05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Re: 05.01.2013 - BILATICON vol. VIII ! Bielsko-Biała

Post autor: Szaitis »

Ja ze swojej strony, jak i całego klubu chciałbym wszystkim podziękować za przyjazd, mimo niesprzyjającej aury i zbierającej żniwo grypy!
Gratulacje dla Łukasza! Jakoś zbytnio mnie nie zaskoczyło jego zwycięstwo :wink: Gratulacje również dla najlepszego hobbysty turnieju - Rema! (mieliśmy sporą zagwozdkę żeby zdecydować między nim a Bombajem - btw Bombaj jeszcze w przyszłości wygra dziesiątki nagród hobbystycznych:*)

Mam nadzieję, że wszystkim się podobało, ja szczególnie czekam na feedback dotyczący gry z kontyngentem jak i ograniczenie jakie Wam zaserwowaliśmy, chętnie dowiem się też jakie błędy popełniłem sędziując :wink:

Z moich obserwacji na przyszłość - zmieniłbym kompozycję kontyngentu ma 150 cory + 75 specjal (opcjonalnie do 150 specjal) + 75 rare przy pozostawieniu zasady jeden specjal LUB rare. No i zakazałbym wchodzenia herosów armii głównej do kontyngentu. Stanowi to przyjemny dodatek i nie psuje gry (mimo że kaszkiet nie wygrał to było go jednak za dużo)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Szaitis pisze: Z moich obserwacji na przyszłość - zmieniłbym kompozycję kontyngentu ma 150 cory + 75 specjal (opcjonalnie do 150 specjal) + 75 rare przy pozostawieniu zasady jeden specjal LUB rare.
Brzmi spoko, z tym że zrezygnowałbym z zasady special lub rar - 150 cory + 75 specjal + 75 rar/ 150 specjal/ 150 rar :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Jasif pisze:Uff, ale mnie wczoraj zmęczyliście :)

Najpierw wyniki(w nawiasie pkty z bitew)

34. Andrzej "Karpiu" Karpiński 26 (20)
Nie wiem czy nie powinienem byc troche wyzej o ile mnie nie pamiec i notatki nie myla z bitew samych miałem 28 pkt :)
I - Bitwa 20 -0
II - Bitwa 3-17
III - Bitwa 5 - 15
Plus modelarstwo :)
Takie detale :)

Najbardziej na turze szkoda mi Pixela który nie dość ze zajął ostatnie miejsce to zaliczył jeszcze mandat

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Dziękuję organizatorom i przeciwnikom (Gremlin, Siwy, Morrok) za świetny turniej! Dziękuję za uznanie dla starych figurek i podejścia do hobbystyki. :)
Co do kontyngentów: ciekawe to ale raz na jakiś czas, bo mimo że tylko raz grałem ze Skavenami to latarkę i slave'y musiałem zabijać w każdej bitwie - no ileż można... :wink:

p.s. Morrok - dotarliście do Wroca o jakiejś normalnej porze w końcu?

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Dotarliśmy o 5:30. Ten wyjazd był nasza nIiiajwiększą porażka komunikacyjna.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

WojtuśŚ pisze:Dotarliśmy o 5:30. Ten wyjazd był nasza nIiiajwiększą porażka komunikacyjna.
Wypadku na autostradzie nikt nie mógł przewidzieć... Inaczej byście zdążyli na pociąg z Opola.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Szaitis pisze:Mam nadzieję, że wszystkim się podobało, ja szczególnie czekam na feedback dotyczący gry z kontyngentem jak i ograniczenie jakie Wam zaserwowaliśmy, chętnie dowiem się też jakie błędy popełniłem sędziując :wink:

Z moich obserwacji na przyszłość - zmieniłbym kompozycję kontyngentu ma 150 cory + 75 specjal (opcjonalnie do 150 specjal) + 75 rare przy pozostawieniu zasady jeden specjal LUB rare. No i zakazałbym wchodzenia herosów armii głównej do kontyngentu. Stanowi to przyjemny dodatek i nie psuje gry (mimo że kaszkiet nie wygrał to było go jednak za dużo)
Zasady kontygnentu były bardzo dobre, nie zmieniałbym ich. Kaszkiet był ograniczony sam z siebie, max 2 PD no i wysoki koszt (kosztuje 3xwięcej od BoS i łatwiej go zabić). Jeśli jednak coś chciałbyś zmienić, to proponuje 150 spec lub 75 rare. Choć czy kaszkiet lub dwie salki faktycznie są takie przegięte? 300 pkt mniej w rozpie i tak powoduje często poważne zachwianie struktury armii, jak choćby brak drugiego oddziału cryptów ;)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Najbardziej na turze szkoda mi Pixela który nie dość ze zajął ostatnie miejsce to zaliczył jeszcze mandat
Dzięki :wink:
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

