Battlegate - niezaliczona liga bydgoska

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Re: Battlegate - niezaliczona liga bydgoska

Post autor: Byro »

Shino, sorry, ale gadasz głupoty. W którym momencie, ta akcja mogła cokolwiek dobrego dać klubowi? Nie widzę żadnych korzyści, żadnych. Powiem więcej, ostatecznie przez to cały klub już stracił, pomijam zszarganą opinię, bo tak jak ktoś wspomniał wcześniej, możemy zapewniać ile chcemy, ale nikt nie ma 100% pewności czy faktycznie wiedziała o tym wyłącznie ta dwójka, to kwestia zaufania. A dwa, to że przez unieważnienie tej ligi straciliśmy jednak głos na LL. Nie wiem jak jeszcze byś chciał karać klub?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

Podejrzewam, że nawet wiwisekcja przeprowadzona na Pasiaku i Gokishu transmitowanan na żywo na forum by ich (wszystkich oburzonych "łagodnością" kary nałożonej przez klub) nie zadowoliła...szkoda pisać
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, o 09:08 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Necromanter pisze:Inną kwestią jest to, że nigdy się nie dowiemy ile osób i kto był winien. Mamy winnego, niby wszystko fajnie, ale prawdy możemy nigdy nie poznać.
Jak to nie. Wystarczy wynająć Rutkowskiego 8)
A dwa, to że przez unieważnienie tej ligi straciliśmy jednak głos na LL. Nie wiem jak jeszcze byś chciał karać klub?
Byro, tu nie chodzi tylko o to jak pojechać po waszym klubie. Problem tkwi w tym, że wałek wyszedł u Was, to jaka będzie reakcja środowiska, LL i jakie konsekwencje poniesiecie będą wytyczna na przyszłość, gdyby podobny wałek ponownie wypłynał.
Uważasz, że strata miejsca na LL jest bolesna? Moze przed ważnym głosowaniem tak, ale przez wiekszość czasu nie ma ona większego znaczenia poza mozliwością wypowiadania się. Aktualnie, na odzyskanie głosu wystarczą wam maksymalnie trzy tygodnie, a można nawet szybciej. Wystarczy zorganizować trzy turnieje. Naprawdę uważasz, że taka kara odstraszy w przyszłości innych? Nie, jest ona śmieszna i żałosna. Sory, ale to samo myśle o ukaraniu Pasiaka zakazem reprezentowania klubu do końca lipca, kiedy to tak naprawdę nie ma znaczenia, bo najistotniejszy turniej, na którym reprezentuje sie klub a nie siebie jest w sierpniu. To jest kara bez znaczenia. Nie wiem, ile Pasiak wkłada w działalność klubu z siebie, ale dla mnie, jak zapewne i większości osób na tym forum jest to bez znaczenia, bo to sprawa waszego klubu. Ważne, że kara musi być, a tak sie stało, ze to niestety najprawdopodobniej Wy będziecie przykładem i przestrogą na przyszłość.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Filup pisze:
tlyko na konto calego klubu.
A no tak... bo faktycznie dopisanie tych 4rech osob tak duuuuzo nam, jako klubowi dalo!
Tym bardziej było to żałosne...

Organizatorem turnieju była XIII Kohorta nie jakaś pojedyńcza osoba. Wyznaczyliście osobę/osoby do zgłoszenia wyników do ligi. Odpowiedzialność leży po waszej stronie, jako organizatorów turnieju.
Jak to sobie wewnętrznie rozwiążecie - wszystko jedno. Na zewnątrz klub powinien zostać ukarany za oszukiwanie.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Butan - dokładnie to chciałem napisać. Klub robi turniej, klub zgłasza wyniki i klub dostaje miejsce na LL. Jak sobie klub wybrał wałkarzy do wysyłania wyników, to problem klubu.

Jakiekolwiek ostrzejsze sankcje, poza wywalaniem klubu z LL, uważam za słaby pomysł. To jest tylko zabawa. I taki sam wpływ na wynik ligi ma dopisanie 4 graczy na jakimś durnym lokalu, jak wkręcenie dobrego wała na masterze.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Grichalk +1, kara którą nałożyła XIII Kohorta jest tak naprawdę śmieszna.

