Koncert życzeń

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Re: Nowe HE - 8 ed.

Post autor: Kosa »

A mi się zdaje, że zaraz Asaselo wytnie nam posty, albo w najlepszym razie przeniesie do tematu o marzeniach i snach hajelfickich ;)

Coby miał więcej roboty :P ;) to ja to widzę tak:

-Dostaniemy uber jazdę na smokach i to bedzie rare... bo będzie latało jak to na smoki przystało...
-W cora załaduja nam silverów jak było i winno być zawsze, koszt i jakość za 23 jak na cora jest bardzo ok
-Princeski zostaną, w końcu smoki się przebudziły, a to nie oznacza, że kazdy caledorczyk miał jaskinię gdzie takowy gad mu spał, podejrzewam że zostaną zboostowani, czy to S4 czy to jakaś zasada specjalna (np. w szarzy kasują steadfasta :D )
-Nowy heros/lord, dragon prince? :D
-Maly smoczek pod herosa by się przydał.

Takie posunięcie, tzn. smocza armia to idealny skok na kasę, zerowanie na wyobrazni młodszych graczy (mojej również :P) gdzie to smoki rozwalają całą armię wroga :mrgreen:
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

No no a potem wszyscy obudzicie się dostając w głowę kulą armatnią z Great Cannona :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

to smoki! takie wyspane a więc i bardzo żwawe, ward 2+ na cannony, a co!! :mrgreen:
F.N.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

juz nie wspomne ze przydalby sie jakis altar jako mount pod maga, albo samobiezna jednostka robiaca rozpierduche ;)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

jakieś ISy bądz Stugi by się przydały ;)
F.N.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ja tam już sprzedałem 30 z 70 wl (i wam też to radzę) jakich miałem i dokupiłem za grosze SM :)
Jedno jest pewne - oblicze armii się mocno zmieni :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

spekulacje! zmieni sie napewno ale raczej o nowe jednostki...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

myślę, że WL będą nadal ok, ale nadejdą rzeczy dużo bardziej opłacalne w wystawianiu, ale któż to wie.
Mniejmy nadzieje, że te demony tak po prawdzie nie wcisną się na miejsce HE :(
F.N.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Ale szczerze, jakiś mały ward save, nawet na 6+, by się smokom przydał;) nie mówię, że wszystkim, ale np. takie star dragony, które są tak stare jak pierwsze wojny z demonami, mogłyby mieć taką magiczną aure odzwierciedlającą ich potęge :wink: (albo barding, w końcu wierzchowiec, a smoka elfy też mogą przecież przygotować do wojny)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Myślicie, że jak HE stracą ASFa, to WL będę miały jakąkolwiek szansę na wystawienie? :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Azurix pisze:Myślicie, że jak HE stracą ASFa, to WL będę miały jakąkolwiek szansę na wystawienie? :?
Zawsze miały:) w 6ed. to się nawet bohatera wystawiało z honorem, żeby lewki były w dziale special a nie w rare;)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

w ed WL to było dno.

Mysle, że elfy beda bić po inicjatywie po prostu, zawsze.
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

IMO ASF zostanie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

IMO nie
Ta zasada jest pojebana
Nawet mnie jako gracza HE denerwuje
A jak ten book już musi wyjść to niech wychodzi po DMP
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

imho HE bez rerolla dostana taki wpierdziel ze to glowa mala, ile razy to sie jechalo na przeciwnika, rzucalo tych 20 atakow(+/-) na 3+ i trafialo sie 4.... gdyby nie reroll to by WL plynely az milo.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Ja planuje sprzedać 40 z nich jeszcze przed nowym bookiem, po bazylu.Zostawię sobie tylko metalowe.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Relosu pisze:imho HE bez rerolla dostana taki wpierdziel ze to glowa mala, ile razy to sie jechalo na przeciwnika, rzucalo tych 20 atakow(+/-) na 3+ i trafialo sie 4.... gdyby nie reroll to by WL plynely az milo.
Nom, zresztą Savage i Warriorzy Chaosu nawet przy ASFie u HE statystycznie wycinają White Lionów, także przy założeniu, że Lewki uderzyły najpierw i oddaje tylko to co zostało, więc liczę, że jednak HE dostaną boosta. Oczywiście nie mówię, że muszą White Lioni zostać grywalni, gdyż preferuję klimat Swordmasterów bardziej :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Ta grai tak powoli staje, a raczej wraca do modelu kawalerii, a raczej MC. :( No i MI. A hordy piechoty wyglądały tak fajnie...

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

WojtuśŚ pisze:Ta grai tak powoli staje, a raczej wraca do modelu kawalerii, a raczej MC. :( No i MI. A hordy piechoty wyglądały tak fajnie...
Nie jest źle. W poprzednich edycjach, gdzie zasady były pod Kawalerię i Potwory, to Piechotą nie było co grać. Obecnie masz zasady edycyjne ewidentnie pod Piechotę, ale wystawianie Kawalerii i Potworków jest opłacalne przy tych nowych modelach, więc w sumie, można grać tym co się lubi. Niestety problemem są HE, które w sumie nie bardzo mają opcji na Kawalerię i Potworki, więc muszą grać całą armią na Piechocie, ewentualnie wspierając się pojedynczymi jednostkami czegoś innego, ale bardziej o charakterze taktycznym. Zastanawiam się, czy będzie to w stylu GW, aby obrócić armię o 180 stopni i wraz z nowym podręcznikiem i modelami, z armii całkowicie piechotnej, zrobi się armia całkowicie kawaleryjska, bez możliwości gry na Piechocie :?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

W stylu GW będzie wydanie takiego booka, żebyśmy wydali jak najwięcej. Czyli powrót o 180° jest bardzo możliwy.

ODPOWIEDZ