Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Kolejne pytania :
1. W jednym sklepie internetowym widziałem coś takiego jak pestigory i khorngory. To jakieś modele z poprzedniej edycji rulebooka którymi się już nie gra ? A czy mogę te modele wystawić jako zwykle gory, coby urozmaicić wygląd armii ?
2. Centigory - jest sens to kupować ? I jak już to 5 czy 10 sztuk ?
1. W jednym sklepie internetowym widziałem coś takiego jak pestigory i khorngory. To jakieś modele z poprzedniej edycji rulebooka którymi się już nie gra ? A czy mogę te modele wystawić jako zwykle gory, coby urozmaicić wygląd armii ?
2. Centigory - jest sens to kupować ? I jak już to 5 czy 10 sztuk ?
To stare jednostki z 6tej edycji. Można je jeszcze zobaczyć na stronach GW http://www.games-workshop.com/gws/catal ... cat1491653 ale są już niedostępne u producenta. Jeśli je kupisz myślę że nie będzie problemu z wystawieniem ich jako normalne centigory lub bestigory.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Witam Panów Jest to mój pierwszy post na forum i chciałbym zapytać o kilka nurtujących mnie pytań:
1. Czy Bestie są armią ciekawą czy raczej monotonną? Poza tym, słyszałem że jest to najsłabsza armia battla. Czy to prawda?
2. Od czego powinienem zacząć jeśli chciałbym je zbierać ?
3. Na jakiej zasadzie wyglada typowa rozgrywka ta armia? Jak najszybciej wejsc w Close Combat, tak?
4. Ostatnie pytanie, czy BoCh to droga armia? Nie dysponuje znacznym budżetem, ot biedny student.
Caly czas sie waham pomiedzy Lizakami a Bestiami, przekonajcie mnie jakimis dobrymi argumentami do kózek
1. Czy Bestie są armią ciekawą czy raczej monotonną? Poza tym, słyszałem że jest to najsłabsza armia battla. Czy to prawda?
2. Od czego powinienem zacząć jeśli chciałbym je zbierać ?
3. Na jakiej zasadzie wyglada typowa rozgrywka ta armia? Jak najszybciej wejsc w Close Combat, tak?
4. Ostatnie pytanie, czy BoCh to droga armia? Nie dysponuje znacznym budżetem, ot biedny student.
Caly czas sie waham pomiedzy Lizakami a Bestiami, przekonajcie mnie jakimis dobrymi argumentami do kózek
Ostatnio zmieniony 23 sty 2013, o 20:24 przez Alfa, łącznie zmieniany 1 raz.
Weź Lizz
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Lizaki na pewno cię drożej budżetowo wyjdą
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
ech - nowe modele bestii wychodzą zdecydowanie drozej - te 40 bestigorów i 60 gorow około 20 ungorów 15 trudnodostępnych harpii (albo konwersje), spora liczba herosów, do tego obelisk rydwany i co tam jeszcze lubisz
w kontrze masz 80-90 skinków, konwertowane teradony, 2 slanów 2 saurusów salki. Lizaki to armia do złozenia za 500 w dobrych lotach, bestie wymagaja dużo więcej
Beasty wymagają masy kombinowania i wiele zrozumienia, dużo miłości i często same Cię kopią ; ) Za to dają Ci imo nająłdniejsze figsy w abttle'u, super kliamt i największa dume ever jeżeli wygrasz jakąs bitwe
A lizz po prostu sa mocne, ale tez trudne w prowadzeniu
w kontrze masz 80-90 skinków, konwertowane teradony, 2 slanów 2 saurusów salki. Lizaki to armia do złozenia za 500 w dobrych lotach, bestie wymagaja dużo więcej
Beasty wymagają masy kombinowania i wiele zrozumienia, dużo miłości i często same Cię kopią ; ) Za to dają Ci imo nająłdniejsze figsy w abttle'u, super kliamt i największa dume ever jeżeli wygrasz jakąs bitwe
A lizz po prostu sa mocne, ale tez trudne w prowadzeniu
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Jeżeli mimo moich zniechęcających postów wchodzisz w Kozy to zdałeś test! Witaj wśród rogatej braci! Nie bedzie to droga ani łatwa ani przyjemna, ale koniec końców to my bedziemy panowac nad światem buahahahahah
Nie jestem jakąś miękką fają, żeby grać wygiętymi armiami jak VC. Takimi jak wygrasz to nie ma za dużo satysfakcji ze zwycięstwa.
