ETC 2013

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Re: ETC 2013

Post autor: r@fix »

Maryś nie gra na death + greedy fist, to nie trzeba banowac tego komba :-)
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kielon - w najnowszej erracie jest zapisek ze Greedy Fist działa tylko w CloseCombacie, imo nieaktualny FAQ to błąd edytorski, a edycja GFa w ograniczeniach sugeruje ze ARcom interpretuje to podobnie. Chyba ze jak to wygląda Shino?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@QC - w której erracie?
tej która od 2011 jest niezmienna?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Tak ale to chyba jest po prostu błąd bo zerratowany greedy fist ma wyraźnie napisane, że działa tylko w CC więć ten dodatek do FAQ to jakiś błąd...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

w takim razie od ponad roku nie działa, rajt?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

ERRATA
Page 62 – Greedy Fist, second paragraph.
Change the last sentence to “In addition, an enemy Wizard
loses a Wizard level and a randomly selected spell each time
they are hit in close combat by an Ogre wearing the Greedy
Fist.”

Tak brzmi zapis po ostatniej zmianie Dymitr. zmiana była w listopadzie albo październiku. Niestety został FAQu i jak za pierwszym razem jak zwróciłem na to uwagę to usłyszałem ze FAQu jest szczególne = ważniejsze. Ale po EURO widać że jego twórcy doszli do czegoś innego. Chyba że Shinux wyprowadzi mnie z błędu
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jak dla mnie last update jest napisany dec. 2011 - ergo, albo nie działało wcale, albo działa cały czas:)

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

-Qc- pisze:ERRATA
Page 62 – Greedy Fist, second paragraph.
Change the last sentence to “In addition, an enemy Wizard
loses a Wizard level and a randomly selected spell each time
they are hit in close combat by an Ogre wearing the Greedy
Fist.”

Tak brzmi zapis po ostatniej zmianie Dymitr. zmiana była w listopadzie albo październiku. Niestety został FAQu i jak za pierwszym razem jak zwróciłem na to uwagę to usłyszałem ze FAQu jest szczególne = ważniejsze. Ale po EURO widać że jego twórcy doszli do czegoś innego. Chyba że Shinux wyprowadzi mnie z błędu
mylisz sie.
w faqu OK nie bylo wprowadzanych zmian od grudnia 2011. po prostu ludzie nagle to zauwazyli w przedostatnich zmianach.
do tego errata zmienia zapis w AB FAQ zas odpowiada na trudne pytania.
wiec pomimo zmiany zapisu gd, faq doprecyzowuje jak on dokladnie dziala.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

przglądałem ceny biletów lotniczych do serbii i cenyHosteli na miejscu. Są całkiem spoko. Jeśli uda mi się uzbierać odpowiednią ilość forsy to pojadę pokibicować naszym na euro i połącze to z miesięcznymi wakacjamiw Serbiii okolicach. Muszę tylko posprawdzać czy wizy nie są potrzebne, ale mam nadzieję, że nie :roll: Z tego co patrzyłem to przelot koło 700 wyniesie, możetaniej jak bym znalazł tani transport do Dusseldorfu bo z tamtą bilety kosztują okolo 500. Nocleg w Hostelu to 35 - 60 zlotych w zależności od standardu. No i do tego żarcie, które nie jest z tego co wiem dużo tańsze niż u nas
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Jeden z kolesi wrzucił, coś takiego.... ale coś mi się wydaje, że przedobrzył z interpretacją i nie do końca jest to prawdą...
GeorgeKing pisze: Daemons of Chaos

Master of Sorcery For Heralds of Tzeentch only it is a 0-2 gift and the Loremaster rule is removed; instead randomly determine spells (as a normal lvl 2) from any of the 8 rulebook lores.

This needs clarifying and splitting out.

I take this to mean:
unlike other daemonic gifts, Master of sorcery is 0-2 for tzeentch heralds,
on a tzeentch herald this gift allows the user to use any of the 8 rulebook lores in place of tzeentch but must generate their spells as a normal wizard of their level
on any other user the gift is unchanged (ie gives full access to the lore in question)
if this gift is used on a single tzeentch herald, you may not also take it on any other users.

Is this correct?

