Poradnik poczatkujacego lizaka
Moderator: Ziemko
Re: Poradnik poczatkujacego lizaka
Bo będzie dwa razy różowiej
A tak serio to jestem ciekawy co tam nam wcisną.... jak na razie to żadnej nowej książki doszczętnie nie skopali....czy się mylę? Któraś armia z nowych jest naduber?
A tak serio to jestem ciekawy co tam nam wcisną.... jak na razie to żadnej nowej książki doszczętnie nie skopali....czy się mylę? Któraś armia z nowych jest naduber?
To sie dołacze do tematu, sam zbieram lizaki juz ponad rok. Gralem nimi sporadycznie ale skonczylem malowac swoja poprzednia armie, a lizakow mam juz calkiem sporo wiec chcialbym sie za nie wziasc konkretniej. Z tego mam i bede mial pewnie kilka pytań mnożących sie w częstszych grach. Jakie zastosowanie maja 10 skinkow z oszczepami?? Jakos swoje skinki wystawiam zawsze z dmuchawami i dobrze mi sie spisuja. Ale widze ze troche osob wystawia zwykle 10 z muzykami. Jakies plusy i minusy porownujac obie jednostki do siebie?
bo Ty grasz na saurusach cwaniaczku;)... ja gram na skinkach i jest słabo w ch...Golonka pisze:. Skaveny są trudne do grania co oznacza jakieś 14:6 do przodu zazwyczaj
Lizaki są po prostu armią z innego stystemu.
inne zastosowanie 10 w skirmiszu kosztuje aż 70p ale jest znacznie bardziej mobilna... 10 z javelinami to tylko 50p i ma save;) wiec ma znacznie lepszą przeżywalność jak musisz szarże wyłapać i nie chcesz żeby ci wszyscy zginęlikowaljl pisze:. Ale widze ze troche osob wystawia zwykle 10 z muzykami. Jakies plusy i minusy porownujac obie jednostki do siebie?
Może i jestem cwaniaczkiem, ale akurat nie jest ważne czy gram na saurusach czy skinkach. Wynik mi się zazwyczaj nie różni. Chyba, że gracz przeciwny jest naprawdę słaby wtedy to i tak jest maska.
Saurusy łatwiej złapać abomką i jeszcze mniej robią przeciwko ważnym tam rzeczom w combacie.
Saurusy łatwiej złapać abomką i jeszcze mniej robią przeciwko ważnym tam rzeczom w combacie.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Golonka pisze:Może i jestem cwaniaczkiem, ale akurat nie jest ważne czy gram na saurusach czy skinkach. Wynik mi się zazwyczaj nie różni. Chyba, że gracz przeciwny jest naprawdę słaby wtedy to i tak jest maska.
to ja poproszę przepis jak ze skavenami wygrać;)
bo ja nie mam patentu na storm baner czy teleportera z dziurą
o dzwonku nie wspomne
- RedScorpion
- Falubaz
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. To, że ty Łukasz od jakiegoś czasu praktycznie nie przegrywasz to wiem
Chodziło mi o ogólny zapis dla graczy, którzy będą się dopiero uczyli grania ta armią. Rozumiem, że jeśli już to problemem mogą być te dwie armie (SK i BRE). Przeciwko DE na dużej ilości strzelania też jest spoko?
Chodziło mi o ogólny zapis dla graczy, którzy będą się dopiero uczyli grania ta armią. Rozumiem, że jeśli już to problemem mogą być te dwie armie (SK i BRE). Przeciwko DE na dużej ilości strzelania też jest spoko?
Szaman skinków siedzący sobie w gods enginie dostaje +1 lvl ???
