Dyskusja Ogólna

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Dyskusja Ogólna

Post autor: Semi »

Haje od zawsze graly na magii i od zasze nie mialy zadnych turbo boostow w tej sferze wiec nie spodziewalbym sie niczego podobnego, juz predzej jakies plusy do dispella...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Nie mamy wózka ale mamy BoS :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Dzięki Diuk. Dopowiem że nie gramy na żadne ograniczenia praktycznie, ani liczby kostek na czar, max 12 pd, liczebności oddziału itp. Poprostu podręcznikowo. Widać więc że jest się nad czym pozastanawiać.
Obrazek

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Sensownym ograniczeniem Teclisa byłby wybór między wbudowanym Bohem , a BoSem + Dispell Scrollem.

To tak jakby odzwierciedla to co mamy teraz w HE.

Punktowo zostawił bym go za tyle samo punktów co jest, za 580 myślę że bym go nie wziął, ale żeby był legalny to właśnie ten pierwszy wybór brzmi całkiem sensownie.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

diuk pisze:Sensownym ograniczeniem Teclisa byłby wybór między wbudowanym Bohem , a BoSem + Dispell Scrollem.

Ale wbudowany boh jest zasadą specjalną Teclisa która powoduje że jest tak zarąbisty, jak dla mnie to co najwyżej zwiększyć mu koszt punktowy do 600pkt
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Hmm.. przecież napisałem że wybierasz: albo masz BoHa w teclisie albo BoS + scrolla, reszta zabawek bez zmian.

A za 600 punktów to ja sobie mogę smoka wystawić.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

A ja w ogóle nie wiem jaki jest sens grać na takich przegiętych bohaterów, którzy potrafią kosztowac 600pkt kiedy robi sie bitwy na 1200 czasami.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Nie no na 1200 to taki teclis na wypasie po prostu byłby bez sensu nawet za 600 pkt. Jakby dostał jakikolwiek ofensywny lore to by wessał cały oddział w turę..

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Akurat na 1200pkt to się on nie zmieści. A gdy będziecie komentować jego koszt, to weźcie też pod uwagę ile punktów kosztowało by zróżnicowanie między Teclisem, a zwykłym Arcymagiem pod względem 1 mniejszego WSa, Siły i Wytrzymałości. Jak popatrzycie pod tym względem na zwyklaki, to potrafi to kosztować koło 100pkt, więc ten koszt punktowy mimo wszystko coś odzwierciedla ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Azurix pisze:mniejszego WSa, Siły i Wytrzymałości.
WS wg mnie nie ma znaczenia, a S i Wt tylko wtedy jeśli model będzie podatny na testowanie tych statystyk. W praktyce będzie stał w klocku antymagicznym. Takie jedno ograniczenie napewno dam, może jedyne na próbę - zakaz przebywania pod sztandarem antymagii. Młotkowy tu nie pomaga.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

MlSlEK pisze:
WS wg mnie nie ma znaczenia, a S i Wt tylko wtedy jeśli model będzie podatny na testowanie tych statystyk. W praktyce będzie stał w klocku antymagicznym. Takie jedno ograniczenie napewno dam, może jedyne na próbę - zakaz przebywania pod sztandarem antymagii. Młotkowy tu nie pomaga.
Wydaje mi się, że nie możesz wliczać w koszt modelu strategi gry tym modelem oraz umiejętności gracza.
Żaden model GW nie jest tak wyceniany.
Obrazek

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

mam pytanie odnośnie podstawek.

jak grałem btr'em bez podstawki to przeciwnik mi powiedział ze jak jej nie mam, to spory sa rozstrzygane na jego (przeciwnika) kozyść, a więc:
- jaką podstawkę powinien mieć BTR?
- a jaką powinien mieć orzeł?
-...i gdzie takowe można kupić?
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

podstawka pod maszyny musi odpowiadac jej rzutowi na plaszczyzne pozioma, wiec pod rbt by pasowala 40/40 lub 50/50 jak chcesz jeszcze zaloge wcisnac, orzel ma 40/40. kupic mozna w kazdym sklepie z figsami, ale mozna tez zrobic samemu...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Asassello pisze:
MlSlEK pisze:
Wydaje mi się, że nie możesz wliczać w koszt modelu strategi gry tym modelem oraz umiejętności gracza.
Żaden model GW nie jest tak wyceniany.
Dokładnie, a fakt, że ma S2 i T2 trzeba uwzględnić w punktach. U nas w Łodzi teraz, jak zauważyłem, nie gra się na Lookoutach od Czarów, więc takie Dwellersy zabijają go na 3+, nie wspominając o Klątwie Rogatego Szczura. Dodatkowo są Snajperki z Deatha, które także uwzględniają S i T :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Semi pisze:podstawka pod maszyny musi odpowiadac jej rzutowi na plaszczyzne pozioma, wiec pod rbt by pasowala 40/40 lub 50/50
Semi, jak po rzucie na płaszczyznę bolec zmieści się na 50/50? Przecież jest znacznie większy.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ja proponuję Arachnarokową podstawkę. Zmieści się wtedy RBTa na luzie, do tego Załoga też wejdzie i da się jakąś małą Dioramkę z tego zrobić, nie? :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Semi pisze:podstawka , orzel ma 40/40. kupic mozna w kazdym sklepie z figsami, ale mozna tez zrobic samemu...
Orzeł tak na prawdę ma 50/50. Oryginalny z GW. To, że sporo z nad gra na 40 to albo z przyzwyczajenia z grania na warhawkach, albo kiedyś takie miały. W każdym razie na stówę to jest 50. Ale nie martwcie się, ja też waluję. :)
Byleby to nie wyciekło do opinii publicznej, bo zaczną ludzie się upominać o podstawk, aw przypadku orłów im mniejsza tym lepsza.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

orzel ma 40/40

Siweusz - jak sie popiesci to sie zmiesci ;) wiadomo ze chodzi o odrobine zdrowego rozsadku, bolec na 40 czy 50 jest ok...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Nieprawda, zamów sobie orla z HW z MO i zobacz jaja Ci przyślą podstawkę. Raczej się nie mylą. Przynajmniej tak mi się wydaje.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

do aktualnego modelu orła jest dołączana 50tka, ale jako że stare modele miały mniejszą to obowiązują obie
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

ODPOWIEDZ