Jak myślicie??
Wtedy to ograniczenie miałoby bardzo mały sens, w zasadzie dawałoby opcję posiadania mniejszej ilości czarów, ale na 2 magach z możliwością wzięcia 2 zerówek..... nie sądzę, aby o to chodziło....
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Cauliflower pisze:Jeden z kolesi wrzucił, coś takiego.... ale coś mi się wydaje, że przedobrzył z interpretacją i nie do końca jest to prawdą...
GeorgeKing pisze: Daemons of Chaos

Master of Sorcery For Heralds of Tzeentch only it is a 0-2 gift and the Loremaster rule is removed; instead randomly determine spells (as a normal lvl 2) from any of the 8 rulebook lores.

This needs clarifying and splitting out.

I take this to mean:
unlike other daemonic gifts, Master of sorcery is 0-2 for tzeentch heralds,
on a tzeentch herald this gift allows the user to use any of the 8 rulebook lores in place of tzeentch but must generate their spells as a normal wizard of their level
on any other user the gift is unchanged (ie gives full access to the lore in question)
if this gift is used on a single tzeentch herald, you may not also take it on any other users.

Is this correct?

Jak myślicie??
Wtedy to ograniczenie miałoby bardzo mały sens, w zasadzie dawałoby opcję posiadania mniejszej ilości czarów, ale na 2 magach z możliwością wzięcia 2 zerówek..... nie sądzę, aby o to chodziło....
Nie widzę w tym nic korzystnego - generalnie tak było dotychczas.
Jak brałeś MoS na wronie to miałeś loremastera.
Nie bardzo za to rozumiem ostatnie zdanie. Przeczy wcześniejszym.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

No właśnie.
Koleś chyba zrozumiał, że masz 3 opcje:
2x loremaster na bzykach i losujesz czary
1x loremaster na wronie i masz cały lore
1z loremaster na bzyku i masz cały lore

coś mu się chyba pomyliło....
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Koleś źle zrozumiał. On zrozumiał, że wrona może brać ten gift bez ograniczeń, natomiast tylko dwóch bzyków może go mieć, czyli np. możesz go mieć na wronie (z loremasterem wówczas) oraz dwóch bzykach (tylko dwa czary).

A winno być moim zdaniem:
0-2 master of sorcery w armii. Można dać tylko heraldom, wrona go brać nie może wcale.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Post autor: Lipti »

Karli pisze: A winno być moim zdaniem:
0-2 master of sorcery w armii. Można dać tylko heraldom, wrona go brać nie może wcale.
A dlaczego Wrona albo DP ma nie móc wziąć MoS?
MoS zmienia swoje działanie tylko jak dajesz go heraldom i tyle.
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Karli pisze: A winno być moim zdaniem:
To ty, tak jak on, nie zrozumiałeś.
Napisałeś to co ten gość, co jest wymysłem i nie ma nic wspólnego z draftem.
Sorry Gregory :)
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

ja czekam, aż ktoś wykmini że skoro to rules change i jest 0-2 to wziąć obydwa na jednym magu i mieć pseudo maga lorda za 165pkt.

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

kudłaty pisze:ja czekam, aż ktoś wykmini że skoro to rules change i jest 0-2 to wziąć obydwa na jednym magu i mieć pseudo maga lorda za 165pkt.
Genialne ;) !

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

kudłaty pisze:ja czekam, aż ktoś wykmini że skoro to rules change i jest 0-2 to wziąć obydwa na jednym magu i mieć pseudo maga lorda za 165pkt.
Lepiej, nie losować 4 czarów, tylko 2x2 :D I z dodatkowym blokiem z compa masz 2x zerówkę na jednym magu :D

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Ale to wszystko tylko świadczy o bałaganiarstwie z jakim to zapisali.

Jak gadałem z Amerykanami, to oni mówią, że gdyby nie grali wcześniej na ETC to faktycznie wiele rzeczy mogliby odebrać inaczej.
Znamy intencje twórców, ale czy to ich uprawnia do niechlujstwa :P
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Ale sam widziałeś obrażoną reakcję.
Ich trzeba głaskać, mówiąc że "super", tylko poprawmy tę drobnostkę.
Obrazek

ODPOWIEDZ