Broń runiczna...
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Broń runiczna...
Taka kwestia... jeśli mam hand weapona i wrzucam na niego runy to trace bonus do As za walke hand weapon+shield? Bo jest zapis, ze broń na która naniesiono runy traci swoje pierwotne własciwości... ja zawsze uważałem, że tu chodzi o GW, które traca +2S i strike lasta... może się ktoś kompetentny wypowiedzieć?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no własnie... bo jest tez zapis że bron jest traktowana jako magiczna z wszystkim co z tego wynika... więc analogicznie taki sword of might też powinien tracić bonus... mi się wydaje, że bonus zostaje ale są też inne opinie...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
czyli zwykla magiczna broń też niweluje ten bonus? aha... to spoko... bo myślałem, że tylko krasnoludy tak dojechali... co prawda jak grałem z ludźmi to wszyscy bonus liczyli (łącznie ze mną)... ale teraz widze, że się to zmieni.
- Temple Guard
- Falubaz
Potwierdzam, było o tym nawet w FAQ przy erracie do rulebooka.
zwykła broń + magiczna tarcza - bonus jest
magiczna broń + zwykła/magiczna tarcza - bonusa nie ma.
zwykła broń + magiczna tarcza - bonus jest
magiczna broń + zwykła/magiczna tarcza - bonusa nie ma.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
kiepsko...tym bardziej że zabraniają używać normalnej broni jeśli posiada sie runiczna... podobnie jak nie mozna używać runicznej+pistol...tzn mozna ale nie ma +1A. Ale własnie to jest bezsensowne... mam runiczny topór i dodatkowo GW. Płace punkty za GW ale nie moge go używac tak długo jak ktoś/coś nie pozbawi mnie runicznej broni... bezsens, głupota i brak wyobraźni :/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
robie takie tyle, że jest problem ze Slayerami... bo im sie przydaje M rune of swiftness i wtedy runa Kragga odpada...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
oj broń runiczna sie przydaje slayerowi... zwłaszcza M. rune of swiftness żeby pierwszy atakował zawsze i rune of fury... i wtedy ma szanse skosić 4 z tych 6 driad i ustać ataki 2 które kosi w następnej turze... bez tych runek schodzi bardzo szybko...
uprzedzam też że mówie o Slayerze samotniku a nie skitranym w oddziale...
uprzedzam też że mówie o Slayerze samotniku a nie skitranym w oddziale...
-
- Kretozord
a po co 4 wystarczy 2 chybaRakso_The_Slayer pisze: i wtedy ma szanse skosić 4 z tych 6 driad i ustać ataki 2 które kosi w następnej turze...
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
2 skosi prawie na pewno a ma szanse skosić 4... po prostu zwiekszamy mu szanse
poza tym jak walczy z wrogami na podstawkach 20x20 to musi skosić 3 modele żeby nikt mu nie oddał... z 4 atakami ma na to szanse...
poza tym jak walczy z wrogami na podstawkach 20x20 to musi skosić 3 modele żeby nikt mu nie oddał... z 4 atakami ma na to szanse...
-
- Kretozord
driady maja 25
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
wiem, że mają 25 dlatego walcząc z driadami wystarczy że skosi 2 ale walcząc np z wardancerami musi ubić trzech na dzieńdobry...