GRA w WFB w Krakowie

ODPOWIEDZ
Bretonnian
Falubaz

Re: GRA w WFB w Krakowie

Post autor: Bretonnian »

Być będę na pewno, z tym że nie mam w Krk swoich pacynek. Ale jak coś mogę zagrać (jeśli ktoś się wysypie jeszcze :wink: ). Btw coś z tymi planszówkami kminimy?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Dobra, to rzeźbię 2000. :)

Nieśmiało podrzucam kilka naszych pomysłów z dużych bitew, pozwalających nieco przyśpieszyć rozgrywkę.
- dzielimy strefę wystawienia na "sektory" dla danej armii (przydzielane losowo). Sektor może mieć dowolną szerokość, byle w nim się mieściła armia, a od sąsiedniej armii dało się ją oddzielić linią prostą. Na zdjęciach to trochę widać: https://picasaweb.google.com/schwarze.p ... 7152460098 Trochę to losowe, ale wystawia się armię w całości bez kombinowania z kolegami z teamu jak przemieszać jednostki, poza tym ma się naprzeciw osobę z którą się rozgrywa większość bitwy.
- szybkie określanie zwycięzców: dajemy na stół znaczniki warte określoną liczbę punktów, plus np. duże punkty za BSB i generałów i to wszystko, co należy podliczyć po bitwie jak już się na oczy nie widzi. ;) Wg mnie w takiej bitwie i tak mniej chodzi o wynik. :)
- magię rozwiązaliśmy w ten sposób, ze normalnie rzucamy 2k6, a następnie gracz naprzeciw ciebie otrzymuje dispele jak w normalnej grze. Jest to uproszczenie, ale przyśpiesza. Podział tych kości w ramach teamu do dogadania.
Bretonnian pisze:Btw coś z tymi planszówkami kminimy?
nie wiem jak z czasem, mam obawy że średnio.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Popołudniem będe pewien czy będe na 100%
xYz

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ja muszę zrezygnować niestety..
Wisła Kraków.

Bretonnian
Falubaz

No to zostaje 5 graczy o ile się nie mylę : PiotrB, Gremlin(który jeszcze ma potwierdzić), Panter, Krzysiek i Dibo. Jak nikt juz nie wypadnie to mogę zagrać tylko ktoś musi mi jakieś figury weźmie albo pożyczy :wink:

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Ja prawdopodobnie bede jutro ok 18-19 w krk, zatem wpadne napewno, ale chyba raczej tylko na GoT sie załapię ;/ Jak co to Suchy mam WE/SK i DE w KrK. Patrycja będzie jutro ok południa w Krk, to mogła by Ci je dać ; ) JBC ofc ;)
xYz

Bretonnian
Falubaz

Okej Super :wink: Myślę że się załapiesz Gremlin, bo początek ma być o 18.30 z tego co wiem. :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Wychodzi że Bretonnian zastąpiłby Seviego i jego pasibrzuchów w sojuszu alternatywnego dobra. :) To nawet fajnie, bo ja widząc ilość strzelania po przeciwnej stronie zacząłem łamać się nad wzięciem skavenów (tylko taszczenie 200 modeli mnie przerażało :) ).
I potwierdzam, z racji mojego szkolenia będę wolny dopiero ok. 18:00, a jeszcze trzeba się ogarnąć i dotrzeć. :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

PiotrB - Emp
KrzysiekW - DoCh
Gremlin- -?
Panterq - DF
Dibo - BoCh
Suchy- ?

Czym grają Suchy i Gremlin? Jeden ma być dobry jeden zły...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Ja mogę zagrać byle czym i tak to funnowa bitewka :wink: Jeśli dobrem to może Dibo byłby tak miły i pożyczył mi Bretkę <3, jeśli złem to mogę wziąć DE czy Skaveny od Gremlina :wink:. Btw wezmę Puerto Rico - bardzo fajną planszówkę, którą gra się max godzinkę :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Suchy - raczej planszówki nie tym razem - jestem trochę chory i jak skończymy bitewkę to raczej będę chciał do domku...
To zorganizujesz sobie armie?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Tak gremlin mi wezmie DE. Gramy po 2000 tys na łba tak? :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

spoko - to grelmin niech gra WE

Kurde roznieśiecie nas :)
DE,Danony i bestie...
Ale Imperium nigdy się nie poddaje :)
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Ja się boję że krasie, we i empire nas rozstrzelają. Btw nie wiem jakie modele ma Gremlin, ale składamy rozpy jakieś klimatyczne czy normalne :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

PiotrB pisze: Kurde roznieśiecie nas :)
Patrz, a ja mam odwrotne przeczucia. Dwarfy, Imperium i WE - rozstrzelacie nas. :)
Dobra, to szlifuję ostatecznie rozpiskę. Składam klimat na monobogu, ew dwóch bóstwach nie będących w opozycji (nie będzie Slaanesh plus Khorne, Tzeentch plus NUrgle). A raczej nawet na monobogu. :)

Bretonnian
Falubaz

Okej to ja jeśli figsy pozwolą tez postaram się poklimacic :wink:

Bretonnian
Falubaz

A jak z powtarzaniem przedmiotów itd itp :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

można normalnie
Obrazek

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Czyli 2000 open ze specami?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

2k, bo zostało nas po 3 na stronę.

ODPOWIEDZ