest tylko 20 szt. (ach, żeby w innych regimentach było tyle modeli [-o< ). Ale to nic, są jeszcze inni clansmeni, których tez mam sporo :wink: . Generalnie chcę stworzyć 2 regimenty clansmenów - 20 osobowy i 40 osobowy. Może już nawet modeli by tyle było, ale brak czasu na malowanie opóźnia proces konstruowania regimentów...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ale super oddział! =D>
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Widzę że jedziesz z clan smenami :P. Takie kraski dają mi motywacje do malowania :D .
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

ech, ach... piwo! Świetne malowanie :D ... :>
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Kurde bardzo przyjemne Kraśki :P

Cała armię chciałbym juz zobaczyć :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Fajowe chłopaki, mają klimat =D>
Ciśnij dalej ;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dzięki za wszelkie komentarze i uwagi - życzę udanego Sylwestra i wejścia w posiadanie wszystkich zaplanowanych figsów w przyszłym roku :D . Wszystkiego dobrego forumowiczom :!: .
Grzesiek.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Fajne chłopaki =D>

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Fajnie pomalowani. Możesz napisać jak pomalowałeś skórę, albo chociaż co było bazą ??
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurde, na pewno baza było leather brown, potem medium fleshtone (oba VMC) - to była podstawa. Na to poszła mieszanka dwarf bronze z medium fleshtone, potem dwarf bronze, następnie z dwarf bronze do basic skintone (VMC). Na to poszedł ogryn flesh i rozjasnienia dwoma ostatnimi farbami...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

świetne modele =D>
jedziesz dalej z krasnalami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

wrzucam resztę clansmenów. Fotki robione na szybko, więc słabe, zresztą nie umiem i nie cierpię ich robić. W realu dużo lepiej to wszystko wygląda, ale nie daję rady przenieść tego na fotki. Zapraszam do pastwienia się:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, o 17:02 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