Hordy Raqq'a

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Hordy Raqq'a

Post autor: Raqq »

Zacząłem malować swoich zielonych i szczurki na poziomie nadającym się do zaprezentowania w internecie, więc czas na galerię i zebranie trochę kształcącej krytyki :wink:

Na początek ork rabuś (którego mieliście okazję już oglądać w PMOTM'ie XXXVII)

Obrazek

A następnie najnowsze "dzieło" - szaman z Arachnaroka, weźmie udział w styczniowym konkursie.

Obrazek

Robiony na magnesach, podobnie jak cała załoga i różne sprzęty do pająka. Jak widać można go stawiać osobno na podstawce, albo na pancerzu. Sam wielki paskud też się pojawi jak skończę mu podstawkę (którą trochę zepsułem sypiąc piasek) i zrobię zdjęcia.

Chwalcie, krytykujcie, każda rada jest cenna i motywuje do lepszego malowania i wstawiania kolejnych prac (nie tylko tych konkursowych) :wink:

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Nie podobają mi się ich podstawki[szczególnie orka- są zrobione niedokładnie]. Potraktuj wystająca nogę orka kilkoma kolorami ponieważ za bardzo przypomina ?protezę? Poza tym jak dla mnie za dużo krwi na ostrzu- moze mniej farby. Model szamana to jedna z lepszych figurek jakie widziałem (model)- domaluj sieć przy kościach ponieważ urywa się nagle. Z plusów to bardzo fajnie wygląda pióropusz. Tyle ode mnie.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Co do podstawek - za dużo trawy. Trawa lepiej wygląda w mniejszych kępach, podstawą powinien być zwykły piasek na wikolu, pokrywający całą podstawkę, kamyki, czy co tam się podoba i na to w wolnych miejscach kępy trawy...
Co do malowania - bardziej rozwadniaj farbę... Figsy są pomalowane na podstawowe kolory. Poczytaj jeszcze o rozjaśnianiu i spróbuj porozjaśniać np. skórę i inne elementy...

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

Dzięki za opinie!

Podstawek będę troszkę bronił - ja lubię trawkę :oops: I większość nowych figurek z tej armii ma tej trawki narzucone sporo. Może po prostu nie umiem naklejać nic innego niż większe kamyki, bo ile razy sypię piasek tyle razy dla mnie wygląda to paskudnie i wracam do trawki. Albo czysty piasek, albo trawka + jakiś drobiazg w stylu kamyka, czaszki czy pajączka.

Co do malowania - macie absolutną rację, dopiero uczę się robić jakiekolwiek rozjaśnienia, większość tego co mam pomalowane to bazowe kolory (i te figurki kiedyś wylądują w DOTcie :? ). A zdjęcia okazały się brutalne dla mojego, i tak nie najlepszego, malowania. Na stole wygląda to dużo lepiej. Skóry już nie chcę ruszać, resztę zobaczę ale niespecjalnie wiem jak :( . Teraz czekają na mnie dwa pudełka skavenów to może uda się z tego wycisnąć jakiś poziom...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Co do piasku na podstawkach: nie wiem, czy się rozumiemy - walisz cienką warstwę wikolu na całą podstawkę, na to pakujesz jakieś dodatkowe elementy, kamyki, korek,itp w odpowiednich miejscach, następnie po prostu obsypujesz drobnym piaskiem całą podstawkę, aby pokryła resztę niezapełnioną przez większe elementy. Po wyschnieciu całości trzeba jeszcze całą podstawkę pomalować, piasek i głazy drybrushem, resztę, w zależności od tego, co tam dałeś. I dopiero wtedy kępki trawki! Wtedy całość wygląda dobrze. ty idziesz trochę na skróty, waląc samą trawę. niestety, widać ten minimalizm bardzo :( ...

ODPOWIEDZ