Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Pare noobowskich pytań.
Tak. I jest ono skierowane w postać z którą się pojedynkujesz.
tak
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
W opisie jest "and saving throw rolls of 1". Ward save to jak najbardziej "saving throw", a nigdzie nie jest napisane, że przerzucasz tylko asv. Wobec tego działa na wardy.as1 pisze:tylko armour savy nie działa to na warda
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
co jest dobrego w tym by dawać firebellemu RRoR??
co myślicie o rzeźniku z zbroją z posrebrzanej stali i zgubą smoków? duży save a jak wrzuci regenke to i jeszcze ward czy źle kombinuje, nie mam doświadczenia.
mam stonehornam, bardzo podoba mi się ten model ale zastanawiam się jak używać jego broni zasięgowej i jaką brać? oraz jak go wystawiać i używać. Zawsze staram się nim o flanki atakować i jak najszybciej do combatu iść oraz oczywiście szarżować. Tyle, że jak marszuje to nie moge strzelać. jakieś sugestie?
co myślicie o rzeźniku z zbroją z posrebrzanej stali i zgubą smoków? duży save a jak wrzuci regenke to i jeszcze ward czy źle kombinuje, nie mam doświadczenia.
mam stonehornam, bardzo podoba mi się ten model ale zastanawiam się jak używać jego broni zasięgowej i jaką brać? oraz jak go wystawiać i używać. Zawsze staram się nim o flanki atakować i jak najszybciej do combatu iść oraz oczywiście szarżować. Tyle, że jak marszuje to nie moge strzelać. jakieś sugestie?
możesz np ciskać dwa fireballe na turęOdoamar pisze:co jest dobrego w tym by dawać firebellemu RRoR??
to też zależy od tego co chcesz nim robić, ogólnie jeśli używasz ogrzej magii to można na sejwach/wardach przyoszczędzić trochę, bo masz leczenie z atrybutu.Odoamar pisze:co myślicie o rzeźniku z zbroją z posrebrzanej stali i zgubą smoków? duży save a jak wrzuci regenke to i jeszcze ward czy źle kombinuje, nie mam doświadczenia.
sugestia jest taka, że Stonehorn raczej do strzelania nie służyOdoamar pisze:mam stonehornam, bardzo podoba mi się ten model ale zastanawiam się jak używać jego broni zasięgowej i jaką brać? oraz jak go wystawiać i używać. Zawsze staram się nim o flanki atakować i jak najszybciej do combatu iść oraz oczywiście szarżować. Tyle, że jak marszuje to nie moge strzelać. jakieś sugestie?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
ale rzucić chyba można, choćby po to żeby się wyleczyć, czy tam jest napisane ze nie można czaru rzucać do combatu?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"