Liz by Oki
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Liz by Oki
No to komentujcie
Do pomalowania jeszcze boki podstawek
Mam też identycznie zrobiony kolejny regon saurusów i 3x10 Ved.skinków w skirmiszu
Do pomalowania jeszcze boki podstawek
Mam też identycznie zrobiony kolejny regon saurusów i 3x10 Ved.skinków w skirmiszu
Cała armia i kolorystyka fajna. Ale nie czuję klimatu podstawek jakoś (a raczej patrzę i patrzę i nie wiem co to jest)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
wygląda na żwirek akwarystyczny
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Jak widzę bejcę to aż chce się ...... ale za lizaki i schemat dostaniesz +
Żwirek mógłbyś jednakowoż pomalować albo co, bo tak to serio wyglądają jak byś ich trzymał pod prysznicem
Żwirek mógłbyś jednakowoż pomalować albo co, bo tak to serio wyglądają jak byś ich trzymał pod prysznicem
Moja GALERIA
zapraszam na http://www.yourwellpaintedarmy.com
oraz na https://www.facebook.com/BiohazardGame
Nie sądziłem, że istnieją lizaki brzydsze niż moje Serio, weź przerób te podstawki, bo oczy bolą Jakbyś je ładnie wypiaskował i pomalował na jakiś kontrastujący kolor (brąz), dodał trawkę, to będzie wypas. Ale na chwilę obecną, masakra No i nie rozumiem czemu traye robisz z pianki styropianowej, ch*jowa jakość i wygląd jeszcze gorszy. Albo rób obramowania z wyprasek (trochę roboty, ale za darmo), albo z balsy (dużo mniej roboty, ale balsa coś tam kosztuje).
Peace
Peace
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Jakby zalać te podstawki żywicą epoksydową, albo efektem wodą valleyo to nawet fajnie będzie wyglądał ten żwirek pod wodą (dobrze by było mimo wszystko przed zalaniem dodać jakieś podwodne chwasty i pomalować te kamienie). Myślę, że efekt mógłby być fajny. Sama kolorystyka jest udana (dobra odmiana od pastelowo-cukierkowych lizaków), choć można tam jakiś ciepły kolor do kontrastu dodać (na przykład wycieniować te wyrostki kolcze).
Plus za kolorystykę - chyba wolę jaszczury tego typu. Tylko by się więcej dżungli przydało na podstawkach. Kamienie sprawiają obślizgłe wrażenie i rzeczywiście water od Vallejo byłby na nich zacny. Takie Lizki z wodnistych rejonów Lustrii.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Oj tam po prostu zazdrościszJasif pisze:Nie sądziłem, że istnieją lizaki brzydsze niż moje Serio, weź przerób te podstawki, bo oczy bolą Jakbyś je ładnie wypiaskował i pomalował na jakiś kontrastujący kolor (brąz), dodał trawkę, to będzie wypas. Ale na chwilę obecną, masakra No i nie rozumiem czemu traye robisz z pianki styropianowej, ch*jowa jakość i wygląd jeszcze gorszy. Albo rób obramowania z wyprasek (trochę roboty, ale za darmo), albo z balsy (dużo mniej roboty, ale balsa coś tam kosztuje).
Peace
Szczerze to też się zastanawiałem nad tymi podstawkami, i teraz mam zagwozdkę co i jak:
-drybrush? jakimi kolorami
-water efect? ogólnie te kamyki są całkiem wysokie i nie wiem czy nie byłoby tego wszystkiego za dużo
-trawka? imo by nie pasowała
-drybrush + więcej roślin z akwarium?
Figurki świetne, uwielbiam białe lizaki, ale za podstawki to nagana.
Chyba najlepsza opcja. Ogółem podstawki rodem z dżungli to dość niełatwy temat, ale muszą pasować poziomem do figurek, więc się staraj!Oki pisze:-drybrush + więcej roślin z akwarium?
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
Jakimi kolorami drybrush? nie mam weny....
+1Jasif pisze:W ogóle je zmień, tak jak pisałem
ogólnie to:
drobny piasek + wikol, jak wyschnie całość ciemny brąz (np vallejo 140) później drybrush jasnym piaskowym (np snakebite leather + odrobina białego) jak wyschnie zielona jasna trawka.
i armia zrobi się ok
Podoba mi się kolorystyka armii - faktycznie nawiązuje do tematu dżungli. Fajnie że cała armia jest utrzymana w jednym temacie kolorystycznym. Nie mogę się doczekać aż moja armia lizaków będzie juz w całości:)
Nie chcę być ignorantką, ale powiedzcie proszę o co chodzi z ta bejcą ... To jest ten efekt kiedy figurki sie błyszczą?
I co to są za skinki ze skrzydłami? Nie widziałam takich jeszcze To z jakiejś starszej edycji, czy sam zrobiłeś ?:)
Nie chcę być ignorantką, ale powiedzcie proszę o co chodzi z ta bejcą ... To jest ten efekt kiedy figurki sie błyszczą?
I co to są za skinki ze skrzydłami? Nie widziałam takich jeszcze To z jakiejś starszej edycji, czy sam zrobiłeś ?:)
a jak dla mnie te podstawki do tej armii są spoko , wygląda one może za bardzo jak bieszczadzki strumyk podczas deszczu ale ma to swój urok - nie jest to wymalowane i wygląda jak by maszerowały po mokrych kamykach - takie są reala . ale domaluj boki podstawek , wykończ te podstawki jakimś water efektem żeby stały się "szklisto-zgniło-zielone" i będzie fajnie .
no i kolorystyka samych lizaków bardzo spoko , + za odwagę że postawiłeś na dość stonowane kolory kiedy mogłeś pomalować je np na pomarańczowo fioletowe
ale malutki minus za bejcowanie
no i kolorystyka samych lizaków bardzo spoko , + za odwagę że postawiłeś na dość stonowane kolory kiedy mogłeś pomalować je np na pomarańczowo fioletowe
ale malutki minus za bejcowanie
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Bejcowanie to taka technika polegająca na zanurzaniu figurek w... bejcy właśnie. W dziale o poradach jest cały długi temat o tym.Izma pisze:Nie chcę być ignorantką, ale powiedzcie proszę o co chodzi z ta bejcą ... To jest ten efekt kiedy figurki sie błyszczą?
W domyśle to na 100% Terradony - samoróbki.Izma pisze:I co to są za skinki ze skrzydłami? Nie widziałam takich jeszcze To z jakiejś starszej edycji, czy sam zrobiłeś ?:)
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajne kolorystycznie... Ilość materiału na podstawkach dominuje nad figsami, co nie do końca mi pasuje...