W sumie to casktety nie zniszczyły systemu - klasyfikacja z grubsza podobna jak zwykle, mi się zasady podobały :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Ale kontyngenty nie miały niszczyć systemu, po prostu miały dodać nowy element w rozgrywce, dać nowe możliwości dla armii które ich nie mają.
Chyba po prostu za dużo ich było. Ja i tak uważam że najlepszy kontyngent to były 2xskinki i 2 salki - sam miałem tak grać, więc liczę na jeszcze jakiś turniej na takie zasady :wink:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

kontyngenty stanowiły bardzo przyjemną odmianę a żaden nie był gamebreakerem. No i zostac przewystawianym przez DF+SK majac 11 wystawień - bezcenne ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

^Karpiu^ pisze:

Nie wiem czy nie powinienem byc troche wyzej o ile mnie nie pamiec i notatki nie myla z bitew samych miałem 28 pkt :)
I - Bitwa 20 -0
II - Bitwa 3-17
III - Bitwa 5 - 15

Faktycznie! w formule był błąd, wskakujesz na 26 miejsce :) Dzięki :) Jeśli jeszcze komuś się coś nie zgadza - dawać znać!

EDIT : znalazłem jeszcze błąd w formule przy wynikach Siwego. Reszta się powinna zgadzać.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Jasif pisze:
^Karpiu^ pisze:

I - Bitwa 20 -0
II - Bitwa 3-17
III - Bitwa 5 - 15

Faktycznie! w formule był błąd, wskakujesz na 26 miejsce :) Dzięki :) Jeśli jeszcze komuś się coś nie zgadza - dawać znać!

EDIT : znalazłem jeszcze błąd w formule przy wynikach Siwego. Reszta się powinna zgadzać.
Thx za korekte :wink:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ostatecznie nie zagrałem rozpiską zgłoszoną w terminie więc nie powinienem mieć za nią 3 punktów ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

-Qc- pisze:Ostatecznie nie zagrałem rozpiską zgłoszoną w terminie więc nie powinienem mieć za nią 3 punktów ; )
Bo jeszcze wstawia tobie Karniaki :D

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

-Qc- pisze:Ostatecznie nie zagrałem rozpiską zgłoszoną w terminie więc nie powinienem mieć za nią 3 punktów ; )
Szybki Szpil...

^^
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

No co przecież zasygnalizowałem na turnieju ze mam niezgłoszoną rozpiskę, dopiero na liscie wyników widze nienalezny mi max punktów za zgłoszenie

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Przecież on cię trolluje fekalny jeźdźcu, więc nie dawaj się mu prowokować! ;P
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Trolle wspierają się nawzajem ; )

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Dobra to ja sie wypowiem.

I bitwa Solo

Popełniałem głupie błędy - np. zapomniałem że abomka moze biegać do tyłu i zaleciałem ją screamerami w nadziei zabicia latary. pffh. Zabiłem wszystko na stole, ale sam dużo straciłem, m in maga przez co nie mogłem rzucać buffów. W kluczowej fazie magii wdupiłem miscasta na miazmę z 3 kości, straciłem 4 i poczarowane i chyba se wbiłem wounda z miscasta, i mnie dobił gutterami. Zabiłem wszystko poza dzwonem z oddziałem i wszystkim co tam siedziało więc:
8:12

II bitwa Morrok
Znowu szczury, ale inne bo 2xjezzaile i 2xguttersi 5x20 slavów, 1x40 slavów, 2x20 albo 30 clanratów z miotaczami, aboma, latara, kółko i kowboj na ogrze.
W drugiej turze mag przestaje czarować po miscascie i jestem w dupie znowu. Generalnie to cisne morroka na jednej flance, a na drugiej mnie kroi kowboj, abomke przestraszyłem i nic mi nie robiła. Szło nieźle, dopóki w jednej turze z plagi i 13 nie straciłem 28 demonów, a kowboj z kółkiem nie zjedli mi fiendów (powinienem mu zadawać 1 rane na turę walki, a w 4 turach walki nic nie zrobiłem). Potem z kaszkieta zabiłem kółko i mocno poraniłem generała, który spękał przed kaaszkietem żeby go nie dobił wybuchem i go zostawił w spokoju.
8:12

III bitwa bombaj - ZNOWU szczury wszędzie szczury
Naparłem i dostałem. Bombaj pokazał klasę w rzutach. Mag zginął w 1 turze od ifki z casketa. Jego 3 rydwany wpadają w moje fiendy i zadają 15 impactów = 7 ran wbitych. Moje wpadają od boku w jego clanraty i 6 impactów = 1 trup. Assasin unikał ciosów dzielnie, seera skroiłem po 3 turach walki z demonetkami. Zabiłem Abomkę, i już boczek na dzwonek a potem sie zaczeło. Abomka wstaje z 6 ranami, dzwonek najpierw wydzwania 17 - +1A, reroll to hit i to wound i zabija screamera ostatniego. Potem wydzwania 13 - każdy sztormwermin robi jeden atak i ciuul pograne. GG
2:18

Dzięki przeciwnikom za gry. Przyjezdnym za przyjazd. Organizatorom za organizowanie :) Sobie i innym 8bilowcom dzięki za super tereny!

ODPOWIEDZ