Nowy WoCh

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Re: Nowy WoCh

Post autor: ^Karpiu^ »

Durin pisze:Core: Chaos Warriors, Marauders, Marauder horsemen, Chariot, Forsaken, chaos hounds
Special: Gorebeast chariot, chimera, warshrine, chosen, dragon ogres, chaos ogres, chaos trolls, hellstriders, chaos knights
Rare: skullcrushers, warpbeast, slaughterbeast, spawn, cannon, giant, shaggoth.

Jeśli charioty w core to prawda.....
to i tak beda pieronsko drogie punktowo :D

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

120 pkt za takie statystyki.... 2x psy 2x fast 2x chariot + horda marud na przykład i mamy b. fajne cory
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

czy ja wiem nigdy nie byłem przekonany do rydwanów a teraz w dobie hord to trzeba by ich mieć ze 4 żeby były efektywne...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Czy wy też macie wrażenie, że nagła inwazja Goryli jest w tym nowym WoChu? Albo może ten czerwony bydlak, to ten sam Goryl jak w Rydwanie, tylko "Różdżką Rity" z Power Rangers dostał (jakaś mu tam wystaje) i dlatego tak urósł? :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Mnie cieszy, że nie będe musiał Forsakenów kupować mają mieć frenzy a nie ma w nich opcji Commanda z tego co widać na wypraskach... więc będą bezużyteczni w klockach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Od biedy ujdą: chariot i chaos lord z włócznią. Throgg słaby. Pozostałe figsy to nędza... Za połowę tej ceny bym tego nie kupił, a oni sobie idą w ślady FW...
Gdzie są figsy na miarę chosenów :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony 26 sty 2013, o 12:22 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Planeta Małp i Power Ranger - Muszą jakoś licencję opłacić, stąd takie ceny :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Od dłuższego czasu śledzę poczynania GW w wydawaniu nowych AB oraz do tego figurek i szczerze powiem, że zaczynam się obawiać coraz to nowszych edycji. Jeszcze do wydania VC wszystko było w miarę wyrównane i przycięte oraz klimatycznie pasowało do danej armii, a teraz wymyślają coraz to nowsze uber-kosmiczne jednostki/potwory, które ni mają się w ogóle do klimatu. Ogólnie nie podoba mi się ta wciśnięta na podstawce 50x100, przepakowana sterydami, małpa. Oby zasad nie zwalili...
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

W zasadzie to klimat puszkowatych zadymiarzy poszedł się kochać. Zamiast tego będzie zoo Gucwińskich, bo nawet Forsakeni wyglądają jak małpy. :P
Cytując klasyka: "Kto to zrobioł? Kto to wyrychtował, że to wygląda tera jak wygląda? Kto wpadł na ten pomysł? Co on miał na myśli? Kto mu kazał?" :wink:
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Mimo że nie gram Wochem ale :
Forsakeni świetnie wyglądają i fajnie pasują na zmutowane puszki chaosu - mi chaos zawsze się kojarzy z ludzi z północy którzy są w połowie zmutowanie :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

Oprócz tych największych wszystko będzie jakoś do przełknięcia. Poza tym, narzekaliśmy na War Altary a jakoś znalazły się głosy, że jednak nie są złe ;) Zobaczymy, jak będzie z małpami. Ciekawe, jaki fluff dorobią do pudzianów :mrgreen:
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Powiem tak: SO MUCH WIN!

Ale też niestety, od kiedy coraz więcej modeli jest projektowanych w 3d, na kompie, tracą duszę, są takie jednakowe, te same identyczne motywy na wszystkim...
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Mi tam Throgg, Charioty, Dragon Ogry i Bestia bardzo się podobają. Już się nie mogę doczekać paczuszki z orderem :mrgreen:

Z tego co widzę w WD Herosi wcale nie będą mogli czarować, nie będą magami.

Dragom Ogry W4 i S5.

Mulatith może podejmować działania w fazie magii i tworzy Spawny, używa Aura of Mutation i trzeba korzystać z kości magii. Chyba nie jest zbyt mocny w CC.

Slaughterbeast jest bardziej efektowny gdy jest w zasięgu Lorda. Bardzo mocny potwór w CC.

Gorebeast Chariot jest bardzo wytrzymałą jednostką.

Forsakeni dają radę ale tylko w większych ilościach, np 30tu chłopa. Rzucają przed każdym CC na tabelkę i mogą z niej mieć ASF.

Chimera też będzie chyba miała opcję "kontrolowania przez Lorda" i wtedy będzie całkiem spoko.

Oko Bogów dodaje na pewno A, WS, BS, można je kumulować, czyli np jeśli Lord dwa razy wyrzuci +1 do WS to ma w sumie +2 do WS. Można rzucać na tabelę po zabiciu Czempiona.

Steeds of Slanesh będzie można chyba można używać jako War Beastów bez używania jeźdźców.

Czempioni Rycerzy będą mogli rzucać na tabelkę Oka Bogów.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2013, o 15:38 przez Karlito, łącznie zmieniany 6 razy.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

jeśli Dragon Ogry nie dostaną T 5 to można się z ich wystawianiem pożegnać, nawet jakby miały k3 trafienia z uderzenia jak herosi minotaurów

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Oby były grywalene bo szkoda takich figurek nie wystawiać turniejowo [-o<
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Forsakeni oficjalnie obniżyli maksymalny poziom żenady do minus nieskończoności. Tak brzydkich, karykaturalnych i słabej jakości figurek nie ma nawet w Happy Meal`ach i Kinder niespodziance. Reszta jest jako tako. Cthulhu bestia mi się bardzo podoba. Czerwonemu gadowi brakuje ogona. DO mogą być, charioty fajne.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Każdy ma swoje zdanie ,uważam że forsejkeni są (5/10)
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
DOC
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: DOC »

Jak dla mnie to im dłużej przyglądam się nowym figsom to wydają się coraz brzydsze.
Forsejkeni są za "bardzo" tacy trochę na siłę a ich ogólna postawa jest strasznie statyczna i kolcowata.
Nowy LORD to samo, twardy figs bez polotu... zwłaszcza płaszcz który wygląda jak skorupa.
Osobiście przypadły mi do gustu DO ale w wersji z dwurakami, charioty ( choć i w nich znajdzie się pare niedoskonałości) i bestie (podobnie).
Nie wiem co to za nowa moda z wbitymi mieczami i toporami (czerwony i Thoog) i tymi rękami \ łapami wyciągniętymi w górę.... jakby wystawić Scylle obok tych nowych mamy całkiem spory wiwatujący tłumek...
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

trikk pisze:Forsakeni oficjalnie obniżyli maksymalny poziom żenady do minus nieskończoności. Tak brzydkich, karykaturalnych i słabej jakości figurek nie ma nawet w Happy Meal`ach i Kinder niespodziance. Reszta jest jako tako. Cthulhu bestia mi się bardzo podoba. Czerwonemu gadowi brakuje ogona. DO mogą być, charioty fajne.
Tak samo ludzie mowili o shrinach. Ja mimo to kupilem i uwazam ze sie nie nacialem :D. Z roznych zródeł dostawałem tez pozytywne opinie wiec mysle ze to znowu wspaniała szkoła malowania GW trochę szkodzi tym modelom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Myślę, Karpiu, że jednak się mylisz w stosunku do forsakenów... Może c'tan by coś z nich wyciągnął, ale przecież nie chodzi o to, żeby figs bronił się mistrzowskim malowaniem. Choseni czy lordowie z 6-7 edycji nie musieli sie malowaniem bronić WCALE...

ODPOWIEDZ