DOW
Moderator: esgaroth
DOW
W związku z tym iż nadciąga turniej w Toruniu, podobno na 3k, z niepowtarzalnością rarów (bye bye szejki:) zwracam sie z pytaniem do rady Dhawi Zarr o pomoc z wyborem jakichś jednostek dow. Grałem czasami leadbelchersami, ale myśle o jakiejś lepszej sile uderzeniowej(niestety chciałbym wystawić bull centaury ale nie mam modeli:)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
wex zwierzecy tłów centigora, korpus chaos dwarfa, zmontuj i masz bull centaury
a jak nie to może gigant?
a jak nie to może gigant?
- Temple Guard
- Falubaz
Siła uderzeniowa? Polecam Voland's Venators - bardzo solidna ciężka kawaleria.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Temple Guard
- Falubaz
Mengile to nie jest chyba to o co chodziło Nijlorowi. Ja rozumiem, że chodzi o szybki oddział z dużą siłą przebicia.Nehan pisze:Mengile
Więc tak jak napisałem wcześniej - Voland's Venators. Jeden z niewielu opłacalnych Regiments of Renown, jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych. Ciężka kawaleria z przede wszystkim S4 (ich główna zaleta), a także WS4, Ld8 i savem 2+. Minimalny 5-osobowy oddział kosztuje 195 punktów - sporo, ale wliczony jest już FCG, w tym Voland, który jest fajnym bohaterem z WS5, T4, 2W, I5 i 3A. Każdy kolejny dokupiony Venator kosztuje rozsądne 24 punkty.
No i mają super figurki, ale jeśli nie masz możliwości ich zdobyć to bardzo łatwo i tanio można zrobić Venatorów z pudełka Empire Knightly Orders.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
Nie pamiętam źródła, ale każda armia może teraz brać giganty jako DoW.
Gigant to ciekawa opcja - daje coś z solidnym uderzeniem i terrorem, co wraz z ciekawie złożonym dowolnym lordem może stanowić mordercze kombo (lord na taurusie + BSB bull centaur i gigant od frontu jest w stanie przebić się przez prawie wszystko)
Gigant to ciekawa opcja - daje coś z solidnym uderzeniem i terrorem, co wraz z ciekawie złożonym dowolnym lordem może stanowić mordercze kombo (lord na taurusie + BSB bull centaur i gigant od frontu jest w stanie przebić się przez prawie wszystko)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no własnie nie każda... niestety... a chciałem kiedyś zwiększyć średnią wzrostu w swojej armi... a tu psikus...
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
bo chaos dwarfów wogóle nie brali pod uwagę. nie produkują ich już, grają nimi głównie fantaści, to co se będzie GW głowę nimi zawracać... ale kiedyś dokonamy słusznej zemsty!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
z tego co wiem, a własciwie usłyszałem chyba od Jerzyna, to już się ChDwarfy zemściły... jeden koleś pozwał GW po tym jak zebrał wielką armię ChD a potem GW ich wycofało... i ponoć wygrał proces