Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
1. Nie musi. Kumpel sam się wałował, zapewne wciąż tkwiąc w poprzednich edycjach. Też tak miałem.
2. Tak, obrót jest darmowy. Przy czym pamiętaj - Steam Tank nie szarżuje (nie podlega zasadom szarż).
3. Jednostka uciekająca jest zniszczona.
4. Lecz do woli, brak przeciwwskazań.
2. Tak, obrót jest darmowy. Przy czym pamiętaj - Steam Tank nie szarżuje (nie podlega zasadom szarż).
3. Jednostka uciekająca jest zniszczona.
4. Lecz do woli, brak przeciwwskazań.
Wiadomo coś na temat podręcznika w wersji PL?
Wisła Kraków.
Pytanie tylko czy Steam Gun i Steam Cannon są "missile weapon", żeby stosować do nich tę zasadę.Macias pisze:Odnośnie tego czy tank może wybierać do strzelania różne cele to myślę, że Byro może mieć rację i tank może wybrać tylko jedną broń z której strzela (RB str 88, ostatnie zdanie).
Jeszcze jedno pytanie: jeśli czołg rozjedzie (zniszczy) wrogi oddział, to czy może strzelać z działa z tej turze?
-
- Wałkarz
Akurat tutaj pytanie dotyczyło zwykłych jednostek, np. Halabardników. Czy oni też mają darmowy obrót?Piotr pisze: 2. Tak, obrót jest darmowy. Przy czym pamiętaj - Steam Tank nie szarżuje (nie podlega zasadom szarż).
Mają podczas szarży jeden darmowy wheel (maksymalnie o 90 stopni). Wheel ten nie musi być wykonywany na początku szarży.gruby100004 pisze:Akurat tutaj pytanie dotyczyło zwykłych jednostek, np. Halabardników. Czy oni też mają darmowy obrót?Piotr pisze: 2. Tak, obrót jest darmowy. Przy czym pamiętaj - Steam Tank nie szarżuje (nie podlega zasadom szarż).
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Jest już nowe Euro ?PiotrB pisze:kurde zrobili czołg 0-2 na euro - odkąd pomalowałem 2 gi to stoi na półce i się kurzy
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Nie ma jeszcze nowego euro.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Tak zasadniczo właśnie rzuciłem okiem i jeszcze parę smaczków znalazłem... vide armia Marysia, brak Domina...;p zgłaszał to ktoś już?;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.