Oj, chyba tak to nie działa, bo smok musi latać na dużej, mimo że stary model ma kwadratowąHavelock pisze:do aktualnego modelu orła jest dołączana 50tka, ale jako że stare modele miały mniejszą to obowiązują obie

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Oj, chyba tak to nie działa, bo smok musi latać na dużej, mimo że stary model ma kwadratowąHavelock pisze:do aktualnego modelu orła jest dołączana 50tka, ale jako że stare modele miały mniejszą to obowiązują obie
ja mam na 50tce, grałem jakiś czas temu z Grolshekiem i usłyszałem "O, masz niezwałowaną podstawkę"Ukalez pisze:ale wszyscy (lub większość osób) ma orły na 40kach.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
nic nie musisz..diuk pisze:Kurcze - dobrze że tu zajrzałem
Muszę poszukać 50tek.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Jakub - to zupełnie nieprawda co piszesz - przecież Euro np. tak właśnie to robi - blokuje combosy, czyli potencjalne strategie grania danym modelem, realizowane poprzez maksymalizowanie korzyści.Azurix pisze:Dokładnie, a fakt, że ma S2 i T2 trzeba uwzględnić w punktach. U nas w Łodzi teraz, jak zauważyłem, nie gra się na Lookoutach od Czarów, więc takie Dwellersy zabijają go na 3+, nie wspominając o Klątwie Rogatego Szczura. Dodatkowo są Snajperki z Deatha, które także uwzględniają S i TAsassello pisze:Wydaje mi się, że nie możesz wliczać w koszt modelu strategi gry tym modelem oraz umiejętności gracza.MlSlEK pisze:
WS wg mnie nie ma znaczenia, a S i Wt tylko wtedy jeśli model będzie podatny na testowanie tych statystyk. W praktyce będzie stał w klocku antymagicznym. Takie jedno ograniczenie napewno dam, może jedyne na próbę - zakaz przebywania pod sztandarem antymagii. Młotkowy tu nie pomaga.
Żaden model GW nie jest tak wyceniany.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
1. Na euro nie ma boh specjalnych.JaceK pisze:to zupełnie nieprawda co piszesz - przecież Euro np. tak właśnie to robi - blokuje combosy, czyli potencjalne strategie grania danym modelem, realizowane poprzez maksymalizowanie korzyści.
Tak, naprawdę wiem. Chodziło o pokazanie, że wszelkie inne przycięcia, które się przyjęły stosują zabieg, o którym negatywnie pisał Kuba - blokują combosy.Lucyfer pisze:
1. Na euro nie ma boh specjalnych.
So what? GW też nie organizuje turniejów, na które gramy.Lucyfer pisze:2. Euro nie jest wydawane przez GW, więc to nie GW przycina.
Jestem pewien, że nie czytałeś tego tematu 2 strony wyżej, bo inaczej byś tego nie napisał.Lucyfer pisze:3. Owszem Teclis jest przegięty, ale widać go na tyle rzadko na turach, bo większość ma ograniczenie bez specjali, więc nie jest to aż tak kolorowo.
Znów - niezrozumiana idea = niestety pozbawiona sensu uwaga.Lucyfer pisze:4. Ja bym raczej nie uwzględniał w cenie modelu kombosów.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami