Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Czasami na małe punkty można zagrać bez dzwonka, bo się nie mieści
Po co grać bez dzwonka jak jest aktualnie najbardziej IMBA jednostką z całego booka szczurzego
Po co grać bez dzwonka jak jest aktualnie najbardziej IMBA jednostką z całego booka szczurzego
-
- "Nie jestem powergamerem"
Mógłby mi ktoś powiedzieć czemu stormy są najlepsze do pchania dzwonu ? Armia jest typową hordówką i nie widze czemu 2x droższa jednostka, która i tak nie powalczy z elitarną jednostką walczącą , ma być lepsza.
mogą mieć magiczny banner. z dzwonkiem i jego wsparciem już moga powalczyć. do tego ewentualne skavenbrew/magia...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
bo taki klocek doskonale trzyma punkty i trudno je przeciwnikowi oddaje. Do tego:
- banner (np. armour piercing)
- magia (dodanie poison attack, death frenzy)
- dobry rzut na sam dzwonek (+1 atak)
i robi się jeszcze lepiej
- banner (np. armour piercing)
- magia (dodanie poison attack, death frenzy)
- dobry rzut na sam dzwonek (+1 atak)
i robi się jeszcze lepiej
Witam, jestem poczatkującym w grze warhammer battle fantasy i mam zamiar zaczac grac skavenami. Przeczytalem duzo rulebooka i zastanawia mnie czy warto kupic Vermin Lorda, czy raczej zainwestowac najpierw w cos innego np. doomwheel albo jakąś latarkę. Z góry dzięki za pomoc .
Witam, mam army booka po angielsku ale wszystko w miarę rozumiem tylko nie do końca rozumiem zasady strength in numbers (po polsku chyba siła w liczbach). Chodzi chyba że skaveny dostają bonusy do leadershipa od swoich generałów. Prosiłbym o dokładne wyjaśnienie tej zasady. Aha i jeszcze jedno: kto może być przywódca oddziału i czy może to być greyseer na dzwonku. Z góry dziękuję za odp .
W bardzo wielkim skrócie:
1. Sprawdzasz, jaką wartość LD ma twój oddział (ostatnia liczba w profilu ).
1a. Jeżeli w oddziale jest bohater, to sprawdzasz jego wartość LD.
1b. Jeżeli jesteś w 12" od generała (18" jeżeli to Grey Seer na dzwonie), to sprawdzasz jego LD
2. Do LD dodajesz ilość 5-osobowych szeregów w oddziale powyżej pierwszego, maksymalnie 3 (czyli jeżeli oddział ma 1 szereg, to nic nie dodajesz, jeżeli 2 szeregi, to do LD dodajesz jeden, jeżeli 10 szeregów - to do LD dodajesz 3.)
3. Używasz tak zmodyfikowanej wartości LD do wszystkich testów LD.
Przywódca oddziału (Champion) to zwykły członek oddziału, tylko po dopłaceniu pewnej ilości punktów. W liście armii masz to wyjaśnione. Zazwyczaj champion nazywa się inaczej niż reszta oddziału (Clanrat - Clawleader, itp.)
1. Sprawdzasz, jaką wartość LD ma twój oddział (ostatnia liczba w profilu ).
1a. Jeżeli w oddziale jest bohater, to sprawdzasz jego wartość LD.
1b. Jeżeli jesteś w 12" od generała (18" jeżeli to Grey Seer na dzwonie), to sprawdzasz jego LD
2. Do LD dodajesz ilość 5-osobowych szeregów w oddziale powyżej pierwszego, maksymalnie 3 (czyli jeżeli oddział ma 1 szereg, to nic nie dodajesz, jeżeli 2 szeregi, to do LD dodajesz jeden, jeżeli 10 szeregów - to do LD dodajesz 3.)
3. Używasz tak zmodyfikowanej wartości LD do wszystkich testów LD.
Przywódca oddziału (Champion) to zwykły członek oddziału, tylko po dopłaceniu pewnej ilości punktów. W liście armii masz to wyjaśnione. Zazwyczaj champion nazywa się inaczej niż reszta oddziału (Clanrat - Clawleader, itp.)
Witam wszytskich :] Od jakiegoś czau gram VC ale chce tez zainwestować w szczurzyska. Jakis czas temu znalazłem na Gnomie zestaw "Skaven ARMY FORCE http://gnom.sklep.pl/component/virtuema ... l?Itemid=0".
Czy jest to dobra inwestycja na poczatek? Chciałbym pograc na ok 1000/1200 pkt. Nie wiem czy nie bedzie bardziej sie opłacało zainwestować w oddzielne boxy.
Bardzo dziekuję za wszelkie rady. Pozdrawiam
Czy jest to dobra inwestycja na poczatek? Chciałbym pograc na ok 1000/1200 pkt. Nie wiem czy nie bedzie bardziej sie opłacało zainwestować w oddzielne boxy.
Bardzo dziekuję za wszelkie rady. Pozdrawiam