tutaj nie ma rdzyYudokuno pisze:czym robisz rdzę?
Galeria jak c'tan chlapie farbą...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Mógłbyś zrobić zdjęcie stanowiska na którym robisz fotki?? Chodzi mi o kąt padania światła na figurkę (ustawienie lampki )
Czy wyciągasz coś w GIMPie? Jak tak to co??
dzięki z góry
dzięki z góry
"Be sure, my son, when you swing your axe,
That the bough you strike is dead
For though winter is come, and the wind doth blow
Though the air is bitter and the fire is low,
You may find that the bough swings back,
To crush your skull and break your back.
So you pay heed to what I've said
And be sure the bough is dead."
zielona szybka to Tamyia Clear GreenEquos pisze:robiłem close up'a....... c'tan, jesteś chory
BTW, jak zrobiłeś szybke taką zieloną zajebiście?
Do tych zdjęć używałem białego kartonu jako tło i lampki takiej współdzielnej, takiej która wisi na niebie i zwana Słońcem jest. Kiedyś umiałem obliczyć kąt padania promieni w zależności od równoleżnika ale już dawno to zapomniałem Promienie rozpraszałem chmurami, żeby nie były fotki prześwietlone.piotrtom1 pisze:Mógłbyś zrobić zdjęcie stanowiska na którym robisz fotki?? Chodzi mi o kąt padania światła na figurkę (ustawienie lampki )
dzięki z góry
A białe tło wychodzi wtedy kiedy ustawi się odpowiednią temperaturę światła w aparacie, ja zazwyczaj w pochmurny dzień ustawiam 3000-4000 K (barwa neutralnie biała).
no to rdzawy odcień nie będący rdzą. 3-5 zdjęcie od dołu ;]Gremlin pisze:tutaj nie ma rdzyYudokuno pisze:czym robisz rdzę?
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
A czego używasz do mycia pędzli W&N (oprócz wody)?? Planuje nabyć Vallejo Brush Cleaner ale nie wiem czy to dobry pomysł do W&N bo podobno jest w nim alkohol a sobolowe włosie to tak średnio z alkoholem współpracuje W&N kosztują małą fortuną, stąd moje obawy.... Masz jakis pomysł?
"Be sure, my son, when you swing your axe,
Rdzę jak pewnie się domyślasz robię rdzawymi odcieniami farb. Mieszam farby więc to będzie pewnie coś z bestial browna.Yudokuno pisze:no to rdzawy odcień nie będący rdzą. 3-5 zdjęcie od dołu ;]Gremlin pisze:tutaj nie ma rdzyYudokuno pisze:czym robisz rdzę?
Wody używam, jak się pędzelek zużyje po prostu go wyrzucam i kupuję następny. To tylko narzędzie.piotrtom1 pisze:A czego używasz do mycia pędzli W&N (oprócz wody)?? Planuje nabyć Vallejo Brush Cleaner ale nie wiem czy to dobry pomysł do W&N bo podobno jest w nim alkohol a sobolowe włosie to tak średnio z alkoholem współpracuje W&N kosztują małą fortuną, stąd moje obawy.... Masz jakis pomysł?
nowy ludek
...a tutaj chosowego lorda zmalowała Nina
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Obaj świetni , chociaż czerwień płaszcza ostro wali po oczach...
- Kedziorson
- Masakrator
Maluj dla GW, przynajmniej będę wiedział za co płace sporo kasy
Bardzo udane modele !
Bardzo udane modele !
Miecz na drugim panu to cudo, jest mega!
Edit: to nie miecz xd to włócznohalabarda.
Edit: to nie miecz xd to włócznohalabarda.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Modele są takie sobie, delikatnie mówiąc - to malowanie je ratuje tylko...Kedziorson pisze:Maluj dla GW, przynajmniej będę wiedział za co płace sporo kasy
Bardzo udane modele !
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
do małych ludków rzadko używam aero, szybciej pędzlem się to malujeAro pisze:Używasz do malowania takich modeli aerografu ?? jak tak to do jakich detali, części ?
Malowanie gniecie - i sam pewnie wiesz, że 99% osób na forum zazdrości Tobie skilla.
Zielony miecz mnie rozwalił. Jest jakaś szansa na tutka ??
tutek masz tutaj, tylko sobie zmień kolory i pomiń ostatni krok
http://fantasygames.com.pl/blog/painting-lava-crackles/
ctan pisze:do małych ludków rzadko używam aero, szybciej pędzlem się to malujeAro pisze:Używasz do malowania takich modeli aerografu ?? jak tak to do jakich detali, części ?
Malowanie gniecie - i sam pewnie wiesz, że 99% osób na forum zazdrości Tobie skilla.
Zielony miecz mnie rozwalił. Jest jakaś szansa na tutka ??
tutek masz tutaj, tylko sobie zmień kolory i pomiń ostatni krok
http://fantasygames.com.pl/blog/painting-lava-crackles/
Dzięki - chociaż żebym osiągnął chociaż w 50% podobny efekt do Twojego, to upłynie jeszcze sporo czasu
C'tan, jesteś cudotwórcą-te paskudy pokraczne w twoim malowaniu dopiero wyglądają dobrze.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884