QC, czy mógłbyś wysłać mi tutaj lub na PW podstawy od czego zacząć budowanie mojego krwiożerczego stadka ? W sumie zauważyłem ciekawą ironię sprawioną ludziom przez Niszczycielskie Potęgi. Najbardziej krwiożercze bestie mają głowy roślinożernych zwierząt
QC, czy mógłbyś wysłać mi tutaj lub na PW podstawy od czego zacząć budowanie mojego krwiożerczego stadka ? W sumie zauważyłem ciekawą ironię sprawioną ludziom przez Niszczycielskie Potęgi. Najbardziej krwiożercze bestie mają głowy roślinożernych zwierząt
osobiscie powiem Ci ze robiłęm kiedyś lizz na sensowny poziom i gdybym nie był durniem (tak nazywam zakup 60 saurusów ; p) to miałem kupiony zestaw który spokojnie gra na euro a zrobienie terków z gargoyli tez wymaga troche pracy ale jest osiagalne. Dorzucasz akceptowalne malowanie robisz przyjemne jednolite podstawki i armia voila! ^^Dargor pisze:Faktycznie musisz być twardy, bo jakby mi QC zaserwował posta o rozpiskach ETC i śmiecio konwersjo armiach na początek to nie wiem jakbym się zachował:D
Co do bestii, to nie wiem jak inni użytkownicy forum ale ja polecam:
allegro - czesto pojawiają się bestie czasem nawet po sensonwych cenach
sklepy jak arena lub gnom - najtaniej.
Co do figur to zgodnie z preferencjami Twoimi. Da gra sie tu na wszystkim poza centigorami i jabberami wiec musiałbyś określic format i ciecia (np format EURO dajacy boost magicznie nastawionym bestiom i wysoka liczba punktów 2600) jakie Cię interesują.
Dobra podstawa to batalion imo, bo możesz smerfnie skonwertowac sobie szamanów i wargorów, którzy w poźniejszym etapie jak bedzie kasa na herosów zostaną championami albo fajnymi elementami armii. do tego przydaloby się z 20 gorów do batalionu dodatkowo. Niestety ale rydwany sa małodostepne i dość drogie a ewentualne konwersje nie są wcale tańsze więc je bym odpuścił.
Musisz mieć jakieś harpie, 3x5 to optimum każdej rozpiski. Ja mam zrobione z ungorów i skrzydeł gargoyli - nie jest to mega tanie, ale porównywalne do metalowych a wyglądają lepiej. harpie emtalowe mozesz tez odzywiczyc, ale z takimi sprawami to do PM i nie do mnie ^^ sam tego nie robię ; )
sekcja special: albo bestigory albo minosy. Jak chcesz byc szanowany to suzkaj na ebayu metalowych minosów - wychodzą pdoobnie jak plastiki a sa o niebo łądniejsze ^^ jak w bestiggory to idź w plastiki, są dośc dobre i uzupełnia batalion
Generalnie najbardziej w całej armii podobają mi się Gory i Bestigory. Moim zdaniem to kwintesencja BoChu Tak widzę swoją armię, horda zwierzoludzi o dużej sile (Gory siła z 0 z Lore of Beast i Sztandaru) i wio do przodu
Nie chciałbym grać na Minosach, ponieważ to jakoś do mnie nie przemawia. Tzn fajnie jak się rozkręcą, ale ja nie znoszę Frenzy. Bardzo za to lubię zasadę armijną dającą hate co turę.
Właśnie, jak jest z Herdstonem? W sumie kilku małych magów generujących co turę 3 PD do dobry deal, ale sam nie wiem. Klocek z magami automatycznie staje się celem katapult, snajperek i tak dalej.
A i kolejne pytanie, w Lordach lepszy jest Beastlord czy GBS? Jeśli Beastlord, to w jakim złożeniu? Obstawiam, że CoC obowiązkowa, tak?
No, i w sumie Doombull z pierdyliardem ataków i RamHorn Helmem jest ok. Ale myślę, że trzeba do niego brać Chalice of Dark Rain, bo dwa strzały z armaty i schodzi :/
Nie chciałbym grać na Minosach, ponieważ to jakoś do mnie nie przemawia. Tzn fajnie jak się rozkręcą, ale ja nie znoszę Frenzy. Bardzo za to lubię zasadę armijną dającą hate co turę.
Właśnie, jak jest z Herdstonem? W sumie kilku małych magów generujących co turę 3 PD do dobry deal, ale sam nie wiem. Klocek z magami automatycznie staje się celem katapult, snajperek i tak dalej.
A i kolejne pytanie, w Lordach lepszy jest Beastlord czy GBS? Jeśli Beastlord, to w jakim złożeniu? Obstawiam, że CoC obowiązkowa, tak?
No, i w sumie Doombull z pierdyliardem ataków i RamHorn Helmem jest ok. Ale myślę, że trzeba do niego brać Chalice of Dark Rain, bo dwa strzały z armaty i schodzi :/
- rudobrody79
- Falubaz
nie.....jednak z przymróżeniem oka
jakbyś lubił ich wygląd lub cosik
jakbyś lubił ich wygląd lub cosik