Witam braci Lizardmanów
W sobotę prawdopodobnie gram z Chaosem na 1k5. Gram czymś takim (taki mój standardzik ):
Unnamed1500 Pts - Lizardmen Army
1 * Saurus Scar-Veteran @ 178 Pts
General; Great Weapon; Light Armour; Shield; Sotek; Quetzl
Aura of Quetzl [30]
Charm of the Jaguar Warrior [20]
1 Skink Priest @ 115 Pts
Magic Level 1; Lore of Heaven
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Skink Skirmishers @ 60 Pts
Javelin; Shield
Javelin; Shield
Javelin; Shield
Blowpipe
Blowpipe
4 Kroxigors @ 232 Pts
Great Weapon
4 Kroxigors @ 232 Pts
Great Weapon
5 Saurus Cavalry @ 245 Pts
Spear; Shield; Standard; Musician
Huanchi's Blessed Totem [40]
5 Cold One @ [0] Pts
3 Salamander Hunting Packs @ 195 Pts
9 Skink Handlers @ [0] Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 77
Total Army Cost: 1497
Co o tym sądzicie? Proszę o rady, wskazówki itd itp
Lizaki 1500
Moderator: Ziemko
Lizaki 1500
Ostatnio zmieniony 13 gru 2006, o 16:17 przez Bonczek, łącznie zmieniany 2 razy.
Spoko jezeli to twoj standard, ale wg mnie jest kilka zasadniczych zmian:jezeli taka ilosc kroxow i kawy to mysle ze bsb bylby na miejscu bo masz wolny slot jesli dobrze widze .2xDS na shamanie to raczej wazne gdyz kawa lubi schodzic od roznego syfu typu fireball i inny badziew, ale sorki bo ty grasz z chaosem, a ten pewnie duzo magii nie ma. Javeliny i bpipe tutaj raczej co kto lubi.
Pozdro!
Pozdro!
wszystko zależy od chałasu na jaki trafi.. jak na then..coś tam albo slanesha to lepiej mieć tego maga z nurglem w życiu nie gralem a khorne jej nie ma...
żeby mieć na Dispela ja bym wyrzucił championa z kawy, osobiscie nigdy go nie biore i nie narzekam, (żeby nie bylo wątpliwosci masz 20 pkt za championa i 8 wolnych punktów)
co do reszty to nie mam o co się przyczepić
powodzenia
żeby mieć na Dispela ja bym wyrzucił championa z kawy, osobiscie nigdy go nie biore i nie narzekam, (żeby nie bylo wątpliwosci masz 20 pkt za championa i 8 wolnych punktów)
co do reszty to nie mam o co się przyczepić
powodzenia
Ok, wywalam championa- wstawiam Scrolla. Ten gość nie ma maga żadnego, ale ma być to rozpiska w miarę uniwersalna wiec dam ten zwój. Fajnie, w końcu udało mi się zrobić mocną rozpiskę (?) która mi się bardzo podoba Jeszcze tylko dokupić 3 kroxy
Mnie brakuje Terek... Nie ruszam się bez nich z domu Są naprawdę super oddziałem z wielkimi możliwościami (zjadają maszyny, wyciąganie magów z oddziałów, cięcie marszu, wkurzanie przeciwnika, supporting charge). Na DMP miałem 3 teamy terek po 3 (i jeszcze kawę w Specialach) i ugrałem 77 punktów, a graliśmy z nie byle kim bo między innymi z Avatarem Alpha i Earthshakerem Alpha.
Co do rozpy, podoba mi się, tylko bym dał jedne Terki zamiast Kroxów. Chociaż to zmienia charakter rozpiski, więc nie upieram się przy tej zmianie, jak kto lubi
Co do rozpy, podoba mi się, tylko bym dał jedne Terki zamiast Kroxów. Chociaż to zmienia charakter rozpiski, więc nie upieram się przy tej zmianie, jak kto lubi
Ja osobiście lubie terki za ich klimat i figurki, ale zupełnie mi się nie sprawdzają. Pewnie po prostu jeszcze jestem za słaby żeby ich dobrze używać dlatego postawiłem na kroxy i kawę. Dalsze komentarze mile widziane
Pozdrawiam!
PS już zmieniłem czempiona na scroll!
Pozdrawiam!
PS już zmieniłem czempiona na scroll!
mnie się terki spłacają ze wszystkim poza dwarfami.. zawsze robią "zwrot taktyczny" i w następnej turze ich nie ma
ale fakt faktem że sa bardzo uniwersalnym odziałem wielozadaniowym. Mnie się zaczely splacać od kiedy nie lece w 1 turze na pałe żeby szarżować.. z czasem robie coraz bardziej przemyślane i konstruktywne ruchy i terki rzezają aż miło
ale fakt faktem że sa bardzo uniwersalnym odziałem wielozadaniowym. Mnie się zaczely splacać od kiedy nie lece w 1 turze na pałe żeby szarżować.. z czasem robie coraz bardziej przemyślane i konstruktywne ruchy i terki rzezają aż miło
Powiem Wam , ze z terkami to jest roznie - sam gralem na 15 terkach ( fajnie miec armie na 10k pktow i moc wystawic prawie kazda wersje rozpy i roznie sie spisywaly... Ogolnie jednak mysle , ze jesli brac to juz brac 2 oddzialy , bo jeden to za malo - 2 oddzialy albo zero...