Trubas pisze:Jedyny post, który wniósł coś do tematu! Brawo dla tego kolesia!Aron_Banalny pisze:dziś byłem na praktykach, a potem odwiedziłem dziadka. zjadłem u Niego zupę. oglądaliśmy jaka to melodia wydabla bla bla bla bla bla bla Grimgor bla bla bla bla Banialuki bla bla nie mieścisz dwóch bla bla bla Lordów
Nie, dostaje +1 do casta, a to różnica
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Wielkie dziękiDarkAngel pisze:Nie, dostaje +1 do casta, a to różnica
Trubas pisze:Jedyny post, który wniósł coś do tematu! Brawo dla tego kolesia!Aron_Banalny pisze:dziś byłem na praktykach, a potem odwiedziłem dziadka. zjadłem u Niego zupę. oglądaliśmy jaka to melodia wydabla bla bla bla bla bla bla Grimgor bla bla bla bla Banialuki bla bla nie mieścisz dwóch bla bla bla Lordów
Page 55 – Stegadons, Engine of the Gods
Change the first sentence of the final paragraph to “In addition,
a Skink Priest that has taken the Engine of the Gods gets a +1
bonus to all of his casting and dispelling attempts.
Czyli nie dostaje tylko czaru, ale możesz mieć w sumie trzeci poziom na skinku z tablicą tepoka, co prawda za ponad 400 ptk ale możesz:)
Change the first sentence of the final paragraph to “In addition,
a Skink Priest that has taken the Engine of the Gods gets a +1
bonus to all of his casting and dispelling attempts.
Czyli nie dostaje tylko czaru, ale możesz mieć w sumie trzeci poziom na skinku z tablicą tepoka, co prawda za ponad 400 ptk ale możesz:)
Dzięki, sprawdził bym sam ale gdzieś zapodziałem AB
Witam.
Gram na wysokie punkty przeciwko Skavenom i High Elfom. Może mi ktoś pomóc złożyć jak najlepszych na nich dwóch slannów. Z góry dzięki.
Gram na wysokie punkty przeciwko Skavenom i High Elfom. Może mi ktoś pomóc złożyć jak najlepszych na nich dwóch slannów. Z góry dzięki.
Stare chińskie przysłowie mówi: "Kiedy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie".
Duże to znaczy ile?Sernik333 pisze:Witam.
Gracie na ograniczenia Euro??? Jeżeli tak to na nowe czy stare???Sernik333 pisze:Ja 3000 ,a oni po 1500.
Toż to nie tylko brak ograniczeń, ale nawet ingerencja w zasady z głównego rulebooka, jak nie ma przedziałów punktowych na bohaterów. Pytanie w takim razie, czy musi być u Was 25% pkt lub więcej przeznaczone na core units?Sernik333 pisze:Gramy na imiennych bohaterów i bez ograniczeń typu- 750 pkt na bohaterów. Czyli ograniczenia domówkowe (czytaj żadne).
Złożenie Twoich 2 slannów zależeć powinno nie tylko od przeciwników z którymi będziesz walczył, ale także od tego czym chcesz grać. Magia ma być uzupełnieniem i dopełnieniem Twojej armii.
Ty sie nie zastanawiaj! Ty bierz Tetto'eko (ten szaman skinków) i miej komete z ifki co turę!!!Sernik333 pisze:Gramy na imiennych bohaterów i bez ograniczeń typu- 750 pkt na bohaterów. Czyli ograniczenia domówkowe (czytaj żadne).
To może weź jeszcze dwóch slannów z loremaster: heaven do tego szamana i miej 3 komety z IFki co turę...
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Może rzeczywiście przesadziliśmy z tym zmienianiem zasad z rulebooka, czyli jednak z limitem.Okoń pisze:
Toż to nie tylko brak ograniczeń, ale nawet ingerencja w zasady z głównego rulebooka, jak nie ma przedziałów punktowych na bohaterów. Pytanie w takim razie, czy musi być u Was 25% pkt lub więcej przeznaczone na core units?
Złożenie Twoich 2 slannów zależeć powinno nie tylko od przeciwników z którymi będziesz walczył, ale także od tego czym chcesz grać. Magia ma być uzupełnieniem i dopełnieniem Twojej armii.
Moja pierwsza bitwa Jaszczurkami, dlatego pytam się o slannów, a chce zagrać dwoma slannami bo koledzy twierdzą, że magicznie nic im nie zrobię. Więc przyjąłem zakład i nie moge sie doczekać kilku kometek w środku ich armii.
Pozdrawiam
Stare chińskie przysłowie mówi: "Kiedy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie".