Nowy WoCh
Moderator: JarekK
Re: Nowy WoCh
110 x 3 czyli 330
Gambit ale rzuć w jednej bitwie trzy razy to zapewne mina przeciwnika byłaby bezcenna
Gambit ale rzuć w jednej bitwie trzy razy to zapewne mina przeciwnika byłaby bezcenna
- swieta_barbara
- habydysz
A nie mozna ich potem jeszcze w magii sprobowac ulepszyc? Jesli tak, to nie jest to kombos tylko na 1 rzut, ale mozna probowac tez w kolejnych turach - IMO wciaz slabe, ale jesli ktos ma duze cisnienie...
Przypominam, że na armie 3k+ limit specjali wynosi już 2x3, czyli 6, więc mamy 6x10%=60% na DP
"Walery: Niech się pan na mnie spuści
Harpagon: A teraz Jakubie, trzeba wychędożyć karocę"
Skąpiec Moliera [Slaaneshyty]
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Król Julian z Madagaskaru
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
To nie tak działaDragoMir pisze:więc mamy 6x10%=60% na DP
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Mark jest bez sensu bo jak się zmieniasz to i tak dostajesz. Dałem tarczę żeby DP miał chociaż tego save'a na 3+Cylindryk pisze:Czemu 110? 100 kosztuje jedna piątka z Championem. No, chyba że im dałeś tarcze/AHW/marka?Lazur pisze:110 x 3 czyli 330
Dobrze wiesz o co chodzi, więc nie trolluj . To jest jako equipment, a nie magic item.c4h10 pisze:Jest takowy przedmiot nazywa się Sword of Might i kosztuje 20pkttrikk pisze:Btw, is it me, czy wy tez uważacie, że głupotą jest, że Knights/Skullcrusherzy moga mieć EW, a hero/Lord nie?:D Za powiedzmy 10 pkt byłby to zajebisty equipment
Release the Przemcio!
No racja, wtedy każdy heros mógłby mieć a nie 0-1;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
raczej slaneshowy. siła 7 i AP to już zagłada. Albo Khornowy z siłą 8!ELMALIER pisze:Liczyłem na szybko trzy oddziały chosen'ów z czempionami plus shrine bez mark'ów ani dodatkowego wyposażenia.
Swoją droga taki DP Tzeencha z chaos armour, tarczą i bronią dwóreczną do krojenia kawalerii wyskakujący znikąd w pierwszej turze to już coś jest.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
-
- Kretozord
Dobrze rozumiem, ze rzucasz z 3 kości i wybierasz 2?Macias pisze:To nie tak działaDragoMir pisze:więc mamy 6x10%=60% na DP
Jeśli tak to masz 7,4% na 1-1 i tyle samo 6-6.
Przy 6 oddziałach masz 37% szans na co najmnij jedno, tyle samo choc raz na drugie. Masz 62% ze wypadnie co najmniej jedno lub drugie w 6 rzutach.
-
- Kretozord
13,2% na pojedynczy rzut 11 lub 66.
57,2% na DP w 6 rzutach z 4 kości.
57,2% na DP w 6 rzutach z 4 kości.
Mam strasznie nieogarniającego kolegę, który gra VC [1500 pkt armia], może cię wyleczyć z kompleksów gra z nimGrolshek pisze:Nigdy nie wygrałem.Durin pisze:Grolshek pisze: Lord Nurgla z WS9 i -2 do hita rozłoży nawet strzygę
Masz poważne kompleksy VC, co?
A co z kupieniem maga nurgla z itemami do walki, a potem rzucanie shrinami, aż się zdemonizuje? Tak 200 pkt oszczędzamy, jak sądzicie? I pytanie: jeśli z pasywki nurgla dostanie W i T, to po przemianie traci?
"Walery: Niech się pan na mnie spuści