Warsztat i galeria ARBAL'a (Coloured Dust) - EXECUTIONER
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Warsztat i galeria ARBAL'a (Coloured Dust)
Zwykły fragment łodzi, żadnej mielizny.
kąt nachylenia dziobu jest odpowiedni. Trza tylko pogooglać...
kąt nachylenia dziobu jest odpowiedni. Trza tylko pogooglać...
@kubencjusz wooowww dzięki za info o łodziach Znalazłem wiele zdjęć aktualnych rekonstrukcji malując ją ale nie szukałem takich dokumentacji
@Rasti niestety oceniacie zdjęcie, a lepszych juz zrobić nie jestem w stanie. Spodnei mają chyba z 5 odcieni cienia i kilka rozjaśnień więc uwierz mi, że są dopracowane
Jeszcze raz dzięki za wszelkie opinie
@Rasti niestety oceniacie zdjęcie, a lepszych juz zrobić nie jestem w stanie. Spodnei mają chyba z 5 odcieni cienia i kilka rozjaśnień więc uwierz mi, że są dopracowane
Jeszcze raz dzięki za wszelkie opinie
INBOX006 - Honey Valentine (PU5405 Kabuki Models)
http://www.coloureddust.com.pl/2013/01/ ... abuki.html
http://www.coloureddust.com.pl/2013/01/ ... abuki.html
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja bym zrobił w ogóle czerwone te pończoszki, a nie czarne. Zresztą jak już się z nimi uporasz to chętnie bym się dowiedział, jak to zrobiłeś, bo ja też mam model z pończoszkami do pomalowania, a boję się go tknąć...
Witam,
tym razem spotkamy się w Grajferze, aby w sobotnie przedpołudnie wspólnie usiąść do stołów i zabrać się za malowanie modeli/figurek. Podczas eventu osoby całkowicie "zielone" w tym temacie będą mogły się nauczyć jak pomalować swój model.
Gdzie : Grajfer, ul. Mostowa 19, Toruń
Kiedy : 2.02.2013, godz. 10.30
Warsztaty prowadzi Tomasz 'RatCatcher' Cyrek, a pomoże mu Michał "ARBAL" Walczak.
Na warsztatach bodziecie mogli przetestować, niektóre produkty firmy:
- AK Interactive
- Vallejo
- Revell
- HobyZone
ZAPRASZAMY !
tym razem spotkamy się w Grajferze, aby w sobotnie przedpołudnie wspólnie usiąść do stołów i zabrać się za malowanie modeli/figurek. Podczas eventu osoby całkowicie "zielone" w tym temacie będą mogły się nauczyć jak pomalować swój model.
Gdzie : Grajfer, ul. Mostowa 19, Toruń
Kiedy : 2.02.2013, godz. 10.30
Warsztaty prowadzi Tomasz 'RatCatcher' Cyrek, a pomoże mu Michał "ARBAL" Walczak.
Na warsztatach bodziecie mogli przetestować, niektóre produkty firmy:
- AK Interactive
- Vallejo
- Revell
- HobyZone
ZAPRASZAMY !
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Szkoda, że tak daleko mieszkam ... Chętnie bym skorzystał z Waszych porad i obejrzał Was w akcji .
ARBAL - dobry i prosty tutek - thx!
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To skutki uboczne opierdalania się Arbala - po prostu zarzucił prace nad figsem na czas dłuższy i stąd ten efekt .
...hither came Conan the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandalled feet...
Nocturna models
The Usurper
(HL03)
54 MM (1:32)
This is not historical model.
Figure painted for fun. In my terms, this is the initial stage, when Conan find sword in the dungeons ... Throne, on which it sits, I want him to be strong dusty and dirty.
The entire model was painted with acrylic paints only and some special effects.
Tron painting I used AK-Interactive effects:
AK046 Light Rust
AK042 European Earth Pigment
AK048 Pigment Fixer
AK027 Slimy Grime Light
AK026 Slimy Grime Dark
AK012 Streaking Grime
AK302 Wash for Grey Decks
Nocturna models
The Usurper
(HL03)
54 MM (1:32)
This is not historical model.
Figure painted for fun. In my terms, this is the initial stage, when Conan find sword in the dungeons ... Throne, on which it sits, I want him to be strong dusty and dirty.
The entire model was painted with acrylic paints only and some special effects.
Tron painting I used AK-Interactive effects:
AK046 Light Rust
AK042 European Earth Pigment
AK048 Pigment Fixer
AK027 Slimy Grime Light
AK026 Slimy Grime Dark
AK012 Streaking Grime
AK302 Wash for Grey Decks
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Świetna skóra Conana i pajęczyny. Moze tron jest zbyt monolityczny, ale taki chyba był zamysł... Daj fotkę ryjoka...