Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
czy bolce są liczone jako 1/2 według etc? czyli mogę mieć klope oragany 2 bolce i kowadlo?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Szkoda tylko że nie trafiają i wyrządzają mniejsze szkody. Zdecydowanie 2 bolce < 1 działo.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
wystarczy dać małego inżyniera za śmieszne punkty i wtedy bez run działo ma małe szanse na wybuch
do tego jest trudniejsze do zniszczenia
do tego jest trudniejsze do zniszczenia
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Praktycznie jest tu kluczowe. W praktyce wszystko jest możliwe - kiedyś wybuchła mi katapulta pomimo przerzutów z dużego i małego inżyniera (misfire przerzucony na misfire, 1 na tabelkę przerzucone na 1).
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Ale jedno działo robi w cholerę więcej. Chociażby dlatego, że przeciwnik musi zdawać lookouty przy strzelaniu do bohaterów w oddziałach. Gdyby bolce miały multiple shot jak HE i DE wtedy byłaby to dobra opcja.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Jak bierzesz Runę to Inżynier jest już raczej niepotrzebny i na odwrót.Muthare pisze:no tylko inzynier 15 runa 35 to jest juz 140 za dzialo
2 bolce to 90
Balisty przydają się do zdejmowania kawalerii ale Canony jak dla mnie, mimo że nieco droższe są bardziej uniwersalne.
Oj, nie do końca. Inżynier to przede wszystkim dodatkowy wound dla maszyny i lepsza szansa na przetrwanie walki ze śmieciem. Runa z kolei to przerzut misfire'ów, czyli większa szansa, że trafisz w cel.Mahler pisze: Jak bierzesz Runę to Inżynier jest już raczej niepotrzebny i na odwrót.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Runa to też magiczne ataki, co nie jest bez znaczenia.
A co do bolca - dawałem mu w 8 edycji szansę parę razy (ostatnio w bitwie 2x5k vs 2x5k, bo trzeba było punkty kołować), i nie zarobił na siebie ani razu. Max co kiedykolwiek osiągnął, to dobicie sfinksa na dwóch ranach.
A co do bolca - dawałem mu w 8 edycji szansę parę razy (ostatnio w bitwie 2x5k vs 2x5k, bo trzeba było punkty kołować), i nie zarobił na siebie ani razu. Max co kiedykolwiek osiągnął, to dobicie sfinksa na dwóch ranach.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
2x katapa, 1x działo, 1x bolec
lub
2x katapa, 1x działo, 2x bolec
Moje ulubione zestawienia.
Bolec ma bardziej znaczenie taktyczne u mnie i zazwyczaj nie nabija sam punktów ale pozwala je nabijać innym jednostkom.
Pozwala w pewnym stopniu kontrolować ustawienie i ruchy przeciwnika. A mordują katpy i działo.
lub
2x katapa, 1x działo, 2x bolec
Moje ulubione zestawienia.
Bolec ma bardziej znaczenie taktyczne u mnie i zazwyczaj nie nabija sam punktów ale pozwala je nabijać innym jednostkom.
Pozwala w pewnym stopniu kontrolować ustawienie i ruchy przeciwnika. A mordują katpy i działo.