Cóż maluję już jakiś czas, cały czas się uczę, wiecznie w czymś dłubię ale potrzeba mi trochę Waszej krytyki.
Na początek wrzucam Stonehorn'a z Hunterem. Co prawda konkurencja w obecnym PMOtMie gniecie ale co tam.
Chciałbym zgłosić tę pracę do konkursu
I kilka innych fotek:
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, o 01:09 przez Silvestro, łącznie zmieniany 1 raz.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
hehe dobre tło z tyłu - jest nawet słoneczko i jabłka na drzewie:) Widac że z humorem podszedłeś!:) MAsz bardzo fajna figurkę -ale zdjęcie zdecydowanie za małe. Wstaw lepszą fotkę , będzie widać więcej detali.
Trochę mi ten psychodeliczny róż nie leży, przyczepiłbym się też Lotrowych ludzików z symbolem Lordaeron'u na tarczach. (tymbardziej że powinno to być utrzymane raczej w błękitach)
Tak jakby nie w klimat. Wywal tych ziomków z lotra, ogarnij oczobijny róż, zrób wash na złocie i powinno być lepiej
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Po kolei. zrobie od myślników będzie czytelniej:
-futerko chociaż kurde wydrybrushuj jakimś szarym cokolwiek. Lita czerń wygląda IMO źle
- skóra ogra aż prosi się o washa delvan mud i jakiś cieniwaniem fleshami.
- kolor na jaki pomalowane są czaszki jest nie najgorszy do rozpoczęcia cieniowania. spróbuj rozjaśnić blenczed bone
- metaliki się washuje i rozjaśnia. czysty metalik = brzydki metalik
- białe tło na tarczach to słaby plan. jesli już to popraw paroma warstwami bo Ci podkład wystaje
- zęby wybiel gdzieś w połowie wysokości farbką skull white. będą ładniejsze
- zielona łuska na ramieniu stonehorna aż się prosi o wash i rozjaśnienie dark angels green + skull white
- rogi duże stonehorna były drybrushowane ? ja bym dodał drobne krawędziowanie jaśniejszym szarym tak może z 20%
- ten niebieski naramiennik jest jakiś nijaki. nawet dobrze podkładu nie pokrył a i kolorystycznie średnio mi pasuje. Zrób z nim coś
- skórzane elementy czekają na 2 warstwę, bestial brown bo o ile zgadłem kolor farbki fajnie się rozjaśnia z białym
Pędzel w dłoń i do roboty
A na koniec plus za to, ze Ci się chciało fajnie podstawkę urozmaicić
@Momo - panowie z Lordaeronu zostają - co do koloru symbolu to w podobnych barwach była Scarlett Crusade (aczkolwiek był to czerwień, nie róż) ale też nikt nie mówi, że musze robić koniecznie piechociarzy z W3
@kubencjusz: odpowiem na zarzuty w myślnikach ;P
-na moje usprawiedliwienie mogę powiedzieć tylko, że nie bardzo wiedziałem jak się zabrać za cieniowanie czerni
- skóra ogra to bleachet bone + gryfon sephia - mnie się podoba, wydają się trochę latynoscy ;P
- masz rację, biorę się za poprawki
- j. w.
- cholera, widocznie 4 warstwy to za mało...
- hmm spróbuję
- w zasadzie była ona washowana nuln oil, ale za słabo wyciągałem Goblin greenem
- +1
- to jest to samo co w przypadku zieleni
- malowałem Verminem
No nic, trza się brać ;P Cieszę się, że Ci się podstawka podoba
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Ogólnie jest ok, choć można by jeszcze nieco rozjaśnić skórę po zwashowaniu. Wydaje mi się, że musiałbyś popracować nad malowaniem bardziej rozwodnioną farbą, ponieważ w niektórych miejscach wręcz zatracają się detale samego modelu, no chyba, że to wina zdjęcia.
dawaj większe zdjęcia
nie podoba mi się maska bo jest za jasna,kły bo niewycieniowane, podstawka bo ciemna i nieschludna i paznokcie (różowe ?), reszta w miarę ok