Uważam że konsekwencje powinny być bardzo surowe - sezonowa banicja dla klubu na LL (bo to że za 3 tygodnie mogą być na niej znów jest moim zdaniem słabe) a dla samych oszustów - sezonowy ban na mastery.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Może zamiast banów to niezaliczanie punktów do ligi za turnieje przez okres następnego/bieżącego sezonu.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Nie! Niech zjedzą starą kromkę z śmierdzącym serem na najbliższym masterze, to ich oduczy!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Andrew pisze:wszystkich oburzonych "łagodnością" kary nałożonej przez klub
jakiej kary? chodzi o wyrzucenie pasiaka z klubu?

http://forum.wfb-pol.org/memberlist.php ... roup&g=177

chyba go jednak nie wyrzuciliscie wiec nie zaslaniaj sie jakas kara tu.

Poza tym nie chodzilo mi o korzysci dla lkubu tylko o odpowiedzialnosc klubu o czym napisal butan.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Lidder pisze:Nie! Niech zjedzą starą kromkę z śmierdzącym serem na najbliższym masterze, to ich oduczy!
a jak lubią pleśniowy? ;p
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Shino pisze:
Andrew pisze:wszystkich oburzonych "łagodnością" kary nałożonej przez klub
jakiej kary? chodzi o wyrzucenie pasiaka z klubu?

http://forum.wfb-pol.org/memberlist.php ... roup&g=177

chyba go jednak nie wyrzuciliscie wiec nie zaslaniaj sie jakas kara tu.

...
A myślałem, że umiejętność czytania nabywa się ostatecznie w pierwszej klasie szkoły podstawowej (widać się myliłem). Pokaż mi proszę jakikolwiek post kolegów z XIII Kohorty, w którym wspomina się o wyrzuceniu kogokolwiek w klubu. Myślę, że takowego nie znajdziesz. Pod pojęciem kary mieszczą się różne jej aspekty. Dla nas było to zawieszenie, potępienie i napiętnowanie w forum. Dla Ciebie jak rozumiem kara wiąże się tylko i wyłącznie z wyrzuceniem (domyślam, się że w Twoim mniemaniu jest to jej najłagodniejszy wymiar).
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Andrew pisze: A myślałem, że umiejętność czytania nabywa się ostatecznie w pierwszej klasie szkoły podstawowej (widać się myliłem).
nie mam zamiaru dyskutowac z toba na tak niskim poziomie.

Zawieszenie z klubu wydaje mi sie, ze oznacza brak korzysci wynikajacych z przynaleznosci do klubu. ewidentna korzyscia jest tu dostep do wewnetrznego klubowego forum.

Bo jak nie to czemu macie tam tylko osoby z waszego klubu, pasiaka i Gokisha?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Shino, zawieszenie, nie wyrzucenie, czujesz różnicę?
Poza tym co to za korzyść ten dostęp do podforum?
I dlaczego wymieniasz i Pasiaka i Gokish'a, skoro tylko Pasiak ma zawieszone członkostwo?
I ostatnie, dlaczego jesteś tak niekulturalnym chamem, lub świnią, by jedną z osób pisać literą wielką, a drugą małą?

EDIT - proszę jak sprawnie edytujesz posty, sugestia nie-myślenia nagle zmieniła się w niski poziom dyskusji,niezły refleks.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, o 20:07 przez Byro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Shino pisze:
Myslalem, ze z umiejetnoscia myslenia ludzie sie rodza. Widac sie mylilem.

Zawieszenie z klubu wydaje mi sie, ze oznacza brak korzysci wynikajacych z przynaleznosci do klubu. ewidentna korzyscia jest tu dostep do wewnetrznego klubowego forum.

Bo jak nie to czemu macie tam tylko osoby z waszego klubu, pasiaka i Gokisha?

Dlatego nie będę Ci wyjaśniał "korzyści" płynących z zawieszenia - nie zrozumiesz.
Poza tym sądzę, iż cokolwiek bym napisał lub jakichkolwiek użył argumentów zawsze będzie za mało - to jakiś kompleks?
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Byro pisze: EDIT - proszę jak sprawnie edytujesz posty, sugestia nie-myślenia nagle zmieniła się w niski poziom dyskusji,niezły refleks.
bylo to po prostu ponizej poziomu na ktory ta dyskusja powinna zejsc. Nic chyba dziwnego, ze zedytowalem to.

a korzysc jakas chyba jednak jest. Tak samo jak dostep do miejsca gdzie trzymacie klubowo stoluy i tereny. Niby korzysci nie ma a jednak traktuje sie to jako przywilej czlonkow klubu.

