Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
ja ostatnio nie narzekam na shadow, i ta brzytwa tez rzadko jest rzucana a bardziej jest traktowana jakos straszak.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Ta dyskusja, którą czytałeś to były raczej opinie i doświadczenia z gier, a nie rozmowy o zasadach - ani w AB ani w RB nic takiego nie znajdziesz.fenwind pisze:Jeżeli jest, dajmy na to oddział 15 SM po 5 szereg każdy, kontra 15, włóczników DE tez po 5, i jeżeli ja zabije im 5 to nie będą mogli oddawać w tej fazie? Kiedyś czytałem dyskusję właśnie na temat SM i ktoś napisał że są nieźli, bo mogą wycinać całe szeregi, aż pokonają wszystkich tak w kółko.
Nie znalazłem odpowiedniego zapisku w RB, chociaż może czytałem dyskusję sprzed kilku lat i to się odnosiło do starszej edycji.
Najlepiej za symuluj sobie walkę SM vs włócznicy DE (nawet na kartce) - wtedy zrozumiesz to o czym piszesz
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Kriksos pisze:Czy Vaula mogę rzucać w combat ?
Czy ty chociaż przeczytałeś tekst tego zaklęcia?Army Book pisze:May be cast on enemy unit within 24" of the caster and may be cast into close combat.
Słuchajcie, podpowiedzcie jak ugryźć na DE.
Gramy generalnie na euro.
Mają cholerne strzelanie i irytujące przerzuty w cc. No i hydra.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue
--
przerzuty w cc też masz i to przed nimi;D No po za paroma jednostkami. Helfickie strzelanie też ich karci przy takim marnym asv i T 3. Co do hydry to są dwie proste metody;] Albo jeśli masz płonące ataki na oddziale łuków to wystrzelać, albo shadow i po prostu zabrzytwiasz ją/piktujesz..metod jest wiele;D Ogólnie wl w cc i już masz połowę sukcesu;] Ale prawda jest taka że obie armie są dobre na siebie nawzajem;D heh
IMO:faj3r pisze:Słuchajcie, podpowiedzcie jak ugryźć na DE.
1. Jak grasz na spearach to : Klocek SpearElfów z ognistymi atakami. Jak grasz na łukach to musisz wrzucić jakieś obniżanie tougha/przerzuty bo tak to sobie możesz strzelać.
2. Z magii: zerówka z metalu / zerówka z ognia
Tak czy siak zdjęcie 2 ran na hydrze pozwala już w miarę ją ogarnąć w CC.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Hejka!
Pytanie o "Book of Hoeth":
Czy pomimo wykulania jakiegokolwiek dubletu należy kulnąć wynik minimalny potrzebny do rzucenia czaru?
Innymi słowy, czy kulając dwiema kośćmi np dwie dwójki czar wchodzi z IF czy potrzeba kulnąć ten dublet plus pozostałą wartość konieczną do rzucenia czaru i dopiero wtedy jest IF?
Pozdrawiam.
Pytanie o "Book of Hoeth":
Czy pomimo wykulania jakiegokolwiek dubletu należy kulnąć wynik minimalny potrzebny do rzucenia czaru?
Innymi słowy, czy kulając dwiema kośćmi np dwie dwójki czar wchodzi z IF czy potrzeba kulnąć ten dublet plus pozostałą wartość konieczną do rzucenia czaru i dopiero wtedy jest IF?
Pozdrawiam.
MOLON LAVE
tak
czempion First Sea Guard może brać tylko sztandar magiczny. Przedmioty mogą brać czempioni oddziałów z sekcji Special.zawisza pisze:Hejka!
Czy czempion First Sea Guard może wziąć przedmiot magiczny za 5pkt?
Bo tak jest w mojej wersji ArmyBuildera, ale to chyba błąd, bo nic nie znalazłem o takiej możliwości w Army Book'u.
Dlatego chcę się tu upewnić.
AB ma sporo błędów - np pozwala HE wziać masę dispell Scrolli
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
--