od kiedy white lions maja re role ? przecież mają broń wielką i to im likwiduje AS, a bez tego nie mają chyba re rolipodstawka 5x10 jest,
w hordzie od przodu stykać się z nim będzie 12 modeli wl (white lions) 3+ trafiają z re-roll'em (11.6 hitów), ranią na 6+ (1,93 rany)
Necrosphinx
Moderator: Shino
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
Re: Necrosphinx
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Pograłem ostatnio na dwóch Necrosphinxach przeciwko HE i powiem, że tyłka nie urywają, ale latanie jest ich wielką zaletą. Nie da się ich odgiąć i dochodzą do combatu bardzo szybko, blokując rzucanie w nie pitek i wiążąc walką wrogie oddziały, co daje nam czas na bezpieczne podjechanie rydwanami na pozycję do szarży. Necrosphinxy mają może i mniejszy wygar w walce od Warsphinxów, ale za to oferują lepsze możliwości taktyczne, a HKB jest dobrym straszakiem. Prawie nigdy nie wejdzie, ale cóż z tego, skoro przeciwnik i tak odczuwa presję, wiedząc, że istnieje taka możliwość...
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
czyli co niedość że mają re role to jeszcze mogą bronią wileką uderzać jako pierwsze ?? fakCzytamy zasady kolego. HE maja zasadę 'Speed of Asuryan' która powoduje ze wszystkie modele z ta zasada mają ASF bez względu na broń jaką walczą.
- Naviedzony
W WL wjeżdża się rydwanami i Sfinksami i kasuje pociskami z Lighta.
Zgadzam się w 100%Naviedzony pisze:Pograłem ostatnio na dwóch Necrosphinxach przeciwko HE i powiem, że tyłka nie urywają, ale latanie jest ich wielką zaletą. Nie da się ich odgiąć i dochodzą do combatu bardzo szybko, blokując rzucanie w nie pitek i wiążąc walką wrogie oddziały, co daje nam czas na bezpieczne podjechanie rydwanami na pozycję do szarży. Necrosphinxy mają może i mniejszy wygar w walce od Warsphinxów, ale za to oferują lepsze możliwości taktyczne, a HKB jest dobrym straszakiem. Prawie nigdy nie wejdzie, ale cóż z tego, skoro przeciwnik i tak odczuwa presję, wiedząc, że istnieje taka możliwość...
Chociaż z tym HKB nigdy nic nie wiadomo - raz chciałem udowodnić koledze że to obsysa i robiliśmy 2 pojedynki z hydrą DE...
I 2 razy zabiłem ją HKB. Szczena na ziemi.
- Naviedzony
W porównaniu do hydry (biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość) to akurat każdy monster obsysa... 6A z AP (Hate) i 7A z S5 (Hate), a ponadto zionięcie, 5 W, save 4+ i regenka 4+ i możliwość dopakowania KB z kotła za 175 pkt to jakiś żart. Ten monster jest wart 240 pkt. Obydwa nasze sfinksy go kroją co prawda, ale to chyba jedyny taki monster w grze, którym można szarżować w hydrę i nie bać się oklepu.
- Naviedzony
Mi się jeszcze nie zdarzyło. Oczywiście ryzyko jest zawsze, ale to raczej my mamy przewagę.
Naviedzony pisze:Mi się jeszcze nie zdarzyło. Oczywiście ryzyko jest zawsze, ale to raczej my mamy przewagę.
Wut?! Hydra kroi obydwa sfinksy jak masło - masz tylko 1 góra 2 szanse na HKB ... Warsphinx jest przereklamowany.
- Naviedzony
Teraz piszesz o War-, czy Necrosphinxie? Nie wiem, może moje Sfinksy bardziej mnie lubią niż Wasze Was, ale jakoś do tej pory całkiem mi się sprawdzają.