Nowy WoCh

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowy WoCh

Post autor: trikk »

teoretycznie można zboostować DP, bsb i caddiego ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

No ale skoro to są bound spelle, to co, działają do następnej tury? Są to ripy? Jak wejdą to można je w turze przeciwnika dispellować?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Szczur22 pisze:
debelial pisze:Z tego co słyszałem to shriny działają tylko na modele z Okiem Bogów, a nie na całe oddziały (czyli na herosów i czempionów niektórych)
Na warseerze było napisane że warshrine ma bound spella dającego rzut na eotg d3 oddziałom, więc chyba nie jest tak źle...
No właśnie ponoć nie d3 oddziałom, tylko d3 modelom z zasadą EoTG, no ale zobaczymy :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Druchii pisze:No ale skoro to są bound spelle, to co, działają do następnej tury? Są to ripy? Jak wejdą to można je w turze przeciwnika dispellować?
Możesz dispellować w trakcie rzucania. Jak wejdą to efekt jest podobno do końca bitwy
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

COTE

So Blasted Standard, on a roll of 2-6 it halves the strength of ranged attacks hitting you, on a 1 it doubles the strength 25pts. Thoughts?

#WOC Juggers are 80pts with ensorcelled weapons. Marauders are now 6pts flails 2pts GW 3pts! Now pretty worthless.
#WOC Chimeras have 4+ and can upgrade for regen as well! daemon Princes look awesome. 25pts magic items and 100pts gifts can get 2+ sv
#WOC daemon prince WS9 with Nurgle -1 to hit plus sword of striking, charmed shield and Dragonbane gem plus 100pts of gifts = badass
#WOC that means he's a 1+ 5++ oh and he's also UNBREAKABLE, did they have that before?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

sialalala
Ostatnio zmieniony 30 sty 2013, o 15:42 przez Spawn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Ja słyszałem, że DO 60 za sztukę i 8 GW. (Ile kosztują teraz?)
Slaughterbrute za 205 brzmi nawet sensownie
Mackowiec za 250 to wtf.
Gorebeast fajny,
Encorselled weapons miały być za 5 pkt, jak 3 to nawet lepiej, ale rycerze powinni kosztować gdzieś 37-38 pkt z HW.
Reszta tak jak sie spoedziwaliśmy.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Panowie na spokojnie w sobotę się pojawi :)

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

a ja to słyszałem że forsaken maja chaos armour
Ostatnio zmieniony 30 sty 2013, o 15:43 przez Spawn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

GW dla Dragon Ogrów potaniało o 4 pkt bo wcześniej kosztował 12 pkt. Same Dragon Ogry się nie zmieniły punktowo.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Dymitr pisze:z tej jednej armaty i dwóch katapult? nie wiem jak u Ciebie działa matematyka, ale w tym rejonie kraju wychodzi inaczej
Szkoda że nie napisałeś że z jednej armaty... Po pierwsze nie wszyscy grają na euro a po drugie i tak masz limit 4 maszyn, a nie trzech. No i nie tylko maszyny strzelają. Więc zanim zaczniesz kogokolwiek obrażać to sam się poucz matematyki i paru innych przedmiotów...
Wiadomo że rozstrzelanie w turę to skrót myślowy. Ale rydwany z M7 bez marszu, warshriny z M4... Problemem jest tylko princ i dyskowiec, reszta nie dojdzie do dobrze rozstawionych kraśków.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

z tego co tu widzę to 2 shriny o ile się kumulują + chooseni ciskasz 5 kości i jak rzucisz 2x6 masz darmowego demon princa :twisted:

Ogólnie z tego co piszą po forach to wychodzi, że będą mega kombinacje różne, więc tragedi nie ma :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Chariot w corach: 110pkt!!!! :shock: :shock: :shock: =D> =D>
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

vocal pisze:
Dymitr pisze:z tej jednej armaty i dwóch katapult? nie wiem jak u Ciebie działa matematyka, ale w tym rejonie kraju wychodzi inaczej
Szkoda że nie napisałeś że z jednej armaty... Po pierwsze nie wszyscy grają na euro a po drugie i tak masz limit 4 maszyn, a nie trzech. No i nie tylko maszyny strzelają. Więc zanim zaczniesz kogokolwiek obrażać to sam się poucz matematyki i paru innych przedmiotów...
Wiadomo że rozstrzelanie w turę to skrót myślowy. Ale rydwany z M7 bez marszu, warshriny z M4... Problemem jest tylko princ i dyskowiec, reszta nie dojdzie do dobrze rozstawionych kraśków.
w tej części Polski gra się tylko an euro. i limit dla krasnali jest 5. A kowadło zjada dwie.

pozdro
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
DOC
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: DOC »

Spawn pisze: warshrine 5W, 4+ ward, chariot bez swiftstride i impactów, w 12 calach eotg rzucasz na 3 kosciach i wyrzucasz jedna, bound w 12calach ze d3 modele z eotg rzucaja na tabelke. wsszystko sie kumululu
no i rzut w tabelce tylko dla modeli z eotg a nie oddziału... szkoda :( ale będzie klimat, banda pusze a miedzy nimi mega koksy :) i chyba zacznie się wystawiać championów wszędzie....
Ostatnio zmieniony 30 sty 2013, o 15:39 przez DOC, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
Azz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Azz »

Dymitr pisze:
w tej części Polski gra się tylko an euro. i limit dla krasnali jest 5. A kowadło zjada dwie.

pozdro
No z tym to bym polemizowal ;]

Spawn to sa pewne informacje ?

pzdr

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Azz -przecież trolluję gościa:)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Dymitr pisze:
vocal pisze:
Dymitr pisze:

pozdro
taa... inna matematyka, inne zasady ETC... ale do obrażania to pierwszy;)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Edit: not sure if it was mentioned already, but a marked character can´t join a unit with a different mark, and two different marked characters can´t join the same unit. It was about time, I´d say
In your face
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

@vocal tak sobie przejrzałem ostatnie strony tutaj i z tego co widzę to Ty cały czas trujesz wszystkim dupy, każdy Twój post to jedno wielkie lamentowanie albo wielkie niezadowolenie z wszystkiego.

Nie wchodzę na ten wątek żeby czytać posty z kłutniami.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

ODPOWIEDZ