Galeria Silvestro

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Galeria Silvestro

Post autor: Silvestro »

Cóż maluję już jakiś czas, cały czas się uczę, wiecznie w czymś dłubię ale potrzeba mi trochę Waszej krytyki.
Na początek wrzucam Stonehorn'a z Hunterem. Co prawda konkurencja w obecnym PMOtMie gniecie ale co tam.

Obrazek

Chciałbym zgłosić tę pracę do konkursu ;)

I kilka innych fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, o 01:09 przez Silvestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Za małe zdjęcia ;/
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Izma
Warzywo

Post autor: Izma »

hehe dobre tło z tyłu - jest nawet słoneczko i jabłka na drzewie:) Widac że z humorem podszedłeś!:) MAsz bardzo fajna figurkę -ale zdjęcie zdecydowanie za małe. Wstaw lepszą fotkę , będzie widać więcej detali.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Zdjęcie stanowczo za małe. Jak zdążysz jutro to możesz podmienić, bo głosowanie będę robił w godzinach popołudniowych/wieczornych :)

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Za chwilę spróbuję coś z tym zrobić ;)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

Trochę mi ten psychodeliczny róż nie leży, przyczepiłbym się też Lotrowych ludzików z symbolem Lordaeron'u na tarczach. (tymbardziej że powinno to być utrzymane raczej w błękitach)
Tak jakby nie w klimat. Wywal tych ziomków z lotra, ogarnij oczobijny róż, zrób wash na złocie i powinno być lepiej :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Po kolei. zrobie od myślników będzie czytelniej:
-futerko chociaż kurde wydrybrushuj jakimś szarym cokolwiek. Lita czerń wygląda IMO źle
- skóra ogra aż prosi się o washa delvan mud i jakiś cieniwaniem fleshami.
- kolor na jaki pomalowane są czaszki jest nie najgorszy do rozpoczęcia cieniowania. spróbuj rozjaśnić blenczed bone
- metaliki się washuje i rozjaśnia. czysty metalik = brzydki metalik
- białe tło na tarczach to słaby plan. jesli już to popraw paroma warstwami bo Ci podkład wystaje
- zęby wybiel gdzieś w połowie wysokości farbką skull white. będą ładniejsze
- zielona łuska na ramieniu stonehorna aż się prosi o wash i rozjaśnienie dark angels green + skull white
- rogi duże stonehorna były drybrushowane ? ja bym dodał drobne krawędziowanie jaśniejszym szarym tak może z 20%
- ten niebieski naramiennik jest jakiś nijaki. nawet dobrze podkładu nie pokrył a i kolorystycznie średnio mi pasuje. Zrób z nim coś :)
- skórzane elementy czekają na 2 warstwę, bestial brown bo o ile zgadłem kolor farbki fajnie się rozjaśnia z białym
Pędzel w dłoń i do roboty :D
A na koniec plus za to, ze Ci się chciało fajnie podstawkę urozmaicić ;)

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

@Momo - panowie z Lordaeronu zostają - co do koloru symbolu to w podobnych barwach była Scarlett Crusade (aczkolwiek był to czerwień, nie róż) ale też nikt nie mówi, że musze robić koniecznie piechociarzy z W3 :)

@kubencjusz: odpowiem na zarzuty w myślnikach ;P
-na moje usprawiedliwienie mogę powiedzieć tylko, że nie bardzo wiedziałem jak się zabrać za cieniowanie czerni
- skóra ogra to bleachet bone + gryfon sephia - mnie się podoba, wydają się trochę latynoscy ;P
- masz rację, biorę się za poprawki
- j. w.
- cholera, widocznie 4 warstwy to za mało...
- hmm spróbuję ;)
- w zasadzie była ona washowana nuln oil, ale za słabo wyciągałem Goblin greenem
- +1
- to jest to samo co w przypadku zieleni
- malowałem Verminem
No nic, trza się brać ;P Cieszę się, że Ci się podstawka podoba ;)

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Pora podzielić się kolejną figurką - butcher.

Obrazek

Obrazek

W międzyczasie zrobiłem też filler do oddziału gnoblarów

Obrazek

Liczę na krytykę ;)
Ostatnio zmieniony 16 sie 2014, o 18:04 przez Silvestro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
roc3s
Mudżahedin

Post autor: roc3s »

Ogólnie jest ok, choć można by jeszcze nieco rozjaśnić skórę po zwashowaniu. Wydaje mi się, że musiałbyś popracować nad malowaniem bardziej rozwodnioną farbą, ponieważ w niektórych miejscach wręcz zatracają się detale samego modelu, no chyba, że to wina zdjęcia.
Obrazek

daredbrush.com
Maluję na zlecenie LINK !!

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

mówiąc krótko maluj czymś o gęstości maksimum mleka, a nie kisielu :D

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Dawno nic nie było, wydaje mi się, że jakieś postępy zrobiłem ;)

Firebelly:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

dawaj większe zdjęcia :wink:
nie podoba mi się maska bo jest za jasna,kły bo niewycieniowane, podstawka bo ciemna i nieschludna i paznokcie (różowe ?), reszta w miarę ok

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Maska ma kontrastować z płomieniem, kły owszem - niedopatrzenie, a paznokcie są jasnobrązowe ;)

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

radziłbym zamiast brązowych (różowych) pomalować je bleached bonem lub czymś żółto-podobnym ale nad podstawką bardziej popracuj choćby drybrushem

ODPOWIEDZ