Dodatkowo jesli szukasz tylko i wylacznie korzysci to moglbys mi wytlumaczyc jaka jest korzysc z noszenia klubowej koszulki? Pasiak chyba nie jest osoba nbezrobotna, zeby innej nie mogl sobie kupic lub nie mial w domu? gdize tu korzysc?

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

To chyba jednak kwestia podejścia i identyfikowania się klubem, w którym się jest. Dla jednych to jedynie szyld, pod jakim występuje, dla innych to część życia, suma pewnych doświadczeń i wyborów i z pewnością szereg innych uczuć, w których skład wchodzi duma z tego, że się reprezentuje akurat ten, a nie inny klub - ja akurat postrzegam to w kategoriach zaszczytu i dla mnie, personalnie, niemożność identyfikowania się z klubem (koszulka, wypowiadanie się w jego imieniu), niemożność wpływania na jego decyzje czy politykę, to akurat są jednak kary. Dostęp do podforum, możliwość widzenia co tam się dzieje, wraz ze świadomością, że nie ma się na to żadnego wpływu - to wszystko dla mnie personalnie stanowiłoby uciążliwą karę.
Może tego nie rozumiesz, ale na to już nic nie poradzę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Byro! W każdej innej sytuacji chwaliło by się Wam ,że tak stoicie za sobą murem... niestety w tej konkretnej , robią to strzelacie sobie w stopę. Nie dziw się ,że ludzie nie wierzą w karę którą uchwaliliście dla Pasiaka - bo ona nici nie robi :).
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

mozliwe takze, ze tego nie rozumiem gdyz podforum to chyba jedno z miejsc gdzie sie wypowiadacie s prawie polityki klubu i jego przyszlosci.

Watpie takze zeby mial dostep tylko do wgladu na to forum i nie wypowiadal sie (takze nie komentowal tego watku). Jesli jest inaczej to mozesz powiedziec to wprost.

Awatar użytkownika
Pacek
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Pacek »

Sevi pisze:Grichalk +1, kara którą nałożyła XIII Kohorta jest tak naprawdę śmieszna.
Można pisać i pisać, tłumaczyć i tłumaczyć, jednak niektórzy albo nie potrafią, albo nie chcą zrozumieć. Dla Pasiaka kara naprawdę jest surowa. Klub napiętnował go jako oszusta! Czy Wy naprawdę tego nie potraficie zrozumieć? I bynajmniej nie stoimy za nimi murem - na naszym wewnętrznym forum działy się o wiele ciekawsze rzeczy niż tutaj.

Poza tym jako Klub nie zamierzamy spełniać zachcianek forumowych hejterów. Nie będziemy iść za tłumem pragnącym chleba i igrzysk. Kara została przedyskutowana i nałożona w ramach naszej wewnętrznej polityki. Resztę napisał Byro - akurat dla Pasiaka kara nie jest "po prostu śmieszna". Jeśli tego nie rozumiesz, Sevi, ok - masz prawo. Nie oceniaj jednak naszej bądź co bądź wewnętrznej decyzji przez swój pryzmat. Najłatwiej jest teraz banować Klub z ligi itp. Szafować sobie propozycjami kary, która będzie surowsza. Moim zdaniem Wasze propozycje tutaj są w ogóle bez sensu. Niech LL zbierze się, przegłosuje konsekwencje i to ogłosi. Naprawdę nie jest konieczne kontynuowanie tego linczu.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Ma dostęp i pisze tam posty, tego wątku akurat, co aż dziwne, nikt tam jeszcze nie poruszył w ogóle. O niczym aktualnie jako klub nie decydujemy, niemniej zapewniam Cię, gdy coś takiego nastąpi, nawet jeśli Pasiak się wypowie w danym temacie, jego wypowiedź będzie pominięta i tyle.
Naturalnie możesz mi nie wierzyć, masz do tego pełne prawo.

@PiotrB - nie wiem o co Ci chodzi, nie stoję za nikim murem, a jedynie za decyzją, którą jako klub wspólnie podjęliśmy.

Zablokowany