Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Kosa pisze:jeszcze aby Ci przypomnieć:Albo_Albo pisze:aaa widzisz![]()
no to teraz kumam
![]()
no fakt widziałem toc tylko myślałem iż to jest ku ozdobie ino![]()
dobry pomysł z tym to dlatego tak same lwy są na necie poszukiwane

a tak btw jeżdżących robiłeś konwersje z jakich ludków ?
tak.
Nogi od Silver helmów, torsy chyba również albo jakie miałem na stanie, główki oraz płaszcze z rydwanu, zaś toprór jeden od czempa WL, drugi chyba z rydwanu. Tarcza to stara tarcza imperialnego włócznika (fajna jest, bo ma lwa
Nogi od Silver helmów, torsy chyba również albo jakie miałem na stanie, główki oraz płaszcze z rydwanu, zaś toprór jeden od czempa WL, drugi chyba z rydwanu. Tarcza to stara tarcza imperialnego włócznika (fajna jest, bo ma lwa

nie no mega konwersja
ja akurat mam w częściach z 7 SH więc też będę chyba kminić podobnie heh 

W RB stoi, że jak strzelamy przez jednostkę wrogo do jednostki która znajduje się za nią, to -2 do trafienia.
SM
|
|
|
PG
Strzelcy wroga, którzy strzelają do SM - jaka musi być maksymalna odległość miedzy tymi oddziałami, żeby było -2?
Tzn. miedzy PG a SM?
SM
|
|
|
PG
Strzelcy wroga, którzy strzelają do SM - jaka musi być maksymalna odległość miedzy tymi oddziałami, żeby było -2?
Tzn. miedzy PG a SM?
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Tu chodzi o to, że jakaś jednostka musi być na linii strzału pomiędzy strzelającym a celem. Jeśli cel jest przysłonięty w ponad połowie to strzelający ma -2.
Cały czas masz +1, przy rerolu również.
Z ciekawości powiem, że czasem go miałem. Ale to ma sens gdy mamy mało wystawień, nie więcej niż 7 (8 z herosami), działa dopiero jak się ma to +2. Dobre na rozpy pod smoka albo jak się ma tak skonstruowaną, że chce się zacząć.
Przy standardowym builidzie to jest to niezbyt warty przedmiot.
Z ciekawości powiem, że czasem go miałem. Ale to ma sens gdy mamy mało wystawień, nie więcej niż 7 (8 z herosami), działa dopiero jak się ma to +2. Dobre na rozpy pod smoka albo jak się ma tak skonstruowaną, że chce się zacząć.
Przy standardowym builidzie to jest to niezbyt warty przedmiot.
nie ma żadnego zapisku, ale jesteś pierwszą osobą wątpiącą w tofenwind pisze:Dzięki. Właśnie tak, chce zacząć bo układam się pod DE kolegi. A jest jakiś zapisek albo faq, czy taka Twoja interpretacja?

Drugi rzut to również rzut na zaczynanie, a przedmiot nie ma nigdzie napisany ze jest jednorazowy.

Hej Generałowie!
Mam pytanko odnośnie Dragon maga i zasad ETC.
Czy kości przez niego generowana podczas rzucania czaru wliczaj się do puli Power Dice? (jeśli tak to tylko max 3 czary mogę podbić kością z niego, a na dodatek nie mogę mieć itemów zabierających lub generujących PD)
Pozdrawiam
Mam pytanko odnośnie Dragon maga i zasad ETC.
Czy kości przez niego generowana podczas rzucania czaru wliczaj się do puli Power Dice? (jeśli tak to tylko max 3 czary mogę podbić kością z niego, a na dodatek nie mogę mieć itemów zabierających lub generujących PD)
Pozdrawiam
tak, te kości się liczą. Reszta jest tak jak piszesz.