Warszawa styczeń 2013 III Liga Rivendell WFB
dokladnie, popraw i graj dalej.
W pierwszej chwili myslalem tez o dyskwalifikacji i banie na Rivkowe ligii przez rok, ale potem mi sie przypomnialo, ze to ma byc for fun, wiec Ci odpuszczam, idz i nie grzesz wiecej.
W pierwszej chwili myslalem tez o dyskwalifikacji i banie na Rivkowe ligii przez rok, ale potem mi sie przypomnialo, ze to ma byc for fun, wiec Ci odpuszczam, idz i nie grzesz wiecej.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Chciałem sprowadzić warriorów do ilości gdzie będę mógł w nich wjechać sawadżami. I farciarsko ich tak zredukowałem że przegoniłem W pierwszej skullkraszerzy jeden wyrwał hita z klopy, drugi przyjął balistę a trzeci doomdivera. Na stole zostały 4 ogry. W drugiej turze wjechały rydwany w warriorów. Fart po prostu nieziemski i tyle.Bartosz pisze:Grolshek pisze:Grolshek-Żuk 20:0
Waaagh !!!
no to pochwal się, jak do tego doszło! w pierwszej, czy drugiej turze?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
Ja wiedziałem że polegnę chciałem przeciągać agonie ile się da, ale bóg od kostek był dziś zielony i krzyczał Waaagh !!!
Heretic pisze:A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
Pytanie do Pana Sędziego o strzelanie do Large Targeta
SLOS mówi:
Uściślenia za to:
Rozumiem, że uściślenia ważniejsze ? Tj. nie trzeba być w domku lub murku, żeby nie mieć kary do strzelania do LT ? Oczywiście las zawsze i każdemu daje -1
SLOS mówi:
Kod: Zaznacz cały
- If shooting at a large target, units in buildings or on hills there are no to hit modifiers for interfering
or non-blocking terrain or units, unless it is an interfering wood.
Kod: Zaznacz cały
Duże cele (Large Targets) nie dostają covera od murków, ruin oraz zasłaniających jednostek.
ja nie sędzia, ale nie bardzo rozumiem w czym problem, SLOS i uściślenia poruszają chyba trochę różne kwestie ale może późno już
uściślenia precyzują RB, a SLOS to osobna działka
uściślenia precyzują RB, a SLOS to osobna działka
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Misha mnie trochę ubiegł, ale zgadzam się z nim.ironhead pisze:Pytanie do Pana Sędziego o strzelanie do Large Targeta
SLOS mówi:Uściślenia za to:Kod: Zaznacz cały
- If shooting at a large target, units in buildings or on hills there are no to hit modifiers for interfering or non-blocking terrain or units, unless it is an interfering wood.
Rozumiem, że uściślenia ważniejsze ? Tj. nie trzeba być w domku lub murku, żeby nie mieć kary do strzelania do LT ? Oczywiście las zawsze i każdemu daje -1Kod: Zaznacz cały
Duże cele (Large Targets) nie dostają covera od murków, ruin oraz zasłaniających jednostek.
Ewentualnie sprecyzuj pytanie. Możesz na PW lub walna forum.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Wyniki oczywiście zapisane.
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
Akurat to uściślenie, które wkleiłem odnosi się do SLOSu (który de facto nie jest w RB) i jak mniemam SLOS na lidze obowiązuje gdyż jest w regulaminie
Ale w takim razie konkretniejsze pytanie:
- jest sobie treeman (large target) i oddział, który do niego strzela
- strzelający oddział nie jest w domku ani na górce - jest na tym samym "poziomie" co treeman
- między nimi jest jednostka, która zasłania treemana ponad połowę - czy według zasad tej ligi treeman ma hard cover czy nie ?
Ale w takim razie konkretniejsze pytanie:
- jest sobie treeman (large target) i oddział, który do niego strzela
- strzelający oddział nie jest w domku ani na górce - jest na tym samym "poziomie" co treeman
- między nimi jest jednostka, która zasłania treemana ponad połowę - czy według zasad tej ligi treeman ma hard cover czy nie ?
Tu jest mowa o strzelaniu do domku a nie z domku (użyta jest strona bierna w wersji ang.)ironhead pisze:Tj. nie trzeba być w domku lub murku, żeby nie mieć kary do strzelania do LT ?
Za to ja wiem na kogo trafię. Jestem pomiędzy Tobą, a Matim, normalnie szok, 24 graczy, a ja trafiam na kumpli, z którymi często gram.Grolshek pisze:Ja liczę iż wcale nie trafię na VCAnbu pisze:Anbu 19: 1 Lajon, pozdrawiam i dziękuję za grę. Czekam na kolejny paring, mam nadzieje że nie trafię trzeci raz na VC
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious